『薪火post』BNO 續期資訊(3)

1001 回覆
32 Like 3 Dislike

你97後出生?

95年出世

怪就怪自己父母太愛國/係大中華膠。 一於嫁/娶個英國人脫支啦!

老母超級藍絲
老豆就冇立場但多數跟老母
兩個蠢到死 , 走去信中國

95年出世

怪就怪自己父母太愛國/係大中華膠。 一於嫁/娶個英國人脫支啦!

投資移民比bno實際好多 到你移民生埋個仔都未必有機會做真英國人 利申:全家97前出世

要投資幾多先移民到

你97後出生?

95年出世

如果老豆係續bno
我係咪都係冇機
證明到係父子

95年出世

如果老豆係續bno
我係咪都係冇機
證明到係父子

第一頁已有答案。

如果老豆係續bno
我係咪都係冇機
證明到係父子

第一頁已有答案。

問多次double confirm下姐
搵拎過期bno非專業識多過兩年定拎有效US passport 非專業識左半年既人副簽會好d
真心搵唔到更好既人了
已整幫推
搵拎過期bno非專業識多過兩年定拎有效US passport 非專業識左半年既人副簽會好d
真心搵唔到更好既人了

US 嘅話要影印護照有樣嗰頁喎,你哋識左半年佢肯唔肯比晒啲資料你啊,況且張表格上面最少要寫兩年

你搵過期bno先囉
真心搵唔到更好既人了

US 嘅話要影印護照有樣嗰頁喎,你哋識左半年佢肯唔肯比晒啲資料你啊,況且張表格上面最少要寫兩年

你搵過期bno先囉

見上面巴打分享
佢都係搵過期bno 彈左
感覺上我個份一定彈返轉頭
上面位巴打又會咁好彩突然第二次搵到

如果老豆係續bno
我係咪都係冇機
證明到係父子

第一頁已有答案。

第一件幫你父母續左先 証明你家人效忠英國先
第二件事等運到

如果老豆係續bno
我係咪都係冇機
證明到係父子

第一頁已有答案。

第一件幫你父母續左先 証明你家人效忠英國先
第二件事等運到

佢老豆老母係藍屍大中華膠,叫佢地註銷bno就啱
真心搵唔到更好既人了

你搵過期bno先囉

見上面巴打分享

你講我?最初話無副署人既護照記錄添,
因為第2位副署人並唔係太熟,有不定期見面,但我唔覺得會幫我簽名兼願意scan passport嗰種地步
最後佢好爽快咁答認左我,我真係非常多謝佢

你可以試左先,都好多巴絲用過期護照副署,甚至唔簽都得,唔得咪準備埋US passport嗰位
其實份doc或者前面既post都講左,用唔完全符合資格既副署一直都有風險,HMPO唔會因為你副署唔合資格reject你申請,但你一定要預足夠時間,我前後都搞左一個月
同埋我係絲
真心搵唔到更好既人了

你搵過期bno先囉

見上面巴打分享

你講我?最初話無副署人既護照記錄添,
因為第2位副署人並唔係太熟,有不定期見面,但我唔覺得會幫我簽名兼願意scan passport嗰種地步
最後佢好爽快咁答認左我,我真係非常多謝佢

你可以試左先,都好多巴絲用過期護照副署,甚至唔簽都得,唔得咪準備埋US passport嗰位
其實份doc或者前面既post都講左,用唔完全符合資格既副署一直都有風險,HMPO唔會因為你副署唔合資格reject你申請,但你一定要預足夠時間,我前後都搞左一個月
同埋我係絲

thx 絲打
同埋恭喜你 記住要keep任續喇
我個fd岩岩都簽埋 星期一可以寄
我朋友係加拿大passport,幫手副簽左,係咪處理時間會長左?有冇巴打有經驗知要幾耐
我朋友係加拿大passport,幫手副簽左,係咪處理時間會長左?有冇巴打有經驗知要幾耐

應該冇關系

應該冇關系

系你老

應該冇關系

系你老

系你老母
上個星期寄左掛號去 唔知幾時果面先收到
好緊張日日check

我8號寄,而家仲未到
上個星期寄左掛號去 唔知幾時果面先收到
好緊張日日check

我8號寄,而家仲未到

差唔多架啦,你仲要夾左個星期六,日係耐少少架啦
酸民治日鮮巴打

之前問過army office 入面嘅advisor,
佢又強調BNO 同 英聯邦國家的人係分開兩條path 去apply, 所以呢一點我有啲混亂.

但無論係bc 定係commomwealth, 住唔夠5年都可以考指定兵種?

我嘅理解就係咁樣,官網commonwealth roles 入面countries of commonwealth 入面都有寫英國。

佢上次個advisor仲有無講得詳細啲?下次有機會再問嘅話你應該問得深入啲,特別係居留限制,因為呢樣嘢係影響你最終入唔入到伍最關鍵嘅因素。

佢都係好官腔咁講case by case
但佢有講過話 bno 係用另一條rule去申請(同bc一樣)點都係有居留限制,唔能夠申請佢指定果啲 職業
但我遲啲應該會去london問問

如果係親身去募兵處問嘅,建議你印定1981年英國國籍法第三十七條,有需要時拎出黎問。
30/12 send左第2次副簽去,完全符合佢資格
今日轉please contact us

巴打可唔可以分享下你個case係點

我諗等佢覆左我先再講,email左嗰邊

之後佢就會叫你等7-8日收新passport

封e-mail打到有問題先搵我,佢無覆
最近呢2日收到2次DHL短訊,應該dispatched

過期16年,BB相,New Passport case
12/12 完成網上申請手續+俾錢
16/12 以speedpost寄出第一次所需文件[過期BNO,過期特衰,簽名+副署(副署人BNO過期N年,專業人士),兩張相(一張副署左),地址證明(統計處信件)]

19/12 到HMPO
21/12-23/12 轉being process,由於副署人passport過左期,要求我填OS form補多個副署人+2張新相
30/12 以郵局ecship寄出新form+兩張新相(其實係同一批相,再簽過咁解)(新副署人BC,有有效護照,專業人士)
2/1 到HMPO
10/1 轉Please contact us
12/1- 13/1 先後收到2次DHL短訊,預計16/1送到

多謝咁多位巴絲,由其係哈力馬龍巴同明日香巴
上次明日香巴打你提供出黎既OS form,同佢attach俾我既有少少唔同,佢俾我嗰份Section 1,入面Which type嗰到無左before/after 31/12/1993嗰兩句

佢嗰份OS form 係啡啡地色嘅?

如果老豆係續bno
我係咪都係冇機
證明到係父子

第一頁已有答案。

睇咗身份證簽發日期未?唔係畀希望你,但係以前有巴打嘅父母話無幫佢申請到,但係睇完身份證簽發日期之後發現事實唔係咁,我哋就懷疑佢老豆老母呃鳩佢,最後佢都拎返佢應得嘅嘢。

你老豆老母如果係藍屍嘅,咁就應該睇睇佢啦。

應該冇關系

系你老

系你老母

話無關係嗰位,請再睇多次申請網站資料

官網嘅頭盔時間係,正常續領四星期,需要副署嘅申請係要六星期

而副署人為英國國民或愛爾蘭公民嘅話,申請護照嘅處理速度會較快,即係話,你個副署人唔係英國國民或愛爾蘭公民嘅話,你嘅申請所需嘅處理時間就係六星期。係英國國民或愛爾蘭公民嘅話,就唔使六星期。

至於實際上需要幾耐,其實如果你個申請唔係畀啲驗屍官officer處理嘅話,基本上唔會比其他case差得去邊,但係認真查嘅話,咁可能會聯絡加拿大嗰邊問副署人嘅資料,咁就會多啲時間。但係你要記住佢哋嘅頭盔時間係六星期,未夠六星期就算你點催都無用,所以如果你要用護照嘅話,就要盡早申請。

應該冇關系

系你老

系你老母

而副署人為英國國民或愛爾蘭公民嘅話,申請護照嘅處理速度會較快,即係話,你個副署人唔係英國國民或愛爾蘭公民嘅話,你嘅申請所需嘅處理時間就係六星期。係英國國民或愛爾蘭公民嘅話,就唔使六星期。

至於實際上需要幾耐,其實如果你個申請唔係畀啲驗屍官officer處理嘅話,基本上唔會比其他case差得去邊,但係認真查嘅話,咁可能會聯絡加拿大嗰邊問副署人嘅資料,咁就會多啲時間。但係你要記住佢哋嘅頭盔時間係六星期,未夠六星期就算你點催都無用,所以如果你要用護照嘅話,就要盡早申請。

你打漏咗句「系你老母」

應該冇關系

系你老

系你老母

你打漏咗句「系你老母」

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞