山東財困舉債達11000億

1001 回覆
337 Like 4 Dislike
近兩三年少o左好多,你諗下而家連iPhone都唔比維族人用,一定要用支那國產機,即係通訊全監控
冇話鎖要雙向啊
單向鎖出唔鎖入
依家都話股、匯、GDP 三牛向上
唔少優質紅股又放債
吸得幾多得幾多
有入冇出、現在收護照、冇簽證冇得換匯、一年最多5K
呢啲消息不斷冒出
近年小左恐襲
係因為之前ISIS掘起, 吸引左大量 新疆極端份子 加入

不過ISIS滅亡後, 呢班死剩既極端份子又回流番新疆.............
支那靜雞雞都唔知比北韓幾多
文革果時又有滅國咩?
包太陽計好晒只係死啲低端人口
其實真係補救唔到支爆?
1. 而家港股市值咁高,都係靠北水爆上, 如果抽返d北水返大陸救唔救到?
2. 之前話支共用樓市黎印銀紙,假設呢個方法最後都唔得, 咁賣軍火賣煤賣大麻又得唔得?
3. 趕d低端人口返三四線城市開發,唔駛俾人工淨係派飯我諗佢地都唔會暴動
4. 沿海城市咁有錢, 搵有錢佬/社企買返國家債, 咁又幫唔幫到呢?
5. 賤賣資源同人力?

我好想支爆, 但點解次次都爆唔到
事情1 將會發生 放心
利申:大量買入了
但最終熱錢會走 最後都係爆

事情2: 唔洗諗 因為無人要

事情3: 有飯食有囡派 有地方住 可以解決到
相信香港人都解決到 即時聽話

事情4: 唔洗諗 幾千年黎 中國人係唔會幫自己國家
漢奸多 自私 對國家忠誠好低

事情5: 學賓賓?大陸人出國就算吧啦
一個以農立國既國家唔搞高增值農業
污染到咁仲要棄農從商...
原先佢肯俾資源玩農業...衰極到仲有飯食...
而家一爆...分分鐘連飯都無得食...
靠有錢佬救國???爆起上來連中共既利益集團都要走佬...
政權無左穩定就係末路既開始...到時有錢佬一定係第一個走人...
唔走分分鐘比人批鬥抄家
次次都諗起王建林 養到肥就可以拎黎屠
王建林 佢要上A股 無計
日日升幾百點,熱錢會流去邊度?
流咗去你個名
又係表面風光
同之前江蘇個條咩天下第一村一鳩樣
相中大媽笑連登仔

我睇佢笑多半年
笑得好衰
依兩星期牛三升到爽yy,日日升,市底好強

大家繼續炒埋世界復蘇的尾水
成交近二千億。。。
哪裡來的錢
魯芬都係咁無命
佢成日上支咩?
佢死之前上東莞拍野, 返香港之後皮肌炎, 最後死埋
果時東張西望仲突登話皮肌炎唔關東莞酒店事
此地無銀

最少玩半年
仲有下半場
係大陸股市
想趁而家買大陸ETF,有冇死錯人?
會唔會抽走香港D水上番去谷大陸個市?
好多人認為
中國會突然有一日「支爆」, 然後一夜之間, 全國破產, 全國崩塌, 跟住政權倒台, 大分裂
但其實唔會發生咁既事

現在中國既情況是慢慢衰落. 就好似一個癌症病人, 身體機能一日差過一日
你表面上睇, 個病人好似無乜野..........但其實佢既細胞每一日都壞死緊
有錢佬就一定走
但中共高官唔一定會走, 因為佢地仲有「槍桿子」
可以學北韓 清末 咁, 用武力勉強維持穩定, 日日繼續大魚大肉

但成個國家 就廢左, 日日都有大量民眾餓死, 病死, 食樹皮
我睇係大陸佬北水南下炒,個人玩死一隻騰訊

大陸Etf技術含量太高,你真係問下improver兄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞