山東財困舉債達11000億

1001 回覆
337 Like 4 Dislike
其實轉個名做山西就唔洗找數,好似香港d酒樓咁
海航應該係老闆本身就係黨核心圈入面既人
單純老細識人無可能可以接觸到咁多行業
單單可以營運航空業務都唔簡單,仲有咁多國有銀行支持...
hx uo 如果d 資金無被挪用應該無乜問題
但係國開行咁講即係其他非航空業務都唔會救,尤得佢違約
根本唔係影響社會既生意 如基礎建設 交通果類 中央俾佢有序破產就得 外國資產變賣就得
就爆
洗唔洗開2
Lm
海航傳邀投資者入股兩幅啟德地
有傳現金流出現問題的海航集團,據報邀請投資者入股本港兩幅啟德地皮。

外電引述文件報道,海航正在兜售一隻以該兩幅地塊為標的資產的基金,每位投資者的最低投資額為100萬美元(約780萬港元)。

文件顯示,該基金分為兩類,第一類的持有期限是兩年,年回報率為9%,然後在第二年還給5%的項目利潤分成;第二類的持有期限是四年,在最後一年分給投資者40%的利潤。不過,文件並無透露海航目標集資金額。

知情人士早前表示,海航還有兩筆與啟德地皮相關的貸款,即將於下月和6月到期。另外,集團旗下公司近幾周在一些中資銀行逾期償付貸款本金或利息,導致有三家銀行凍結了其部分尚未使用的授信。

海航在2016年底起,先後合共以272億元,投得四幅啟德發展區地皮,期間曾籌組多筆過橋貸款。

海航對此未予置評。

真係準備賣地喇...
不是王岐山? 仲要想?
早幾日睇Bloomberg,有人指出當市場一片唱好,無人敢提壞消息你就要小心

今日喺茶餐廳先聽到D師奶講 搞到我唔夠膽入
音樂椅我睇差唔多完,要衝入去玩都要控制注碼
個個都睇升多幾千,升多幾個月,升到乜乜物物先會跌。

但睇張月線圖,就知遊戲始終要完
但係個市突然出事
上面又未cap夠水
係唔係會出大事

真的要亡了
音樂椅我睇差唔多完,要衝入去玩都要控制注碼
個個都睇升多幾千,升多幾個月,升到乜乜物物先會跌。

但睇張月線圖,就知遊戲始終要完
點睇
可唔可以分享解釋一下
唔敢講,怕唔中要鞭屍

不過月線圖,升到爆晒廠又唔回,記憶中07年9-10月試過。之後點,咪.....

歷史永遠重覆
唔敢講,怕唔中要鞭屍

不過月線圖,升到爆晒廠又唔回,記憶中07年9-10月試過。之後點,咪.....
今時唔同往日
係 由大陸仔決定
根本貨源係曬大陸仔
上年慢慢買 買下買下
唔升返一陪 玩爆你 再派貨
等你班港豬死
要現家空倉或清倉既人後悔
就係瘋狂拉升
大陸股市係咁玩
根本無咩技術可言

大家應該擔心 爆左之後會點
同埋自己份工會點
樓會唔會跟爆?

第一時間大跌
山東財困舉債達11000億(2)
https://lihkg.com/thread/539148/page/1?ref=ios
連我啊媽都話
茶餐廳好多C9話股市賺好多
一邊大升,一邊有海航新聞,好奇妙
唔洗怕
今日係北水 一定比上次勁
衝呀
我覺得佢只係頭盤
但宜家共產黨無以前咁大能
宜家支那有樣野叫 基層真空
講黨理唔到一d 偏遠地區
果到因而出左好多土皇帝。。。etc
呢點係支那西部更為明顯

之前北京趕低端人口走,就係反映緊基層真空既問題
更進一步反映左共產黨既能力比以前差左
港珠澳差左起遲左二十年
以前資訊, 交通 比家陣無咁流通, 其實管治力度係比現在更差
海航航空業務唔比爆,最尾又係搵中共埋單,我睇佢救得幾多單
同埋雖然中共管唔到偏遠地區,
但就算有人係偏遠地區成立邪教, 都影響唔到中共既政權

D邪教 最多係偏遠地區自己圍內打J
一旦離開偏遠地區, 去到中共管治地區, 就惡唔出樣了

可以參考「中華人民共和國 建立後的稱帝者」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞