山東財困舉債達11000億

1001 回覆
337 Like 4 Dislike
"咁如果人地又換返美金點算?"
答案咪就係唔撚俾換
而家d 外資入去,淨係比你兌返個本走,喺支那賺嘅錢要留返喺支那
有支那特色嘅股市
其實就係老千賭場
隨非做到老千個老死
唔係輸撚硬
個本要帶走都要批,呢下痴線
你係一個賭場贏咗錢,籌錢轉返現金都要睇賭場面色,唔一定批准你將贏既錢帶走...
真係痴鳩撚線架
呢幾年已經聽唔到咩中国潛力巨大 外資爭相進入中国嘅報道
就算前排開放銀行外資持股比例上限反應都好冷淡
個個諗計走貨就有,仲入去圍牆玩把撚咩
焗你繼續賭
要入去既外資分兩種啫
一種係開廠賣出口既呢種冇左唔少啦
第二種係本身同相對依賴大陸貿易既
呢類就點都唔會點走
實際縮到一個地步唔會再點縮就真
咁就睇你點睇佢公佈FDI反而今年係有增加喇
其實唔係好明支那不斷起大型屋苑係咩玩法
gdp升左但果堆屋真係賣得晒?
眼見三水、花都果d二線城市周圍起樓起到癡線,個個地盤都成個銅鑼灣咁大
夜晚行一轉睇下有無燈著有無人住就知
唔係就之前講,將個地方債轉入樓市,由人民用積蓄去接火盤?
一橦樓賣到幾伙,鎖住個價唔跌,上咗車嘅就唔會暴動
根本成日用中國市場呃外資入強國,屈佢地錢
上年跌喎
同埋支那好鐘意不計成本去搶d 世界第一
前排試驗"世界第一條"太陽能發電公路,我諗緊究竟佢一日洗幾多次條路?
d brake dust 軚痕 黑煙加埋舊超厚嘅透明磚
究竟底下塊太陽能板仲發到幾多電
d 人仲話好先進
呢度又唔知水左幾多錢
不斷係城市外圍劃「新區」起樓,但周野無配套根本住唔到人
不過而家支那人學香港人炒樓,有錢就買磚頭
上年係指16定17先
啲人民鍾意認屎認屁、不切實際,中共嘛滿足佢哋需求囉,
「超英趕美」、「中國夢」呢啲口號可以拎嚟當飯食。
將啲沙沙石石推起佢就可以吸到水喎
個樓市係咁升,炒兩炒將人民嘅水又收翻去企業
再填翻國家銀行條數,呢個係最後方法
呢樣野唔駛玩住
就咁起呢招一直都係咁
主要係地方政府地產相關收入佔佢財政收入太多
咁佢自然要推D新區出黎唔係點CAP水
都係因為咁
習大大想控樓市根本冇可能
17 囉
商務部早兩日公布2017係同比增長7.9%
當然有冇水分就另一回事
咁支那黨中央都玩緊起新城呢招
依啲bull shit 黎,有幾多真真正正係由平民持有。大陸有錢人有幾十個單位好正常,因為資金冇投資方向。又冇實業,股市又廢。

但普通人呢?中國仲人窮人佔大多數。好多農村依家先發展,但冇左一零年前嘅平價土地,依家收嘅地唔算賠得好足,但一定有舊錢又or 有翻樓比你。你真係覺得依班人會在意鄉下嘅樓價……

支那依家啲手段似Hyper inflation 嘅序幕啦,依家岀口跌都仲要加息,佢好快就要係exchange rate 同inflation rate 二擇其一。只要美金正式班師回朝,依一下超級割禾青。你唔係覺得支那頂到下嘛?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞