山東財困舉債達11000億

1001 回覆
337 Like 4 Dislike
老鼠肉呀⋯⋯
有朋友之前好鐘意返大陸食野
點知 返到香港 入左院做左兩次手術
真係返到大陸 我都好少食野
怕鬼左佢
命仔比錢重要
新疆有冇好嘢玩?
我o地去郊區餐廳會睇住佢煮
九月尾睇秋色,夏天睇大草原
魯芬都係咁無命
佢成日上支咩?
有機會我都去睇下
上去登台
好多二三線演員咁做架啦
佢死之前上東莞拍野, 返香港之後皮肌炎, 最後死埋
果時東張西望仲突登話皮肌炎唔關東莞酒店事
此地無銀
冥幣對美元最終升到1:1
神棍講嘅雙軌制 對內跌對外升
支那人想換美金只有用黑市價換
即係返去開改前
係後巷行換港幣美金年代
今次應該無港幣換
神棍講到明今次香港會徹底回歸
未必,呢兩三年係唔係好少人講港幣唔同美金脫勾呢

一脫有大戲睇
皮肌炎咁大鑊嘅咩
以上已經發生哂
香港同香港人只係用嚟墊支那屍底
最主要嘅問題點樣令一般市民FEEL到畀中共尋緊笨,
我諗到嘅係香港銀行因為支爆而CALL LOAN,勁多人還唔到而強制收樓,
個影響力係要大到,啲維穩報點賴落「佔中」度都無人再信。
等中資炒人
中共爆 香港一齊爆 定律 冇彎轉 一鑊熟
香港能唔能夠捱得過 都係要睇中共爆完佢政局會點

不存在了
近年依中國官方宣稱,省巿以重慶嘅經濟最好,最近去過一次重竹慶,發現其實個情況真係唔係特別好,除咗機場附近之外,重慶主城區嘅建設以至繁榮情況同想像中有一定距離。
當地人都帶我係主城區行咗幾轉,一路上都見到唔少新樓都無住,仲要係起好咗成年幾。個當地人話政府遲d會支援班公務員買樓,所以又係搞房地產,仲要係連重慶需求都係不足而且仲要用政府製造需求......
事實上, 中共某D地方政府 近呢幾年真係不停宣傳 伊斯蘭教, 吸引中國人入教
有好多地方都由 伊斯蘭團體話事, 背後又係地方政府推動

隨時習總自己將來都變伊斯蘭教教友
會唔會比疆獨份子 斬??
重慶
竟然係咁
我睇用電量 佢都算唔錯
樓真係太多 買左好難放返出去
好似日本樓咁 根本二手樓無咩人要
依家聽講深圳二手樓都冇乜市
我覺得大陸人 都唔鐘意 住二手樓
其實佢地有得選擇 就唔係咩剛性需求啦
如果需求咁大 就會有一部份人 買二手樓
例子:香港
即係做咁事前準備,大陸係咪冇可能好似日本咁經濟硬著陸

日本有天皇
民族性世界獨特
硬著陸都冇所謂
但大陸冇可能
睇歷史書都知
硬著陸之前會鎖國

鎖到咩,一鎖無外匯就咩都買唔到
石油,天然氣,糧食淨係呢三樣無咗都夠滅國啦喎
而家全支那最多cam o既地方,一係新疆,二係西藏

西藏地區好似話上個月先有4G用
呢d真係去一次先知,呢一兩年好似無人講鬼城,但其實問題無解決到
朝鮮滅咗國未?
多cam有鬼用咩

孤狼式恐襲 一向都係防不勝防

恐怖份子 扮成平民, 收埋把刀係衫
慢慢行去人多既地方, 再拎把刀出來斬人

無得防
衣家啲鉗制越黎越多,幾時會鎖埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞