山東財困舉債達11000億

1001 回覆
337 Like 4 Dislike
一直以黎我都有個大疑問,大陸上市企業audit點解可以年年間間都過到關?

蒙古能源連一塊煤渣都無出產
盤數係國家機密,auditor唔拎出黎
好似成日換auditor
香港根本只係一個印章
共產黨叫你印你就要印
呢個POST難得高質
純事實討論
滬港通、深港通最詭異係用公司名南下買股票
即係大陸企業可以用返自己人買自己股票,貨源歸邊,街貨咁少,夾到幾高都得
證監都好難查

美圖秀秀根本無可能有錢賺,都唔知點解咁多成交
上面銀行或政府文件等一般都會是撚但俾足auditor
佢地都唔想間野出事
不過auditor信唔信, 或者博唔博就另一件事
根本李小加就係木馬,SFC想叫停都比政府勒住
SFC好快都會被廢
其實中美都一樣 你見紐交咪一樣好多大陸公司 李小加要搵錢 一定要有大ipo 但係邊有咁多 假既奶都照殺先拉 反正錢已袋
呢排會興山東妹

山東豹一拳打撚死我
不了
美國律師不成功不收費,引你班on9 o係美國上市後先慢慢告鳩你
香港無呢支歌仔唱
阿里爸爸而家都比人告緊,所以上面要港膠所同港府放同股不同權,將堆公司流返落香港listed
比垃圾上市呃香港人血汗錢,強迫金買垃圾
李小加係強國人,梗係幫強國
幫強國人
用香港招牌呃外資,呃港人,呃強迫金血汗錢
全部都係強國既人審批
佢地話過就過
反正用來呃錢,洗鬼真係有實業
外資都好難再呃啦, 我預計好多外資都會撤出香港!
香港對支那跟本好大作用
係香港人自己鍾意妄自匪薄
以為自己已經無用
搖尾乞憐 係咁送大禮比支那
支那見你咁仲唔食鳩住你
你估你真係自己人
講講下,依轉牛三真係要繼續炒,港交所配合大陸政策,科網股空手就賺幾個開,等埋小米上市

一面倒好消息,搵錢收定落雨柴,過兩年大陸衰左都有兩個臭錢傍身

last party
呢個浪真係起碼頂到年尾
大佬二千億美元大deal
個個都想分
其實再講多少少自己既觀察,我係其他連登POST都有講。
早幾年前,我哋會成日係香港各大傳媒聽到,咩建設上海成為國際金融中心,或者'上海金融中心地超越香港指日可待'呢類說話
但呢一兩年幾乎絕跡,我個人解讀係中共已經肯定知道上海係扶唔起,做唔到佢心目中可以完全操控既金融中心呢樣嘢。
所以,中共既PLAN B就係將香港變成'上海',所以近幾年好多以前'爭取'好耐既'優惠政策',可以咁快出台,都係呢個因素。

另一方面,中國一直希望想用上海既金融業冒起取替香港嚟打擊港人信心,而家呢個方向唔掂,就用深圳既科技業,仲以電子支付作為主題。
其實睇番就知

香港出左好多招幫強國續命

毒債通
比垃圾企業上市呃錢
大白象工程利益輸送
借左幾萬億比強國
基建/起樓消化強國產能過多
強迫金買垃圾股

梗係啦, D五毛都唔敢入黎

無五毛講鳩野引罵戰就有討論架啦
用上海取代香港至少講同試左廿年
支共自己知唔得, 講出黎兇吓港豬啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞