山東財困舉債達11000億

1001 回覆
337 Like 4 Dislike
神棍都講緊
股、匯、GDP 齊升
有入冇出準備割禾青
今日廢青閒情都講股市
差不多了 進入瘋狂期
最少玩返大半年
沖入去最危險既地方
只驚佢鎖國 錢走唔返出黎
炒人嗰筆錢大囉
今年夠膽死仲升添
都唔明D人買納米樓自住係咩心理
你話用來炒都講得通既
我搬出o黎住都睇過d開放式單位,近300呎一個人住還好,兩個人住就一定收皮

但市區開放式仲要無300呎,得一半size
新疆棉始終有佢質素係度
今日著緊
早幾年就係知三保太誇張,廠長(村幹部,熟到平時食飯個種)就叫放盤,好彩走得快
依家朋友個間舊年先甩,蝕讓都唔掂

剝削大陸勞動力去到盡頭,咪人人去東南亞,廿年前成行笑理文係越南買咁大塊地用來擺,今日好彩就係有地,奶共唔駛奶到底
就係因為新疆仲有天然資源利用,所以中共唔會放棄新疆
我正正係咁,不過我有公屋戶口,有乜事就同條女搬返入公屋住
新疆棉真係有力一戰埃及棉
我plan計七月再去多次新疆,上一次係6年前
唉 我都想去旅行 打份牛工
支那呢,我兩三年先會去一次長trip,而家去支那玩係貴過去日本

亦因為呢個原因,支那旅遊業做極都唔撚起
由支那旅遊業其實睇到好多真o野,例如鄉郊地區依然窮,基礎建設好弱,一味起機場,起路,路線、航班靠地區政府補貼,景點收費奇高。

支那轉向做服務業經濟為主可能永遠都失販
其實支那明明有大把天然資源古跡做賣點吸引

但佢地偏偏模仿外國事物去破壞自身擁有

支那本身窮遊都好多選擇

價錢未必係影響因素之一
沿海城市有錢就得
驚有人搞事就用低端人口做藉口趕走哂
有排玩
而家支那無得窮遊了
人既質素真係好緊要
你就算農村咩野都無..有天然資源: 風景...
加埋人情夠好夠純真唔識呃人
外地人就會來睇帶動埋經濟基建
果D就真係外匯收入來
不過人家要快...行得快就跌得快...
連俄仔就算比佢早踏入市場都無支那咁撚癲...
唔理第幾線城市都要地鐵高樓大廈
支那有好多風景...但礙於人既關係一直都唔想去睇
支那旅遊區真係垃圾,收費貴之餘又睇唔到咩真正特色,想睇歷史文化野佢就整到光鮮亮麗新既一樣,想睇民族特色佢就搵班發錢寒既小數民族黎搶錢,總之就唔覺得自己係去旅遊,只係帶個銀包俾人拎錢
小數民族好多都係漢人o黎

除非你入到村落住
可能我去支那只會去d落後地方地區

一百蚊住宿都大把選擇

當然條件差
冷氣機係正床頭
爆水喉無人理水沉
訓床比野咬
地下有避孕套床有血之類
係房撞鬼門面無人退唔到房大門又鎖住走唔到
而家去支那旅遊真係唔好食、住得太平,好易出事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞