『薪火post』BNO 續期資訊(16) 維帝即位 蘇州過後

1001 回覆
40 Like 3 Dislike
咁睇多兩次先
申請一次就會知
岩岩用左speedpost寄
希望唔會漏野比人彈回頭
呢個POST原意係幫助D人續

有心續既就會處理左續既問題先....唔得閒理呢D FIGURE

其他續左既巴打當吹水POST又應該知係有問題

你跟哂人地要求就想挑剔你都好難
岩岩用左speedpost寄
希望唔會漏野比人彈回頭
呢個POST原意係幫助D人續

有心續既就會處理左續既問題先....唔得閒理呢D FIGURE

其他續左既巴打當吹水POST又應該知係有問題

你跟哂人地要求就想挑剔你都好難

有冇人可以分享下,你地幾耐先處理完成,好急呀
跟足有咩好驚
個個人唔同...睇個officer 做野快定慢...你又齊唔齊文件...
油漬
貼紙
我26/2寄空郵掛號
28/2定1/3 received
3/3 夜晚見到dispatched
8/3 DHL 派上門

郵局職員見到地址知道係BNO
問我復活節去唔去旅行呀
話未必趕得切
會唔會冇副簽所以咁耐,我應該齊曬文件,過期BNO特區同出世紙都係正本寄出去,又有選舉處嘅信做住址證明,又有兩張啱規格靚相,仲寄埋張工作證比佢做photo evidence,有冇電話可以打去問下,唔知會唔會有廣東話人接聽,而家比居企人話點解要續BNO
樓上今日收到果位巴打,你有冇副簽㗎?
我覺得已經領咗嘢,但係又冇通知要補交資料
耐心d,no news is good news

本身打算月中同老婆去日本旅行
而家都唔知買唔買機票好
冇護照得回鄉卡,要去大陸旅行
慘過入地獄
特區都要10個工作天
英國出名慢
又要冇副簽
未必趕得切都唔出奇

BTW 祝你好運
有副簽部分
不過我冇簽
依啲野真係睇彩數
我遲過你寄但早過你送到
我寄空郵掛號

覺得香港郵局都幾有心
會話預復活節後先有
驚人旅行失預算
以前o既巴打續BNO會追POST
好有心機 相都自己影 又返公司COPY
自己會諗盡方法冇副簽都寄可以幫助自己o既文件
成功之後又會寫返一次自己案例 加上詳細說明 等下一家冇咁驚

而家....望到DOC呢3個字當睇o左
搵唔到副簽點搞?

睇左doc都要問既真心唔好續
副簽呢

真係有睇DOC ? 追晒50個POST ? 明日香巴打既副簽指南 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞