『薪火post』BNO 續期資訊(3)

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
本火車頭有啲日本退稅單, 張單都幾長, 係唔係要搣左先去影印比較好
今晚研究下先,準備一家4口一次過續
本火車頭有啲日本退稅單, 張單都幾長, 係唔係要搣左先去影印比較好

根本果堆單由你出日本境果一刻就唔應該係係本野度
酸巴打
bno唔可以考佢果d指定兵種喎
佢話british passport係不能用呢個途徑考

你問咗佢啲咩同點佢點答先

我問
british passport holder但fulfill唔到住五年的requirement,能否考佢指定職位(即係唔駛住夠五年果d)
佢話唔得,bno唔當係commonwealth citizen

仲有無其他?你有無問佢點解個網countries of the commonwealth 有United Kingdom?佢哋個網唔係寫British passport holder 而係寫BC, BS under BNA 1981, BPP 同commonwealth citizen,同埋你嘅情況佢係唔係一定要住夠數先請?

http://thecommonwealth.org/member-countries
巴打你指呢個網?

我仲有問佢, 點解British 所有BC, BOTC,BOC, BS, BNO, BPP
唔當係commonwealth citizen,同埋點解唔可以經 非常住(住夠五年) path去考陸軍

佢答我 british passport holder要合資格考陸軍,就一定要住夠五年.
佢仲話 sorry, i dont know how to answer your question (真實對白)(refer to 點解bno唔可以考指定職位)

我問
british passport holder但fulfill唔到住五年的requirement,能否考佢指定職位(即係唔駛住夠五年果d)
佢話唔得,bno唔當係commonwealth citizen

仲有無其他?你有無問佢點解個網countries of the commonwealth 有United Kingdom?佢哋個網唔係寫British passport holder 而係寫BC, BS under BNA 1981, BPP 同commonwealth citizen,同埋你嘅情況佢係唔係一定要住夠數先請?

http://thecommonwealth.org/member-countries
巴打你指呢個網?

我仲有問佢, 點解British 所有BC, BOTC,BOC, BS, BNO, BPP
唔當係commonwealth citizen,同埋點解唔可以經 非常住(住夠五年) path去考陸軍

佢答我 british passport holder要合資格考陸軍,就一定要住夠五年.
佢仲話 sorry, i dont know how to answer your question (真實對白)(refer to 點解bno唔可以考指定職位)

卸膊

佢嗰份OS form 係啡啡地色嘅?

同你俾嗰條link係一樣格式

收到哂兩份速遞了

佢哋都幾鍾意畀份舊版form人填架喎

佢attachment file name係OS new app form
決定左硬脫歐
12號送到今日已經dispatched
加拿大人副簽都咁快

同你俾嗰條link係一樣格式

收到哂兩份速遞了

佢哋都幾鍾意畀份舊版form人填架喎

佢attachment file name係OS new app form

因為舊版要頁頁簽名
新版無左掛
決定左硬脫歐

咩叫硬脫歐
決定左硬脫歐

咩叫硬脫歐

脫硬歐又硬係脫晒所有鈎

頂,係咪咩都要直譯啫,硬脫歐硬著陸
12號送到今日已經dispatched
加拿大人副簽都咁快

同你情況一樣,都係今日轉dispatched,我係lost case
終於都要續老母同妹果本BNO,
真係唔明點解我老母以前做生意人都唔入BC
終於都要續老母同妹果本BNO,
真係唔明點解我老母以前做生意人都唔入BC

諗住自己唔夠高分啩
決定左硬脫歐

咩叫硬脫歐

脫硬歐又硬係脫晒所有鈎

有無"中間"著陸
決定左硬脫歐

咩叫硬脫歐

脫硬歐又硬係脫晒所有鈎

有無"中間"著陸

不留餘地脫 好過被人揸春袋 仲有英聯邦

ff
決定左硬脫歐

咩叫硬脫歐

脫硬歐又硬係脫晒所有鈎

有無"中間"著陸

不留餘地脫 好過被人揸春袋 仲有英聯邦

ff

BNO點搞
其實脫左歐對bno有乜分別
點解啲人寧願相信啲攻擊BNO嘅流料
都唔肯相信BNO比HKSAR高幾班
酸巴打
bno唔可以考佢果d指定兵種喎
佢話british passport係不能用呢個途徑考

你問咗佢啲咩同點佢點答先

我問

巴打你指呢個網?

D 軍佬答問題真係直咖姐。。。

香港有好多支國撚

亦有好多係價錢行先,你試下廁所板加價加到$1000 蚊,包保9成BNO拎返BNO。

香港有好多支國撚

亦有好多係價錢行先,你試下廁所板加價加到$1000 蚊,包保9成BNO拎返BNO。

我老母都係因為廁板平好多先唔續BNO

香港有好多支國撚

我老母都係因為廁板平好多先唔續BNO

我屋企人都係咁諗
有啲就拎免簽證黎打飛機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞