『薪火post』BNO 續期資訊(16) 維帝即位 蘇州過後

1001 回覆
40 Like 3 Dislike
估唔到有人都有睇deray 既單車遊記
報個靚到
其實應該飛唔到白俄 今朝講地勤都係跟timatic畀人上機
星期二dispatched 到依家都未有回音
因為老豆張出世紙已經熔熔爛爛曬 - was he born in Hong Kong? If so, you can apply to get another 出世紙 from the Hong Kong Immigration Department using form BDR87.

https://www.immd.gov.hk/pdforms/bdr87.pdf
放心,一定唔會爆升。

傘後已經三年有多,發生咗咁多事,BNO人數都唔過16萬,數字已經說明一切。所以都毋需再做好心去勸人用咩護照,因為有心嘅,關心自己同屋企人嘅一早就做晒功課預備好,就算無呢個POST一樣都會續到。 機會應該屬於有心有準備嘅人,機會唔會等人,機會突然出現一刻你未準備好就注定你要錯過,況且現在16萬係一個好好嘅數字,唔太多唔太少。

大家明唔明我想講咩?
Hope for the best
Prepare for the worst
16萬係一個好好嘅數字,唔太多唔太少

This is the essence. This number may tip the balance in the outcome.
同fd 傾左,唔去白俄,改去波蘭
幫推一下
請問有冇人續期時換左簽名?
lm
14號寄 28號收到
同屋企人一齊renew
好多人都想apply ,但係搵副簽個下就企左係度
點解會企左係度?
apply 定renew?
一來唔識人,二來覺得煩到人地,就算合資格既,又未必肯幫你

求人幫手慘過食屎
最大路都係搵返中學老師
恭喜
等收件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞