『薪火post』BNO 續期資訊(16) 維帝即位 蘇州過後

1001 回覆
40 Like 3 Dislike
上星期去韓國無入境印 是未正常
好似係正常 剩係要打指紋 加快通關
係,轉咗派紙仔

好on9 吸個印曬你幾多時間
張紙唔見左點算

成日公幹,吸吸下你本野會唔夠頁數。所以出紙仔有著數。

用左幾年一個印都無
yes
It is very likely that you will need an UK visa even for short term work in the UK.

When you enter the UK under the visa free rule, your BN(O) passport would be stamped by an officer from the UKBA saying that 'Employment and recourse to public funds prohibited'.
未夠兩歲
仲未識問
如果你新嗰本送唔切黎咁你就不得了

以前有人試過一樣情況,領事館職員話咁嘅情況要註銷咗本未送到黎嘅新護照先可以批ETD,變相你去完返黎你又要搞過本新,你就無啦啦畀多兩千幾蚊

如果你今日真係拎到本舊嘅,咁我就希望領事館嘅人唔會答呢個人嘅經歷畀你聽
主動問佢拎得唔得?
韓國唔得啦,同香港一樣轉咗出超市單,已經廢咗印
某d國家咩都唔出,只係係佢地電腦留紀錄,例如新加坡、加拿大,又無廢印嘅就應該得
啱啱去左DHL取件
收到嘅係新果本
多謝咁多位提供過嘅意見
頂 咁都走得甩
恭喜哂
好彩上年去做有 估唔到會絕版
下次早啲續喇
仲以為等睇新案例
d 時間攞得好盡
見朋友最近續左,佢係兩星期內收到,咪以為夠時間做
Oh ! 連新加坡都無埋印
講過個個CASE唔同...要既野都唔一樣

人地得唔代表你都得
基本上BC 同你簽就好快批,好似快過BNO 同你簽
恭喜哂家變巴打
data lost by imgration department. 好似
總之一定要有immigration department 依個字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞