『薪火post』BNO 續期資訊(3)

1001 回覆
32 Like 3 Dislike

要趺幾多先慳到幾百...你慢慢等吧...

正式脫歐果日

其實不知幾平,佢係寄果兩次dhl用左700hkd,之後果300$就係passport本身,計返係仲平過特衰

唔係掛

英國寄DHL嚟香港要£38.95一包架

要趺幾多先慳到幾百...你慢慢等吧...

正式脫歐果日

其實不知幾平,佢係寄果兩次dhl用左700hkd,之後果300$就係passport本身,計返係仲平過特衰

唔係掛

英國寄DHL嚟香港要£38.95一包架

咁如果你要咁計又係平既

出左dispatched未?

等下啦...本野唔會走左去既

用父母微薄的印象 定身份証簽發日期去駁?
勇氣可嘉的行為

我?用我自己既記憶同身份證簽發日期去估㗎咋

Sam 進展怎樣?
終於都要續老母同妹果本BNO,
真係唔明點解我老母以前做生意人都唔入BC

老豆以前都做生意 業績都唔錯 可惜愛黨膠
家陣要拎BNO

想問做副簽人使唔使交埋個BNO copy ?

家陣要拎BNO

你係bno/Bc 幫人副簽的話
就唔洗

家陣要拎BNO

你係bno/Bc 幫人副簽的話
就唔洗

thanks
報喜
過期18年 BB相 非專業人士countersign
14/1/2017 寄speedpost
16/1/2017 轉 being processed
19/1/2017 轉dispatched
今日收到新passport
報喜

十日唔使
到我報喜
全家得我一個香港出世攞得BNO 好彩呀媽有幫我搞 但到我問佢攞返個時佢就搵極都搵唔到 所以係lost case 因為唔想逐頁影印所以寄左廁板過去 交完錢印齊野搵埋BNO朋友副簽 就入哂啡皮袋寄左
8/1 寄掛號$32
16/1 簽收, being processed
18/1 Dispatched
20/1 收到DHL訊息
23/1 上門到手

淨係計HMPO收文件至送到手 只係7日
有無人試過之前用特區,而家用BNO入同一個國家,OK ma?

eg.
幾年前用特區入新加坡
而家用BNO入?

有無人試過之前用特區,而家用BNO入同一個國家,OK ma?

eg.
幾年前用特區入新加坡
而家用BNO入?

總之每次入境同出境都係用同一本
利申前年用過哂廁板同BNO入馬來西亞
個阿叔問我係咪有兩本護照 我話係 佢就話冇問題 唔好入境用一本 出境用另一半就得

eg.
幾年前用特區入新加坡
而家用BNO入?

用過特衰去日本2次....BNO都去過2次

eg.
幾年前用特區入新加坡
而家用BNO入?

個阿叔問我係咪有兩本護照 我話係 佢就話冇問題 唔好入境用一本 出境用另一就得
報喜

十日唔使

想當年我喺某 post 話唔使兩個禮拜就續到,都俾人派膠
岩岩都收到新passport了

eg.
幾年前用特區入新加坡
而家用BNO入?

個阿叔問我係咪有兩本護照 我話係 佢就話冇問題 唔好入境用一本 出境用另一就得

又會咁鬼馬問你

咁多年資料有哂
唔好意思 有個問題唔係好清楚 話說我個本BNO 2002年申請細路相 佢當左我Adult first time
下面印埋副簽 我睇過懶人包 renew唔一定需要副簽
我呢個情況係咪淨係簽完上面就可以 比完錢先見到呢個問題 十分感激
唔好意思 有個問題唔係好清楚 話說我個本BNO 2002年申請細路相 佢當左我Adult first time
我呢個情況係咪淨係簽完上面就可以 比完錢先見到呢個問題 十分感激

可以博下,如果唔得就要補返

對唔住對唔住 我睇到了 我試吓就咁交申請先
對唔住
唔該晒外星人

出左dispatched未?

等下啦...本野唔會走左去既

用父母微薄的印象 定身份証簽發日期去駁?
勇氣可嘉的行為

我?用我自己既記憶同身份證簽發日期去估㗎咋

我拎埋 Certified True Copy 既出生紙

又會咁鬼馬問你

咁多年資料有哂

又或者佢Assume我有哂兩本
係咪有啲人改咗名定係潛咗水
認唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞