『薪火post』BNO 續期資訊(3)

1001 回覆
32 Like 3 Dislike

睇完打撚左冷震

留名等睇打唔通

同意
打得通先算
菲律賓人質被折磨10小時後

睇完打撚左冷震

留名等睇打唔通

同意
打得通先算

真係未見過
打得通都會話你冇回鄉證幫唔到手
先返大陸再落hong kong

啊,仲有,一個溫馨提示,加一個非常有用嘅tips

海神廟同水神廟係兩個唔同地方黎,一個出名d,你睇清楚先ok

另一個應該非常有用

峇里同雅加達出入都會成日搭的士,的士有時又要殺價有時又要min charge

佢地當地有個app 叫「grab」,你搵個當地收到sms嘅電話register就得,超級超級方便,事前又可以知道價錢(平過taxi)唔使講價之餘,重點係大家都知道目的地係邊度,唔會錯又唔使比人呃。

如果得一個人,更加可以叫電單車,好處係避開曬所有塞車。我因為塞車最少唔見左兩個景點

啱啱去完印尼番黎
Jakarta->Yogyakarta->Bali Ubud->Komodo->Bali Amed
一定一定要裝grab 另外印尼野真係難食過屎

雅嘉達塞車真係永世難忘

有無去gunung bromo or Ijen?

睇完打撚左冷震

留名等睇打唔通

同意
打得通先算

真係未見過
打得通都會話你冇回鄉證幫唔到手
先返大陸再落hong kong

特區護照已經足夠證明持證人中國公民身份,如果中國嘅外交機構見唔到回鄉證就當無到嘅咁呢啲叫刁難。

你估依家所有香港嘅中國公民一定有回鄉證架?個款似係半呃半氹啲港豬去申請回鄉證
睇晒好多相關資料,我想問一下個procedure問題,因為有d亂

首先 我係咪去 hmpo個website去填晒我既野 再比錢,去到依個step我都係純粹online比佢?

跟住比完錢,先可以print到 佢嗰邊既 declaration form? 再填晒d野 同 副簽, 跟住郵寄比hmpo嗰邊就ok?

網上填表,畀錢,print form簽名同跟住checklist 執文件,最後就係寄

想搵個好似圖中既套包住本野...有冇咩地方有

啊,仲有,一個溫馨提示,加一個非常有用嘅tips

海神廟同水神廟係兩個唔同地方黎,一個出名d,你睇清楚先ok

另一個應該非常有用

峇里同雅加達出入都會成日搭的士,的士有時又要殺價有時又要min charge

佢地當地有個app 叫「grab」,你搵個當地收到sms嘅電話register就得,超級超級方便,事前又可以知道價錢(平過taxi)唔使講價之餘,重點係大家都知道目的地係邊度,唔會錯又唔使比人呃。

如果得一個人,更加可以叫電單車,好處係避開曬所有塞車。我因為塞車最少唔見左兩個景點

啱啱去完印尼番黎
Jakarta->Yogyakarta->Bali Ubud->Komodo->Bali Amed
一定一定要裝grab 另外印尼野真係難食過屎

雅嘉達塞車真係永世難忘

華僑一向叫耶加達

去西班牙玩?

我買左依隻,安慰下自己果本係BC
我想問親戚簽呢
係咪連表兄妹都唔得
我想問親戚簽呢
係咪連表兄妹都唔得

規矩係唔得,總之佢同你有血緣關係或者嗰啲原本係外人但佢哋同你有血緣關係結婚嘅人都唔可以係你嘅副署人。

當然你要博另計,反正都唔知佢哋會查到幾深,同埋衰咗都只係叫你搵過個副署人。

European Community

啲人以為你揸過期護照

啲人以為你揸過期護照

其實點解要用護照套
話說我星期二到英國個下
個IO見到本bno居然問我本野點得返黎
其實點解要用護照套

因為真係好易甩色
利申:過來人

啲人以為你揸過期護照

搵唔到European Union

啲人以為你揸過期護照

搵唔到European Union

【英國檔案解密】曾最壞打算 料500萬港人淪難民
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20161231/56113450
感謝巴打

主權移交前幾個月出世 本身以為無機會

睇完身份證首簽發現有機

就問老母有無加我個名落本護照到 點知真係有

之後就走去申請 重幫全家續埋期

搞左一個月 今日終於到手

去西班牙玩?

唔係我黎...圖偷人架咋

我想搵透明既套笠下咋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞