『薪火post』BNO 續期資訊(3)

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
bno 到手
而家要申請us visa
有無人做過?
passport issuance place 同nationality 都係United kingdom ?

無BNO oversea 選擇

UK 比D掙扎佢就申請到
30/12 send左第2次副簽去,完全符合佢資格
今日轉please contact us

巴打可唔可以分享下你個case係點

我諗等佢覆左我先再講,email左嗰邊

之後佢就會叫你等7-8日收新passport

封e-mail打到有問題先搵我,佢無覆
最近呢2日收到2次DHL短訊,應該dispatched

過期16年,BB相,New Passport case
12/12 完成網上申請手續+俾錢
16/12 以speedpost寄出第一次所需文件[過期BNO,過期特衰,簽名+副署(副署人BNO過期N年,專業人士),兩張相(一張副署左),地址證明(統計處信件)]

19/12 到HMPO
21/12-23/12 轉being process,由於副署人passport過左期,要求我填OS form補多個副署人+2張新相
30/12 以郵局ecship寄出新form+兩張新相(其實係同一批相,再簽過咁解)(新副署人BC,有有效護照,專業人士)
2/1 到HMPO
10/1 轉Please contact us
12/1- 13/1 先後收到2次DHL短訊,預計16/1送到

多謝咁多位巴絲,由其係哈力馬龍巴同明日香巴
上次明日香巴打你提供出黎既OS form,同佢attach俾我既有少少唔同,佢俾我嗰份Section 1,入面Which type嗰到無左before/after 31/12/1993嗰兩句
黎緊會用本bno去exchange
第一次用好期待
但又好驚會有啲咩事
第一次用好期待
但又好驚會有啲咩事

去邊exchange?
女友本新既bno都收到了 多謝各巴絲一路以黎既解答

第一次用好期待
但又好驚會有啲咩事

去邊exchange?

澳洲
visa個啲都批哂架啦
但總係好怕第一次用有啲咩問題
第一次用好期待
但又好驚會有啲咩事

其實唔使特別期待
我破本 BNO 處果陣冇特別興奮,興奮在於第一次真係自己 plan 旅行仲要落地簽 visa
第一次用好期待
但又好驚會有啲咩事

其實唔使特別期待
我破本 BNO 處果陣冇特別興奮,興奮在於第一次真係自己 plan 旅行仲要落地簽 visa

我諗係入境紙上面填british應該會幾爽

如果老豆以前有bno
又冇幫我申請
佢本bno又冇我名
我係咪已經冇機會有bno

如果老豆以前有bno
又冇幫我申請
佢本bno又冇我名

岩岩終於收到
11月中俾錢申請
但搵人副署 準備文件果d搞左一排
到12月9號先寄出
因為我係日本申請
寄左舊bno, 特區colour copy, 在留卡副本, 身份證副本,
出世紙副本 (唔知印咩size好 所以寄左A3俾佢 好似係)
副署係bno holder 非專業人士 (特登搭左幾個鐘車過隔離幾個縣搵fd簽)
12月14日 ems話送到
12月15日 轉being processed
到1月6日先轉dispatched
1月11日就送到黎大阪 (不過我返左香港冇收到 到今日先叫佢再送黎)

之後就係去入國管理局同佢講改passport同整過張在留卡

如果老豆以前有bno
又冇幫我申請
佢本bno又冇我名

岩岩終於收到
11月中俾錢申請
但搵人副署 準備文件果d搞左一排
到12月9號先寄出
因為我係日本申請
寄左舊bno, 特區colour copy, 在留卡副本, 身份證副本,
出世紙副本 (唔知印咩size好 所以寄左A3俾佢 好似係)
副署係bno holder 非專業人士 (特登搭左幾個鐘車過隔離幾個縣搵fd簽)
12月14日 ems話送到
12月15日 轉being processed
到1月6日先轉dispatched
1月11日就送到黎大阪 (不過我返左香港冇收到 到今日先叫佢再送黎)

之後就係去入國管理局同佢講改passport同整過張在留卡

去日本脫支

如果老豆以前有bno
又冇幫我申請
佢本bno又冇我名

你老母無?

你老母無?

老母有bno
但冇落我名

你老母無?

老母有bno
但冇落我名

第一次用好期待
但又好驚會有啲咩事

其實唔使特別期待

Cambodia?

你老母無?

老母有bno
但冇落我名

你97後出生?

老母有bno
但冇落我名

你97後出生?

95年出世

你97後出生?

95年出世

怪就怪自己父母太愛國/係大中華膠。 一於嫁/娶個英國人脫支啦!

你97後出生?

95年出世

怪就怪自己父母太愛國/係大中華膠。 一於嫁/娶個英國人脫支啦!

投資移民比bno實際好多 到你移民生埋個仔都未必有機會做真英國人 利申:全家97前出世

你97後出生?

95年出世

投資移民比bno實際好多 到你移民生埋個仔都未必有機會做真英國人 利申:全家97前出世

冇條件移民,bno係唯一逃生門

你97後出生?

95年出世

老母超級藍絲
老豆就冇立場但多數跟老母
兩個蠢到死 , 走去信中國

你97後出生?

95年出世

老母超級藍絲
老豆就冇立場但多數跟老母
兩個蠢到死 , 走去信中國

第一次用好期待
但又好驚會有啲咩事

其實唔使特別期待

Cambodia?

越南
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞