山東財困舉債達11000億

1001 回覆
337 Like 4 Dislike
係架,中西部發展係太好
但問題係美國經濟好既地方多過中國
而且經濟好既質素亦比中國既好同更可持續
正解

雖然台灣軍隊太廢,又被中國包圍,無險可守

但有識之士已經建議台灣政府大量增加中程導彈,瞄準上海廈門,能戰方能和
三年後 長板橋之戰 見
約定張飛
緬甸印度都無打...
戰鬥力一個問題,經濟如你所講一個問題,打輸壓唔住民族主義另一個問題
美國各大城市強在有曬分工 大家唔會點搶到大家生意
可以繼續打飛機
我真係幾鍾意依度幾個巴打,夠理性分析,學到野

唔講分析,見連登咁多熱門股票post就係牛三現象
呢個真係經典 記得有個巴打開Post講過啲海關點樣拎人地啲貨做假數然後呃政府補貼 唔升先奇 跌左領導們末揾少左
農民工返鄉下耕田囉,李克強最近叫人返鄉下創業嘛
大陸地方政府係撐樓價撐到底,樓價一崩,賣地收入大減,省政府就食屎兼無職升
鄉下人消費力低人口又無 創條毛咩
其實早前中國發生咗唔少事,開始見到D自干五同小粉紅都開始轉死生
包括早前中國男乒團集體為劉國梁發聲、北京清理低端人口、中國各種次文革/文革徵兆
加上中國唔少人真係實實在在親身感受到經濟轉差
唔同香港既經濟分析員,單純睇中國官方公布既數據嚟推論中國發展
口號,無人會認真既
最主要都係唔想大城巿承擔太多'低端人口'既包袱
幾on9先會叫人番鄉下創業
唔係話唔得 但得個嗡完全無鼓勵措施去叫人去做
咁點解我唔係城入面安安穩穩咁打工呀
北京啲低端人口有版你睇
其實搵到呢D人索料或者吹水都幾正
有時都好鍾意係D QQ group到問下d唔同地方既中國人當地既經濟情況
好多過癮嘢
衣個post好高質
入黎學下野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞