『薪火post』BNO 續期資訊(16) 維帝即位 蘇州過後

1001 回覆
40 Like 3 Dislike
有無人去過美國大使館?係唔係全程用英文對話?
啱啱終於收到
個三點油漬

等我又分享下嚇到瀨屎嘅經歷
之前online application 填錯issuing authority 係HMPO 結果任何其他資料都唔洗 e.g. 出世紙 父母資料
Gen左個最簡單嘅form 要好少野
相x2
Form
舊passport
特衰passport
住址證明
要cs

當時我揸緊個信念 用take my money and take my soul 既心態極速比錢 比完先知衰

嚇到瀨屎以為好大機會fail 上黎求救得知寫信解釋就ok
我順便解釋埋點解冇比cs

28嘅寄出 5號收到 9號轉dispatched 中間冇問過我野 搞到我緊張咗個星期

係度多謝咁多位巴絲
祝apply緊嘅都順順利利
有條隊係講中文
防偽特徵
證明英國人去到邊都要食fish and chips護照都有油
英國特色防偽特徵
我上年搞掂之後好少入黎
原來仲有咁多人寄出世紙老豆老母結婚證書
ON99....

個陣跟足DOC俾足6樣必需既就兩個禮拜起貨
唔明有咩咁難..有咩好問..
通常都係家長幫手整,
之後而家自己親手申請jer
補領DAMAGED PASSPORT麻煩咁多既
要埋GRANDPARENTS既資料
之前RENEW都冇咁煩架
Maternal grandfather's name
*First and middle name(s)
*Surname

呢個必填,有冇人知可以點搞
唔該
Maternal = 母方
sor,我指我冇祖父母嘅資料
唔奇.,真係有隔左好耐係唔識
additional information解釋返
我話阿公係中國人仲要瓜咗柴,畀唔到英文名
咁*First and middle name(s) / *Surname 果到我打N/A都OK?
唔該
你連阿公個名都唔知
唔奇.,真係有隔左好耐係唔識
空白回應?玩嘢啊

咪係

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞