『薪火post』BNO 續期資訊(16) 維帝即位 蘇州過後

1001 回覆
40 Like 3 Dislike
自己 Brexit 都搞到一 pat 屎咁,真係唔唔會抱太大期望
對俄佬就都係預咗 hea 下就算
啱啱維也納轉機
我同老婆BNO加阿仔特衰行EU
無問題
個職員係少少奇怪做咩兩個大人係用英文國野
個小朋友用大陸野
今次真係領左嘢,琴日收到DHL短訊話16/3會送到,咁我咪決定買機票,買左18號飛,以為終於解決左同老婆去旅行嘅問題
點知今日又收到DHL短訊話係另一件,會係19號寄到

如果16/3到果本係新嘅就冇問題,如果係舊果本寄返嚟先我真係家變喇
點好
想問有無巴絲續個陣喺原名加咗英文名(舊bno淨係得原名)但唔洗交change of name proof都續到?

先收文件咪用特區
先收BNO咪用BNO

當你特衰未過期
申請emergency passport
其實呢個都係一個問題

你細路有冇問你點解唔同
特衰係過期㗎
有冇人有申請過emergency passport
要點做
今日就係最後機會 領事館星期六日唔開
有冇話你份野大約幾點到
我改左去長沙灣自取,件嘢剛剛到左香港中轉中心

感謝各位巴打
我就是成功的例子
但係估唔到佢地係分兩次寄過黎
收到新護照果陣仲諗堆文件係咪有暗格收起左
聽日盡早拎咗先啦 收到係舊件你就打去領事館問下呢種case可唔可以申請emergency passport
上星期去韓國無入境印 是未正常
好似係正常 剩係要打指紋 加快通關
試過,冇問題
入境form我由用火車頭到用bno都係寫HONG KONG
<br/>Hong Kong ?
<br/>以前用火車頭唔想寫china
之後轉bno繼續寫hongkong又未試過彈回頭叫我改
可能實際上要寫翻british或者個staff幫我改埋都唔定
<br/>謝巴打資料!

我填BNO
遲D中共收返香港會唔會限制bno唔俾出境

應該會,因為我成日用BNO 出機場佢地都要Check 一輪
係,轉咗派紙仔

好on9 吸個印曬你幾多時間
張紙唔見左點算

Me too , 俾張紙你。﹙最煩係退稅,要人手吸印﹚
bno去英國做一兩個月個d工作係咪都要搞簽證?
係,轉咗派紙仔

好on9 吸個印曬你幾多時間
張紙唔見左點算

成日公幹,吸吸下你本野會唔夠頁數。所以出紙仔有著數。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞