山東財困舉債達11000億

1001 回覆
337 Like 4 Dislike
最重要都係有外國勢力插手

如果無外國插手.........只會出現多幾次六四屠殺

有外國插手, 先有機會變 敘利亞反對派/ 庫爾德人咁........有能力與政府一戰
因為無外國勢力插手

如果有外國插手, 提供軍火 先有得搞
唔好太睇少人性

辛亥革命時果班地方軍伐咪又係刻意提拔上黎嘅親信,細果就係大難臨頭各自飛
咁你都要起義軍有能力打敗政府軍, 政府將領 覺得戰敗, 先會走佬
否則 政府將領 一樣會血腥鎮壓起義者

中國史上, 真正成功既起義, 都係得幾場(劉邦, 劉秀, 朱元璋, 李自成, 中共)
大部份起義都係失敗收場

清末都是亡於 袁世凱
提供紅酒奶粉就有,諗軍火 ?
朱門酒肉臭、路有凍死骨

8000种商品将免税 代购和跨境进口商或将承压
http://finance.sina.com.cn/chanjing/cyxw/2018-01-16/doc-ifyqqieu6774465.shtml
南斯拉夫 各加盟國都有軍隊, 先會搞成咁
類似唐末節度使咁

現在中國只會變敘利亞 利比亞
政府軍 vs 西方背後支持的 革命軍
再有ISIS, 阿蓋達 支持新疆和一眾伊斯蘭教份子起事
不過最擔心既係, 到時中國打內戰, 就會產生大批難民

香港 會首當其衝...............
討論鄰國有無機會發生內戰真係太早,睇下人仔幾時爆好過
人仔爆之前 內房爆先
人仔係大陸既外匯管制下
安全⋯⋯
當出現爆樓股債
外來勢力先會攻入黎
Improver巴打想問下你平時睇開咩媒體
同埋可唔可以恆常主席呢個POST
你D見解係連登絕無僅有
想跟你學野
人行而家反常狂谷人仔升值其實戴定安全帽
BTW想問下魚翅同IMPORTER巴打
點睇美帝將何志平同雙面間諜呢兩單野
將呢D野擺上枱面算唔算係正式向中國宣戰?
美國忍無可忍,搵個大o既祭旗
人仔升值,入美元唔使咁蝕,順便做個人民幣需求強勁假象,引傻仔落搭?
無錯,搏有人再park錢入去
記唔記得huntington既預言?

中華文明同伊斯蘭文明共同對抗西方文明
The dangerous clashes of the future are likely to arise from the interaction of Western arrogance, Islamic intolerance, and Sinic assertiveness
呢個我都留意左好耐,好想知佢谷得辛唔辛苦
美國近黎2篇報導就係正式宣戰
一篇係後悔2001支持加入WTO
第二篇係國防部長正式定調佢恐怖過恐怖份子
其他嘅行動一直以黎都係手段
而且係全西方性包括英國、澳洲、加拿大
西方國家其實一直以為中國慢慢行緊資本主義開放步伐
但據聞2015年封鎖外匯流出之後
美國對中國定調就開始改變
依家睇啲大企邊個走得快靠邊站
Apple剛畀咗史上最高3xx億稅金投誠
同樣亦要交出icloud先走得
阿里金服收購速匯告吹
AT&T, Verizon 距絕華為合作
已經講緊貿易戰已經開始打緊
乜媒都睇,會睇微博同埋同大陸人係qq傾計
我有唔少睇法都係拾人牙慧
連登高手如雲 我都係學緊嘢
儍仔應該得香港班廢老
之前人仔匯改貶值,搞出恐慌
香港呢邊d有錢人想蝕賣點心債,巿場班莊都唔肯接,外儲亦一直下跌
最好中國要加強匯管,用錢抬匯價同抽乾離岸人民幣嘅流通性,加大借人仔造空嘅𢦓本先壓得住
但代價就係人民幣國際化步伐放緩
而且人仔升一方面係引人入局,亦一方面新一年中國人又有新嘅購匯額度,所以年低先抬一抬匯價,都有緩和中國人搶美元嘅元素
問題係點解會揀伊斯蘭教
如果我無記錯,上次托高人仔已經燒好多美金,而家佢外匯咁緊張都仲用哩招??
問題係除咗伊斯蘭仲有乜所謂既文明會反西方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞