『薪火post』BNO 續期資訊(16) 維帝即位 蘇州過後

1001 回覆
40 Like 3 Dislike
老母無出世紙,但自己/老豆有,諗住寫信同果邊解除同寄埋結婚證明去保險d

其實係唔想寄正本去,因為老豆張出世紙已經熔熔爛爛曬 再比果邊搞幾搞我怕會肢離破碎

有睇過唔少CASE都係寄副本過去就得,但大部分都係可能果邊唔需要你寄出世紙而你寄副本過去

所以想問下有無人係佢SEND EMAIL叫你補交出世紙而交副本係過到關
你唔怕比多次郵費可以寄COPY比佢先既

但我唔保證人地一定比你PASS

到時又要再寄多次正本去
我淨係交咗我老豆張咸豐年嘅出世紙彩色影印本
同埋可能因為畀咗本細路哥嗰陣嘅BNO屍佢 所以先冇問我拎其他嘢

利申:個status 係dispatched
維帝 叫雜總啦
有舊果本BNO係睇拎你好多野

我幫我老母申請,無出世紙,呀公呀婆既資料無填,都照dispatched
老母無出世紙,但自己/老豆有,諗住寫信同果邊解除同寄埋結婚證明去保險d

其實係唔想寄正本去,因為老豆張出世紙已經熔熔爛爛曬 再比果邊搞幾搞我怕會肢離破碎

有睇過唔少CASE都係寄副本過去就得,但大部分都係可能果邊唔需要你寄出世紙而你寄副本過去

所以想問下有無人係佢SEND EMAIL叫你補交出世紙而交副本係過到關
你唔怕比多次郵費可以寄COPY比佢先既

但我唔保證人地一定比你PASS

到時又要再寄多次正本去
我淨係交咗我老豆張咸豐年嘅出世紙彩色影印本
同埋可能因為畀咗本細路哥嗰陣嘅BNO屍佢 所以先冇問我拎其他嘢

利申:個status 係dispatched
有舊果本BNO係拎少你好多野

我幫我老母申請,無出世紙,呀公呀婆既資料無填,都照dispatched
想問下如果黎緊5月尾6月頭去歐洲既話,仲好唔好呢兩日續埋本BNO?
驚有啲趕
而家開始攪就一定趕得切

再拖下就唔知你
宜加好搞啦! 搞左心安理得
去歐洲邊到玩?
遲D先搞啦
都係嗰句啦,我哋從來都唔會叫人冒險,你得唔代表其他人得,最差嘅可以試過寄完副本再問你拎正本。

除非你唔急住出埠或者錢多,否則我哋從來都只建議盡量跟足要求,而你唔跟足就有風險係度,冒唔冒係申請人自己選擇,但我哋唔會拎個別成功例子就話無問題。

我知大家未必係咁嘅意思,但係部份心存僥倖嘅申請人只喜愛睇到佢哋心目中嘅答案之後就選擇性失明兼失去理智,無視風險結果得不償失,雖則唔會話續唔到證,但對嗰啲趕時間要護照嘅人或者唔想畀更多運費嘅人黎呢啲就失去預算,重點係我哋唔係未見過呢啲人,所以點解我哋成日都叫你哋衡量風險就係咁解
好似14定15年, 最多人搞個陣時, 上埋電視.
我個時搞, 都係3個月就收到.
你5月尾6月頭.仲有3個月. 而家搞一定冇問題啦.
留個靚名先~
靚仔 我記得你用過BNO去過白俄羅斯

我可唔可以用到個5日免簽證, 基輔飛去白俄羅斯再飛去莫斯科?

假設我有左世界盃FAN ID (可以免簽證去俄羅斯)
https://www.fan-id.ru/
程序上唔可以,白俄講明五日免簽不適用俄羅斯與白俄之間任何航班,因為由明斯克機場離開飛俄羅斯任何地方都不會有出境手續,除非你打算以後都唔再去白俄,否則白俄無你出境紀錄,而你就變咗非法離境。

仲有,timatic只俾BC免簽,上次用BNO出入境無問題,不過唔知道依家佢地會唔會識分。
呢個情況我建議你考慮 KBP - MSQ - VNO - SVO
MSQ - VNO呢段機票好平,40歐有交易
我都要同個FD傾傾 應該直接SKIP左白俄
BTW! 唔該你
呢個世界邊有非法離境
有嫁
更何況白俄d法律同司法程序
同保釋緊果隻唔同喎
咁白俄講咗用5日免簽入境不適用於俄羅斯-白俄航班,若果你唔遵守,堅持要離開飛俄羅斯,後果係咪自負先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞