『薪火post』BNO 續期資訊(16) 維帝即位 蘇州過後

1001 回覆
40 Like 3 Dislike
最鐘意認自己係支那人既垃圾
原來已經比你玩死謝左
唔好咁啦
只係2點

領事服務同ETD已經值你比成千蚊續啦
又一件死5毛
一張cap圖勝過千言萬語
真心有病 走入嚟畀人撚
都唔係第一次 公海post次次都係咁

記住要同你老豆老母同埋自己取消英國國籍呀~冇續本BNO唔代表冇左個國籍㗎~

既然咁愛國~取消埋本二等特區護照~直接返大陸申請本大陸護照~咁先真心愛中國~~

P.S. 麻煩你係到嘈完,去埋港人講地屌埋周融,佢仲揸住本BC㗎~心繫英國嘅死仆街~~

SORRY~習帝個女都有美國護照~順手上去微博度屌啦~

我地呢班人冇得救㗎啦~唔駛救我地~等我地繼續沉淪大英嘅懷抱中~
呢下堅爆
我地一向以女王殿下子民為榮
execute order 66!
條友擺明係5毛

專撩交嗌,佢死要自認中國人佢嘅事,要管埋我嘅諗法,佢邊位呀!

又要無BNO,自己又葡萄,又想搵人陪葬。可惜搵錯地方,呢度十個人九個半都已經續咗。
咁就死咗
Let the darkness flow through you
一星期一post不是夢
香港太多偷渡人口
如果我係離地噉睇
8成幾9成人口都經我地國家批嘅
如果係今日我都唔會支持
但BNO係英國用嚟插手香港事務嘅籍口,他日支爆,國際制裁支那
英國會有返啲牙力去執死雞
畢竟香港嘅貿易地位、基建都係好好
支爆完香港都仲有價值
完美表現訴諸斷言
痴撚線
殖民地唔係問題,問題係政權移交無經過公投。

直布羅陀係經過公投繼續英國管治。唯獨香港人既無公投權利、亦都無英國公民權。
澳門雖則無公投權利,但有葡萄牙公民權。

當時要俾340萬人移居英國,甚至現在都應該無從政者夠膽贊成。我睇法係英國唔係唔想俾,但真係俾唔到咁多,若果真係唔想俾,大可以連BNSS五萬個家庭QUOTA都可以唔俾。

英國、美國當時以為呢個共產國家假以時日會因為改革而變得民主開放而對中國寬容,亦都係以前好多香港人嘅想法,但呢廿年證明咗英美當時錯判形勢,係最錯嘅決定。 英國唔係中國,有道德光環就要收拾殘局。要俾二百幾、三百萬人英國公民身份,我覺得都係無可能,退而求其次係容許想離開香港嘅BNO人,條件點樣訂,無人知。不過啱啱好依家有16萬人同以往BNSS五萬個家庭約20萬人數相約。或多或少英國都會以此作考量,完全唔用BNO、唔續領、根本對英國無甚連繫可以暫時放低,16萬人有幾多一直以嚟用開,有幾多只係聞風而至隔咗十幾年再去續領,根本HMPO有晒紀錄。內政部要批幾多人,點樣切割,應該有晒計劃。
我無咁叻,一眼睇到佢露底,我只係負責cap圖

想知邊個一矢中的,請爬返上#265
佢呢種上面叫自帶五 [有啲腦嘅五毛]
喺公海都露過幾次底
no shit man. lets join the dark side. we must.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞