『薪火post』BNO 續期資訊(16) 維帝即位 蘇州過後

1001 回覆
40 Like 3 Dislike
無論我係定唔係都好, "國籍證明"一定唔可以有exceptional case 嘅.

你張證只要有一個非中國籍嘅人拎到過, 就唔可能成為國籍證明.
要出入境仲係咪國內
即係唔係國內旅行啦, 你死撐夠未?
on 9 仔,你本護照唔係身份證明呀?

美國、加拿大、澳洲全部國家國內綫都可以用護照,係你呢個奴隸的人民唔得囉
即係總之一本中國籍嘅護照連中國都入唔到啦
真係慘,咁都要俾人區分
個龍門可以擺定未?
邊界又點? 上面LA 飛上海個例子已經收咗你皮啦. 仲國咩內旅行
99.99%嘅國土都入唔到嘅中國護照

英國最少保BNO入到境先啦
訴諸斷言謬誤. 不斷死loop 當事實

呢個世界得中國一個國家? 拎住BNO出到去邊個當得你中國人?

出到去有咩事拎特衰, 就真係係垃圾,係孤兒仔,冇人理喇. 好信唔信信中國領事館? 無病呀?
+1
本來仲諗住逐樣屌佢,不過各位巴絲好快手
訴諸斷言(appeal to assertion)或(重複)斷言證明(proof by (repeated) assertion),是不斷聲稱自己的觀點無誤而不提供任何理據的做為。
美國人用美國護照由關島飛洛杉磯,隔咗成個太平洋都得
英國人用英國護照由百慕達飛倫敦,隔咗成個大西洋都得
係你呢個中國人用中國特衰護照由香港飛北京,隔住條深圳河都過唔到
其實經過桂文海單野就知對住支那匪國
只要有心人人都會被支那人
嘉喜嘉呢件垃圾, 不斷無視法律同事實, 不斷用自己嘅主觀去老屈BNO 唔係英國人
一個自認係中國人嘅on 9
點都好, 用本唔係中國出嘅護照點都多丁丁保障
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞