『薪火post』BNO 續期資訊(16) 維帝即位 蘇州過後

1001 回覆
40 Like 3 Dislike
我個case 係得既
你今個post都仲係咁on9 嚇到賴屎
真係好驚唔得吖嘛
緊張咗成個星期 日日check email

依家成個人鬆哂
屌,我都仲未有消息,又唔知係咩文件出左問題,今次家變都似
駛唔駛咁擔心呀
好多人好緊張。

記住~HMPO唔係要取消大家英國國藉。

你只要提供相關文件,或解釋提供唔到原因,佢地覺得合理嘅,就會放行。

我爸媽喺大陸出世,60年代偷到黎香港。我都寫解釋,話佢地唔可能返內地申請返張出世紙。

之後,HMPO冇任何要求,就咗續BNO俾我。

記住~呢啲資料係佐證你地係唔係真係續證嗰個人⋯唔係為咗留難。

大家唔駛太緊張。
本身請左假打算月尾同老婆去日本,以為兩個星期左右會做好本BNO,而家同佢講冇得去你話會唔會家變
咁你預到咁炆就
佢又要寄咗本特區過去
做人都係小心駛得萬年船
點解唔寄副本呢?
唔會啦~
佢可以自己去家嘛
不嬲都對海外寬鬆少少
用 contact form 問下 process 完未同埋要求佢寄返本 other passport 俾你先囉
新版嘛
如果有專業資格 engineer, teacher, etc
係咪都要係uk做幾年野先可以由bno轉到bc?
yes
5 years on Tier 1/Tier 2 => ILR
+1 year ILR => register as BC (https://www.gov.uk/government/publications/application-to-register-as-a-british-citizen-form-bota)
Thx bro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞