山東財困舉債達11000億

1001 回覆
337 Like 4 Dislike
大城市一直死撐住
遲早又好似雷曼咁,連累全球股市
不過唔會係今年,可以放心買
若果好似Apple咁發債派息都理解
呢刻既股市樓市
係對賭共產黨既國運
而共產黨既國運,又同習近平綑綁
有無人有佢八字,不如開開佢個盤睇下
四個字:國家機密
簡單
見到有盲毛貼美國負債既典型五毛copy and pase
其實呢 你地知唔知中國地方政府就算欠債幾多百萬億幾多千萬億都好 只要銀行繼續借錢俾地方政府起基建帶動gdp的話
同埋根本中國就無破產呢樣野
銀行係政府自己
有咁簡單就唔使做嚴打走資、跟住美國加息哩d手段啦
將山東賣俾俄羅斯
啲高質既大波妹賣去做141
啲穿櫃筒底既拉去江湖姦殺令
啲仔就拉去煤礦

都應該夠填數
支那就係迫你班外資咁樣玩
咪睇下輝山乳業有乜下場
一來,世界亦都無出現過用軍隊威脅人唔俾放股票&唔俾外貿匯錢走既國家

二來,外國其實已經開始慢慢排斥支那經濟模式,興起針對支那既保護主義
你將三樣獨立嘅事強行拉埋一齊
中國經濟爆煲唔代表中國會消失係個地球上……頂多一個執政黨嘅落幕就好似Soviet Union。一個週期嘅結束only。應該係話大陸一爆共産黨都必頂得到。

共産黨都冇話冇左邊個唔得,依一刻習種馬上風死,中國一切都唔會即時爆煲。頂多下面班友坐唔住。但習種係咪真係佢講得咁勁 ,我睇到嘅只係佢任內,所有經濟政策又亂行,比買唔比沽。依家大陸更加人見人憎……
對內佢可以印錢令十幾億人變晒做奴隸。但對外佢始終要用外幣找數,貿易仍然順差就無事。一但逆差又唔同講法
急不及待睇住支爆了
開放山東婆去東莞做雞匯錢救鄉下啦
打走資同加息一定做
早喺13年因為地方政府過度借錢搞到銀行錢荒 同業拆賬利率過30%

點解地方政府咁捨得借錢?因為利率一刀切 特低!

希臘爛數還唔起 啲利率高到媽都唔認得
中國爛數還唔起 捏下銀行春袋搞撚掂

之前無錫有間公司財政有問題諗住清盤還數
無錫政府唔想過萬人失業出手干預
中行農行批咗幾十億貸款 點知無起息 中行直接講明喺不良貸款 仲提取了50%以上的撥備。意思就係中行已經做好啲錢島落還準備 另外一半由無錫政府找數
你話幾撚戅鳩
根本外國開始睇穿大陸係一班冇口齒嘅騙徒。如果真係咁樣玩下反口唔認數就可以長治久安嘅,津巴布韋就唔洗用冥通,中國就唔會有咁多改朝換代啦。

大陸依家最大煲係岀口不停收皮。但入口嘅嘢停唔到,因為糧食已經做唔到自給自足
支那海關做數做到出口仲有得升呢下好o野
召喚優美開始
JR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞