『薪火post』BNO 續期資訊(3)

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
巴打/絲打們有無野想同「想申請」BNO嘅人講?

純屬好奇

有得申請好申請啦

純屬好奇

有得申請好申請啦

依樣真

純屬好奇

申請定續?

純屬好奇

申請定續?

請自由發揮

純屬好奇

有得申請好申請啦

依樣真

要記住呢個世界上冇永久

如果到時bno轉bc,就可能會發生當年 bdtc轉bno 咁

BDTC失效=BNO失效

續咗bno嘅就有bc ,為咗控制人口冇續嘅就

BTW 純粹FF

純屬好奇

有得申請好申請啦

依樣真

要記住呢個世界上冇永久

如果到時bno轉bc,就可能會發生當年 bdtc轉bno 咁

BTW 純粹FF

最後決定權係英國度

廣告嚟, 比幾舊水叫人幫你填張 eform, 仲要比哂 D 個人資料佢

又唔可以咁講嘅,佢地收 $650 包郵政速遞文件影印信封等等

扣除左個郵政速遞錢$225,幫你color copy文件當你$2/頁個度又價值$40,信封錢print文件錢加埋當$5

剩$380 你當 consultation 搞人地1個幾鐘都算係合理啦其實,始終你自己爬文都要時間,見咁多人有文唔爬,問咁多已經提供嘅資訊你就知道佢地呢個服務 $380我覺得都係值得。

好似你咁嘅濕鳩 case 咪抵

廣告嚟, 比幾舊水叫人幫你填張 eform, 仲要比哂 D 個人資料佢

又唔可以咁講嘅,佢地收 $650 包郵政速遞文件影印信封等等

扣除左個郵政速遞錢$225,幫你color copy文件當你$2/頁個度又價值$40,信封錢print文件錢加埋當$5

剩$380 你當 consultation 搞人地1個幾鐘都算係合理啦其實,始終你自己爬文都要時間,見咁多人有文唔爬,問咁多已經提供嘅資訊你就知道佢地呢個服務 $380我覺得都係值得。

人地應該會唔接

有得申請好申請啦

依樣真

要記住呢個世界上冇永久

BTW 純粹FF

有冇可能係直接廢bno,除哂我地啲英藉?

有得申請好申請啦

依樣真

要記住呢個世界上冇永久

BTW 純粹FF

幫人續bno咁好賺,點會無啦啦廢
唔使廢等97年嗰班死咗呢個世界上就冇bno

望佢會轉bc或者可以世襲

有得申請好申請啦

依樣真

要記住呢個世界上冇永久

BTW 純粹FF

講難聽d,人嘅壽命最長100年,50年不變一到,到2047年,BNO都走剩一半啦,另個一半裏面,有d意外走左,有d又冇意要英籍,更加有大部分已經過大半世settle down左,人口咁少要同你轉bc容乜易。

係喎,早知經佢地搞好過

係喎,早知經佢地搞好過

老真你連本BNO都冇...應該唔接

係喎,早知經佢地搞好過

佢地有接lost case咖,$650
FOI request has been sent. They will response within 20 working days.
FOI request has been sent. They will respond within 20 working days.

FOI request has been sent. They will response within 20 working days.

20 working days

係喎,早知經佢地搞好過

佢地有接lost case咖,$650

咁撚抵 早知幫襯佢地啦

Um... 呢個 $650 係未包 HMPO 個 application fee

有得申請好申請啦

依樣真

要記住呢個世界上冇永久

BTW 純粹FF

講難聽d,人嘅壽命最長100年,50年不變一到,到2047年,BNO都走剩一半啦,另個一半裏面,有d意外走左,有d又冇意要英籍,更加有大部分已經過大半世settle down左,人口咁少要同你轉bc容乜易。

睇埋今年續bno數據 英國應該有數得計容易控制
脫歐後可能轉 OR真係要等到2047
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞