『薪火post』BNO 續期資訊(3)

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
華航啲商務艙其實抵唔抵坐?
香港飛台北邊班機會比較易坐到747 777 A350?
又係我 我同女友一齊寄文件去英國 頭先收到dhl既信息叫我揀日子收貨 但女友個申請仲係await 可以點搞
會唔會係因為手誤入錯個姓既大細楷搞咁耐
又係我 我同女友一齊寄文件去英國 頭先收到dhl既信息叫我揀日子收貨 但女友個申請仲係await 可以點搞

岩岩再check左 女友果份終於係being process
總算放心

岩岩再check左 女友果份終於係being process
總算放心

然後"please contact us"?
28寄到hmpo
有副簽,銀行地址證明
今日收到passport
唔該晒咁多位連登巴打

總算放心

然後"please contact us"?

冇 就咁being process
Sorry呀
我真係無追post

Sam試左ns form未

未啊,我想hmpo睇多次先

張form係咪填左寄出就得?
還是要另外填payment authorization?

https://www.gov.uk/government/publications/application-for-confirmation-of-british-nationality-status-form-ns

https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/507609/Master_Fees_Leaflet_2016_03_08_v0_3.pdf
兩份form

i see。thanks。
其實點解一定要專業人士副簽?
其他正當職業就唔得?

利申:續咗,好奇想知點解

好似冇話一定佢列出個d職業先可以副簽
我就搵個做it嘅fd
問過另一個fd搵個保險佬副簽

有bc都得

英聯邦國家都得

利申:三年前搵左個澳洲人副簽

佢係加拿大籍 又係好熟嘅朋友
其他身邊人都拎特衰

愈拖愈耐英國佬唔知會玩咩花樣
但你個朋友幾時返先

都係嗰句 旅行證件定逃生門 自己諗

有野唔明 明明琴日已經收到信息 我揀左星期二送黎
但點解今朝又整多個信息俾我

定係佢分開新舊護照送黎?

兩份文件呀 一新一舊 仲問

兩份文件呀 一新一舊 仲問

Thx
正反論壇:BNO還是特區護照?(1)http://tv.on.cc/hk/index.html?s=202&i=OCM160123-12637-301M&d=1453479458

http://tv.on.cc/hk/index.html?s=202&i=OCM160123-12637-303M&d=1453478798

屌 擺撚到明唔信你中共啦

完美KO中共

冇得自由選擇國籍 自動支那籍真係
其他正當職業就唔得?

我就搵個做it嘅fd

我搵退左休嘅BC簽都搞掂左
其實係唔係專業人士應該唔太緊要
其他正當職業就唔得?

我就搵個做it嘅fd

補充返 幫我簽嘅人好似只係開餐廳定唔知點樣
岩岩寄左掛號
BNO今年有數未

應該會係新高

明日香巴打出咗 FOI request 未

我就搵個做it嘅fd

補充返 幫我簽嘅人好似只係開餐廳定唔知點樣

職業無分貴賤,國藉有 好似係
我想問下如果兩個人同時申請 renew bno
可唔可以兩個互相副簽

過期BNO?

係啊 兩個都過咗期

可以,唔副簽都得,唔係親戚就得

得咩?

如果剩係過期而張 form 有出副簽部份,的確可以試下唔簽,不過風險自負
呢排好似捉得幾緊

唔該晒大家
都係拿拿臨申請返本 bno 先
拎住本特衰去旅行真係俾人當係中國人都無得反抗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞