『薪火post』BNO 續期資訊(3)

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
睇完須知有D唔明,關於填Was the applicant a British national at birth?
我阿媽好似有本過期黑色護照,而一直冇續過,我又係1983年後出世
咁我應該填Yes定No?
睇完須知有D唔明,關於填Was the applicant a British national at birth?
我阿媽好似有本過期黑色護照,而一直冇續過,我又係1983年後出世

YES

YES

thanks

第一頁已有答案。

問多次double confirm下姐

睇咗身份證簽發日期未?唔係畀希望你,但係以前有巴打嘅父母話無幫佢申請到,但係睇完身份證簽發日期之後發現事實唔係咁,我哋就懷疑佢老豆老母呃鳩佢,最後佢都拎返佢應得嘅嘢。

你老豆老母如果係藍屍嘅,咁就應該睇睇佢啦。

姐係
老豆老母冇幫我拎bno
佢地本bno child果度冇寫我
但我張兒童身份證係1997年前簽發都有機

睇咗身份證簽發日期未?唔係畀希望你,但係以前有巴打嘅父母話無幫佢申請到,但係睇完身份證簽發日期之後發現事實唔係咁,我哋就懷疑佢老豆老母呃鳩佢,最後佢都拎返佢應得嘅嘢。

姐係
老豆老母冇幫我拎bno

唔係
係佢老豆老母昆佢話冇幫佢整先有

第一頁已有答案。

姐係
老豆老母冇幫我拎bno

讀一次你個名
http://belarusfeed.com/breaking-belarus-cancels-visas-for-80-states/
去白俄有免簽

Citizens喎,BNO無份喎應該
反而廁板有
http://belarusfeed.com/breaking-belarus-cancels-visas-for-80-states/
去白俄有免簽

反而廁板有

唔會啩
去白俄有免簽

反而廁板有

唔會啩

5日

第一頁已有答案。

姐係
老豆老母冇幫我拎bno

讀你自己個名一次,然後即刻拎張身份證出黎睇,答案一直都係寫咗係度
去白俄有免簽

反而廁板有

唔會啩

5日

到時再睇IATA同埋travel advice先。
去白俄有免簽

反而廁板有

唔會啩

5日

到時再睇IATA同埋travel advice先。

今年人數係咪仲未出
依幾日推PS4騙案唔記得推BNO Post
用bno要期待真係幾可悲
明明係先過特衰身份嘅護照
已經寄哂野返祖國,份野being processed緊,但有啲問題想問
想問下英國個邊啲資料幾時開始電腦化?我追哂post見有啲人話電腦化之前啲資料可能會冇。。搞到我好驚
因為我自己係未見過自己本bno條屍,但就好記得十二歲去入境處攞身份証,比條友小我老豆話出世個陣幫我申請左身份証同passport到十二歲申請兒童身份証都仲未攞,要我老豆唔知要去邊到攞返先可以再搞兒童身份証。事隔咁多年我一直都好想續返bno,等到一申請到信用卡我已經即刻上網搞。於是我問返老豆拎本bno,佢話唔記得有比入境處條友小呢件事,過左一陣又話好似見到過期就掉左(追左十萬個post,我發現而家啲阿爸阿媽真係乜spring都話唔記得乜spring都話好似係好似有好似冇 利申全家都100%非藍)於是我就跟各位巴打提供既方法去判斷究竟係我記錯定我老豆記錯。
1-第一次簽發日期係97年4月,當年未夠一歲
2-出世時阿爸阿媽都係香港人
3-全家都有bno
4-我真係記得拎兒童身份證單野
本身都冇咁擔心,點知追追下post見到sam巴打單case搞到我好不安 一來我又係冇左bno條屍,二來bb到而家19歲冇續過又唔知佢電腦有冇record 所以問下各位巴絲 thanks a lot

另外之前有啲急事申請左個美帝visa係垃圾廁板到,visa上面有廁板number,都知機會好微但想問有冇得transfer返個visa去bno到?一心諗住bno一到手就燒柒廁板但諗諗下
機會好微但想問有冇得transfer返個visa去bno到?一心諗住bno一到手就燒柒廁板但諗諗下

燒柒佢啦等乜野
酸巴打
bno唔可以考佢果d指定兵種喎
佢話british passport係不能用呢個途徑考
已經寄哂野返祖國,份野being processed緊,但有啲問題想問
想問下英國個邊啲資料幾時開始電腦化?我追哂post見有啲人話電腦化之前啲資料可能會冇。。搞到我好驚
因為我自己係未見過自己本bno條屍,但就好記得十二歲去入境處攞身份証,比條友小我老豆話出世個陣幫我申請左身份証同passport到十二歲申請兒童身份証都仲未攞,要我老豆唔知要去邊到攞返先可以再搞兒童身份証。事隔咁多年我一直都好想續返bno,等到一申請到信用卡我已經即刻上網搞。於是我問返老豆拎本bno,佢話唔記得有比入境處條友小呢件事,過左一陣又話好似見到過期就掉左(追左十萬個post,我發現而家啲阿爸阿媽真係乜spring都話唔記得乜spring都話好似係好似有好似冇 利申全家都100%非藍)於是我就跟各位巴打提供既方法去判斷究竟係我記錯定我老豆記錯。
1-第一次簽發日期係97年4月,當年未夠一歲
2-出世時阿爸阿媽都係香港人
3-全家都有bno
4-我真係記得拎兒童身份證單野
本身都冇咁擔心,點知追追下post見到sam巴打單case搞到我好不安 一來我又係冇左bno條屍,二來bb到而家19歲冇續過又唔知佢電腦有冇record 所以問下各位巴絲 thanks a lot

另外之前有啲急事申請左個美帝visa係垃圾廁板到,visa上面有廁板number,都知機會好微但想問有冇得transfer返個visa去bno到?一心諗住bno一到手就燒柒廁板但諗諗下

sam 嗰單你當住係例外先
因為佢係仲未確認到究竟有冇 reg 過
酸巴打
bno唔可以考佢果d指定兵種喎
佢話british passport係不能用呢個途徑考

你問咗佢啲咩同點佢點答先
已寄出 希望可以一切順利
今年人數係咪仲未出

唔好咁心急啦,廿個工作天嘛
今年人數係咪仲未出

咁快就問
今年人數係咪仲未出

咁快就問

心急人上 順便問埋bno免簽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞