『薪火post』BNO 續期資訊(3)

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
幫人續本過左期十幾年既
28/12寄
今朝dispatch

用銀行statement做地址證明
跟足要求搵人副簽
雖然呢d續期case應該唔駛簽

我係因為BB仔樣所以都係搵人簽左
BNO今年有數未

應該會係新高

明日香巴打出咗 FOI request 未

鬼唔望你出國唔見passport再renew多一次

認真講句如果英女皇RIP左 以英女皇名義頒發嘅文件或證書passport點搞 要轉下任君主名義

QEII could die, the queen couldn't

下個係the king

希望下本係bc
我想問下如果兩個人同時申請 renew bno
可唔可以兩個互相副簽
可唔可以兩個互相副簽

過期BNO?
可唔可以兩個互相副簽

過期BNO?

係啊 兩個都過咗期
可唔可以兩個互相副簽

過期BNO?

係啊 兩個都過咗期

可以,唔副簽都得,唔係親戚就得
可唔可以兩個互相副簽

過期BNO?

係啊 兩個都過咗期

得咩?
12月9號日本寄出
14號ems表示寄到
15號轉being processed
岩岩再check 終於轉左dispatched
但我人在香港下星期5先返日本
Sorry呀
我真係無追post

Sam試左ns form未

未啊,我想hmpo睇多次先

張form係咪填左寄出就得?
還是要另外填payment authorization?

https://www.gov.uk/government/publications/application-for-confirmation-of-british-nationality-status-form-ns

https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/507609/Master_Fees_Leaflet_2016_03_08_v0_3.pdf
兩份form
嗰位被父母呃話無BNO個巴打寄咗form未?

hi 係咪我
我朋友仲喺加拿大未番香港
同埋佢讀緊master 係咪都副簽得
佢讀醫療系(唔好系我老母)

hi 係咪我

醫療系唔會系你老母嘅,我地唔亂入系架
btw 你 submit 左申請未,交左要留意時間
可唔可以兩個互相副簽

過期BNO?

係啊 兩個都過咗期

得咩?

如果剩係過期而張 form 有出副簽部份,的確可以試下唔簽,不過風險自負
呢排好似捉得幾緊

hi 係咪我

未交呀 但上網睇過一次
自己嘅交件準備好
就係唔知朋友幾時番所以唔敢交住
條友買單程機票去
唔洗開學咁款

hi 係咪我

未交呀 但上網睇過一次
自己嘅交件準備好
條友買單程機票去
唔洗開學咁款

搵定另一個啦

hi 係咪我

未交呀 但上網睇過一次
自己嘅交件準備好
條友買單程機票去
唔洗開學咁款

搵定另一個啦

點解一定要佢

未交呀 但上網睇過一次
自己嘅交件準備好
條友買單程機票去
唔洗開學咁款

搵定另一個啦

點解一定要佢

因為身邊冇人拎bno
依家仲有冇免費續一年

無啦,嗰時做到冧廠先用呢招黎減少HMPO嘅負擔

搵定另一個啦

點解一定要佢

因為身邊冇人拎bno

有bc都得

搵定另一個啦

點解一定要佢

因為身邊冇人拎bno

有bc都得

英聯邦國家都得

利申:三年前搵左個澳洲人副簽

因為身邊冇人拎bno

有bc都得

英聯邦國家都得

佢係加拿大籍 又係好熟嘅朋友
其他身邊人都拎特衰

有bc都得

英聯邦國家都得

佢係加拿大籍 又係好熟嘅朋友
其他身邊人都拎特衰

愈拖愈耐英國佬唔知會玩咩花樣
但你個朋友幾時返先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞