山東財困舉債達11000億

1001 回覆
337 Like 4 Dislike
未必係支那自已做
你諗下實業唔掂但我有廠有發票有嘢岀口都仲有税退
比你會唔會食多幾轉退税頂住先

依個都係支那咁大煲嘅原因,大有大貪,細有細呃
我覺得負到幾多億, 都一樣唔會爆囉
太深嘅嘢佢哋唔識點賴皮
幾時爆?有無講左十年
爆左 咪開放黃色事業
如果你信呢個新界有病到點都好,都唔會死嘅理論係正確,咁你起碼要揾個千歲人魔來睇,而唔係指住個30歲嘅人來證明
錯字,世界先啱
想想革命先烈
無錢咪一樣咁生活
無錢邊到買武器同物資?
好似死唔去?
省政府出面,叫大貓恆生唔好入紙清盤,但銀行唔撚理,照入紙排期先講
正正係佢地打走資真係好成功
只要貿易+香港集資係有net capital inflow既話相信幾難爆
印錢只係政府不停剝削人民資產咁解
到有一日上面各行各業做唔住大規模失業
and/or 出口賺唔到錢出現逆差, 先有啲睇頭
失業率係國家機密,今年先開始出國家整體失業率,唔單止只出城市失業率
香港銀行平息借左超過5000億美金俾大陸企業,雖然有內地銀行的還款擔保,或者有不動產作為抵押,其實風險有幾大?

係唔係支爆和香港一齊爆?
漢能爆煲後好多銀行都話有抵押品,但實際都牙痛咁o既聲

如果講政冶上支爆(暴動), 門檻越來越高
wechat等既監控太撚勁啦

同埋佢依家趕低端人口等行為, 似乎都準備緊應付一旦經濟爆煲既情況
內銀做擔保還款,佢拖你數你搵習近平?
抵押品,一來未必賣到好價錢,二來地方政府一樣有方法令你蝕俾佢,最終錢都係袋俾佢地自己人

香港借錢俾大陸=大雄借漫畫俾技安
賣太陽能板竟然可以有1600億身家,有人信真係痴x線,勁過李嘉誠。

「去年7月,我們發佈了汽車領域的顛覆性產品全太陽能動力汽車;今年我們再次發佈顛覆創新的漢瓦,要把樹種到千家萬戶的屋頂上去!」漢能董事局主席李河君表示。

條發電formula我都想睇睇,仲好似話復牌之路順利
李小加條仆街,一邊就狂DQ細價股,一邊就放水比支那公司,好撚痴線
起條高鐵直接中環去到山東

做價11000 億
由搞互聯互動開巿,其實成個交易所都只係諗住點幫中國
而唔係搞國際化
近年有幾多外國公司嚟香港上巿?
周文耀果期都話計劃引越南企業到香港上巿
而家?
H股全流通,同股不同權改革,債券通等等
全部都係為北方服務
香港個股市已經全面支那化, 再係咁真係唔知香港仲可以玩幾耐!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞