『薪火post』BNO 續期資訊(16) 維帝即位 蘇州過後

1001 回覆
40 Like 3 Dislike
bno去澳門洗唔洗填申報表架,一陣就去
"打飛機" 只係你個人主觀.

2揀1當中, 憎中國唔撚得嘅?!
人哋gov.uk 寫到明BNO 係one of the British National 都唔叫英國人, 係要死屈自己嘅definition 出嚟, 真係好撚噁心.
我都係得一本護照唔洗煩用邊本
仆街 , 得5萬幾本valid, 6萬都唔夠

不過幾多本valid又點
淨係知冇你份
我都係得一本護照唔洗煩用邊本
現實? 你FF出嚟嘅現實?
唔該睇吓第一頁, 睇吓國際法. 無啦啦點樣deprive一個人嘅國籍?
bno入到英軍 去奧地利讀書計EU咪現實囉
cno ?
特衰就真係送都唔要嘅垃圾. 二揀一點會撚特衰?
無聊入嚟睇你點樣詭辯真係幾好玩
PRC 共產黨 遲早取消香港人呢個身分
啱啱先用香港人嗰500億
咪放長雙眼睇囉
順便睇下特衰會唔會比人cut囉
講嘢之前用吓你個死人腦. visa free 唔係英國畀, 而係其他國家畀, 其他國家畀同唔畀, 英國有權管?

講到cut visa free , 特衰就真係危險喇, 而家咁嘅國際局勢, 只要美國一改香港關係法, 佢啲盟友跟機. 特衰出到去就真係同中國護照完全睇齊.
要驚都驚美國cut 香港關係法先啦, 傻仔. 燒到埋身啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞