特區護照終於有白俄羅斯免簽?

536 回覆
181 Like 13 Dislike
Kiev 點去 Moscow?
陸路冇停過,係冇飛機直航啫
Kyiv 一定要陸路去。

香港去嘅話 open jaw 買

HKG → BNO

SVO → HKG

Kyiv → Moscow 自己坐火車或巴士。
Kyiv 一定要陸路去莫斯科

香港去嘅話俄航 open jaw 買

HKG → VNO

SVO → HKG

Kyiv → Moscow 自己坐火車或巴士。

個轉入法猛幫先改字。
Minsk治安如何?
見有啲巴打啲圖影到成條街都冇咩人咁
Kiev > Moscow
搭飛機係Minsk轉機, 咁樣搭會有問題?
勸你唔好,冇乜人試過咁玩法,尤其係白俄同俄羅斯個出入境咁唔清唔楚。

寧願經摩爾多瓦都唔寧願過白俄。
想問下因為我而家人在立陶宛exchange
係咪就咁搭巴士或者火車過境就得?
理論上係得,但實質冇人知

你去試完話俾大家知。

火車站總站多人啲,其他地方都無乜人。

我覺得OK,安全過巴黎、羅馬好多。 都係果句,你唔好招遙過市,驚死無人知你有錢就無問題。
暫時無睇到官網或者過來人話唔得,你即管試,返嚟再報告吓。
咁就算而家兩國都免簽,但我明斯克入莫斯科都唔會有俄國入境印? 咁喺俄國再出境的話點算
講多一次:
白俄<—>俄 淨係可以坐飛機
白俄會冇出/入境印同紀錄
俄就會有哂出入境紀錄
所以上面個位巴打咪話除非你呢世唔再入白俄
其實果到有乜玩
其實咁樣講,咁除左白俄既人可以用呢個方法無問題之外,其他所有人都會有呢個問題咖
如果我用BNO, 我可唔可以用到個5日免簽證, 由基輔飛去白俄羅斯再飛去莫斯科?

假設我有左世界盃FAN ID (可以免簽證去俄羅斯)
https://www.fan-id.ru/
從頭到尾根本就唔關係咪免簽證事
係一路以來白俄個處理出入俄羅斯航機乘客出入境既問題
如果我用香港護照
HKG -> SVO - > MSQ -> KIEV
有冇問題? THX!
更正
HKG -> 北京 - > MSQ -> KIEV -> MSQ - > 北京 -> HKG
有冇問題? THX!

自己睇~~

係白羅斯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞