『薪火post』BNO 續期資訊(16) 維帝即位 蘇州過後

1001 回覆
40 Like 3 Dislike
唔覺得有關

英國passport countersign快D就應該真
bno去英國做一兩個月嘢個d簽證要搞幾耐左右?
唔知搞唔搞得切
唔見咗特區護照 上個禮拜已經申請咗 成兩個星期都仲未有 本bno過咗期超過十年 下個禮拜又要飛英國 想知有冇可能喺冇特區護照嘅前提下申請emergency passport
好似超越咗依個post嘅主題
https://www.gov.uk/browse/visas-immigration/work-visas
首先要知你要咩visa,有冇人sponsor
如果要簡單啲我諗wh你都ok㗎嘛?
gov uk話3個禮拜有
bno過咗期10年就唔使諗 同特衰冇關係
完美解答
有 HKPR (RoA) 嘅話唔覺得會可以拉去英國
唔會有分別,總之英國國民及愛爾蘭公民為副署人就會比其他如英聯邦公民,歐盟公民或美國公民快,係因為HMPO有能力直接確認副署人身份。
呢條問題,個doc我都幾肯定係有答案
總之英國passport 包括BNO已經係最好
而且唔洗scan copy
保安局認為台灣是不是中國一部份先,係的話為何不交比中共公安處理
You have now sent me your full birth certificate and your father’s.

I have not received your mother’s full birth certificate.

If she does not have this you will need to apply to the registry office in Hong Kong to apply for a copy.

屌佢老味你咪有心為難我 咁多個連登CASE都過到關係得我要比曬我老豆老母資料
身分證大法 冇舊bno? bc? 其實係bdtc?
用LOST情況申請,明明好多人都剩係提供自己+老豆/老母既出世紙已經夠
不嬲都有講人地得唔代表你都一定得
同埋一直都主張你地交齊野就實冇死

正常都應該係交老母資料
填form都係母系資料 先係必填
事實係我真係比唔到佢 有我一早比咗啦
你要寫信同佢講點解比唔到喇
請問續領BNO一事
我上網比咗錢又填埋declaration form
要幾耐之內要寄啲文件過去英國?
感謝各位
條友有認真工作,好公務員
睇DOC
請問續領BNO一事
我上網比咗錢又填埋declaration form
要幾耐之內要寄啲文件過去英國?
感謝各位
睇DOC

哩個唔駛睇Doc
比錢果頁同份form都有
條仔續BNO變了BC 佢係英國讀書大
關唔關Brexit settled status事
咁好彩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞