特區護照終於有白俄羅斯免簽?

536 回覆
181 Like 13 Dislike
基輔即係歐洲版芭堤雅

大把西歐佬去做Sugar daddy
ching 唔係講叫雞

有無d 地方有live band, 會講下英文 or多遊客去既酒吧
呢層我就唔知啦
你冇正式14日免簽入境,冇得陸路出架~~

5日免簽證入境只係準以 MSQ 機場出入境
同埋要msq機場走

有個總結應該可以解答晒大家既疑問

但仲要睇埋聽日出境情況
即係而家係俄飛過去會變左原本個5日免簽 (一定要MSQ走)
如果唔係就14日 (點走都得) ?
其實會唔會白俄飛番俄羅斯出境係乜都唔理,飛到俄羅斯再入一次境?

即係白俄唔會查你飛俄羅斯,到俄羅斯又賺14日免簽呢?
清楚d 咁講,5日免簽果個係申根條約國家,而俄羅斯當然不在內, 所以俄過去係無依樣野。

想去白俄又要喺俄飛過去一定要喺俄到出境。( 計埋入免簽14 日)

總結 比班含家剷屈撚左1千5,6 蚊港紙

details and 有用資料( too long 有興趣去先睇) :

依2日都主要去搞visa, 尋日下就去撚左個仆街強國大使館到問,凍撚到狗咁要我地喺門口等,癡撚線。( 多謝ching 寒冬中陪我等咁耐 )

大約1粒鐘倒,有答案啦,個官出黎笑晒話無事啦,照出境,話問晒白俄入境果面無問題既,只要番去hostel填張form, hostel果到可以幫人register visa, 話我地係第一批免簽後入境. (因我俄羅斯過去連入境印都無)

開心晒啦,番到hostel同條女( hostel 負責人,佢英文幾好) 講,佢就話要問一問入境果面,佢地好小有依d情況, 根住就係咁打電話,最後入境叫佢同我聽朝一齊上去office到搞。

第朝同條女上去啦,佢地一路俄語交流,傾左陣,d官話要開會傾,過左陣話ok啦, 叫我比1 舊港紙register fee咁 就幫我打番入境印。

咁諗住 搞撚掂 , 算啦 1舊水姐。 比撚完, 等緊既時候,有個大粒d 既官再同我地講話再傾過 係唔撚得,因為break左佢地國家法律, 要penalty, 成千銀港紙。

屌你老母,癡西線,你地自己有漏洞,我無辜架wor 大佬,我已經好撚主動過黎揾你班仆街搞啦。

咁老西都唔撚比啦,我就話等,就打去口交部問。 打到去,口交部自己再交涉左陣,話搞唔掂,我屌柒佢話尋日唔係話得咩,佢係咁say sor, 話白俄d法律好死,佢地都無計。
屌 仆街啦,無事果時又認親認戚,又話外交佢地負責, 屌你老母, 有事無人理,翻譯都無,唔係hostel 條女,我死撚左啦

再發現,個官好撚醒咁已經收左我passport, 走都無得走,咁局比啦。

比撚完,叫我簽張野,話我同意penalty.
我都有諗過唔簽, 咁樣就真係認撚左,成個春袋比佢練撚住。但係,唉,算啦,聽日去唔撚到仲煩。

簽完,拎番張copy 先。
仆佢個街,仲要我比多次錢,
話要搞visa
我屌你,特衰免簽wor
佢解釋話係免簽 但俄羅斯過黎就另計,
屌你 咁都得?邊到飛過黎關你撚事咩,你認passport咋ma, 叫條女翻譯啦。
個官話佢地國家law係咁,佢都無計。

唉,今次又要比幾多錢啊咁, 佢話5 舊港紙。
ok都行撚到依步, 最後比撚完,搞掂,走得。 望一望本passport, 真係幫我搞撚左頁visa出黎。

我都有諗過係咪個官自己屈鳩我錢,但全程比錢都係佢比個code我 叫我上上面政府銀行入,一而入錢果時係要check埋passport, 有晒收據。

其實都係自己on9 咁博, 但個心真係想試一試。

奉勸咁多位ching唔好再試俄直接飛過去
師兄真勇士
Curly師兄出咗境未?
巴打~你當係簽證費會個心好過啲。

上淘寶,一個白俄 visa 代辦要幾千。

啲人成日教由俄羅斯偷渡過去白俄,但又冇教學,到底係就咁飛返過俄羅斯就算???
咁到底由明斯克去莫斯科係乜狀況呢

有無勇士試下
應該無人答到你,其實白俄,強國口交部都係無確實答案。
最後一定係白俄果面罰鳩你錢當illegal跟規矩做事。

而肯定既係,俄去白俄,出俄境果時佢已經喺passport給印話你出左境, 而白俄入番境俄羅斯洗唔洗過入境就唔知。 如果唔洗仲大劑, 到時俄出境 佢見唔到你入境印 實玩撚到狗,俄d人實無白俄咁nice.
搵次一齊試下
其實我仲未出境。聽日飛基輔,唔知仲會唔會有野煩
我五月去,但淆底,中間加了華沙
我覺得似俄果邊當國際入境,冇理由班白俄撚喺俄羅斯出境要做手續,入境唔洗做。。。。
唔玩耐啲?

好蝕喎~

白俄都有幾個城市去喎。
冰天雪地,地面都無人,有乜好玩

歐洲好撚大風,勁過香港濕凍
真係夠皮,係乜野玩
不過如果識俄文, 應該會唔捨得走
你打去搵香港入境好過啦,強國D大使館食撚屎,世界各地既都係咁既樣,佢肯敷衍你都好,有D直頭唔理你就算
呢D咁既國家就好似強國咁,乜都係亂9黎
感覺唔係亂嚟,意大利泰國之流仲鳩

強國鳩極都好過一半地方,大陸人均收入喺全世界排中上,所以有好多人好撚慘
我都覺得你應該搵香港入境
就算幫唔到你本人
至少加個remarks落免簽資料度
幫到後人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞