[勿助長代購勿提Loreal gp第一頁有懶人包]護膚品化妝品討論區#80

1001 回覆
17 Like 9 Dislike
我又去咗買opera
真係好好用 諗住包色之後今年唔再買唇膏

出年再買過 一個月好快過
我又去咗買opera

今年
我又去咗買opera

新一年又係一條好漢
btw opera真係好正 買左05色想入埋03隻橙色
但黃皮唔知carry唔carry到
我又去咗買opera

出年再買過 一個月好快過

我就係咁樣諗
我又去咗買opera

今年

係呀今年
我又去咗買opera

新一年又係一條好漢

我買咗01 覺得02都幾靚
搽上手無乜色但係搽上嘴又幾好睇
好似無見人分享過
買左jill stuart cushion 102 號色nude我係乾肌 鼻同額頭有時會乾到甩皮 最近額頭有暗粒問題
遮瑕幾高 不過黑眼圈我本身都用左一深一淺既nars遮 今日唔記得帶碎粉無上到
好潤 潤到塊臉係反光嗰種 但係光澤感嗰種 唔係油光 都好持久 唔覺有點甩妝 聽日試下上埋蜜粉會點(用開CT 蜜粉餅)

另外買左visee xmas eyeshadow palette BR-2
隻紅無想象中咁紅 但d粉好似靚過4色lace嗰盒
聽日上眼試下先

zoeva眼影係高質

我冇用過專櫃眼影唔識比較,
但Zoeva既掃同眼影都比倒驚喜我

已果斷賣出左Huda盒9格眼影

咁快賣左
點解護膚品化妝品都有呁多個POST既

想問下大家睇innisfree同nature republic呢兩個brand
我本身油性膚之前用nature republic幾合一果支都唔錯

見innisfree有個聖誕pack買左試下

用落nature republic香D innisfree應該冇咁多香料
大家點睇呢兩個牌子

兩個牌子都唔推
不過貨錢係好平
幾岩學生入門用
用開覺得好就繼續用吧
外國網購新手 想問下想係Sephora us買野但唔直送香港
可以有咩方法買 搵代購地址?
收到sephroa blacky friday購入既cocoa blend同rose golden眼影,

上眼時嚇一跳無論顯色度同易blend度都奇高,又唔飛粉,不過相對易唔小心上得過濃,但非常喜歡,難怪咁多人推

另一意外係今日用佢送既too faced born this way既粉底試用,有驚艶倒我,剛完妝好有second skin感

用手指推都易均勻,我鼻翼旁毛孔大即使剛上妝都好易粉底卡入毛孔度變白芝麻,反而呢隻粉底唔會

然後今日上左7個鐘頭妝,除左lunch用面油紙印走面油外,到而家個妝感都同剛上妝差不多,粉餅都唔駛補,真係估唔倒意外搵倒蜜糖,下次打算入手正裝

我都買左ZOEVA未送到, 好期待
買左cafe同南瓜盤
因為好多網都搵唔到有cafe賣, 所以唯有官網買
點解護膚品化妝品都有呁多個POST既

想問下大家睇innisfree同nature republic呢兩個brand
我本身油性膚之前用nature republic幾合一果支都唔錯

見innisfree有個聖誕pack買左試下

用落nature republic香D innisfree應該冇咁多香料
大家點睇呢兩個牌子

兩隻都好香 如果唔想咁多香料
可以揀防敏系列
宜家好多韓牌都推出防敏或者主打冇添加既系到
可以去聞下先
Innisfree 就聽聞榧子定榧木系列對油/混合肌唔錯
好似都係話冇咩添加 可以試試

韓牌無添加 可以試下primera

其實又唔一定要韓牌既
係貪佢易買方便

同埋太多根本都唔會試得曬
岩用唔會用爛面又有效就算
anyway用曬而加果D會試下呢隻
收到sephroa blacky friday購入既cocoa blend同rose golden眼影,

本來我都想買rose golden同caramel 但係手上有盤yes please
我覺得佢地顏色好似 不過yes please冇閃粉
最後買咗too faced peach嗰盤 不過要delay聽日先派貨 好期待啊
Btw too faced born this way好似咩肌都啱用
有朋友乾肌好中意佢 catie中性肌都話係此生最愛
冇記錯咖話喵絲好似係油肌(?)
等我用手頭上枝mac就試下先

Yes please我都有買但未試上眼用,聽講同Zoeva 南瓜盤有8成似,但我手頭上果兩盤cocoa blend同rose golden好唔似

Yes please 顏色明亮鮮明d適合夏天同少女d,Zoeva配色彩度低d,感覺成熟氣質向d

Too face眼影聽講會飛粉所以冇入過手

我係大油肌估唔倒佢枝粉底啱用,昨晚12個鐘大部份時間冷氣房,番到去係鼻頭有少少浮粉,用紙巾印一印再用手指推番均就靚番,成個妝甩剩8成但只係冇咁遮瑕而唔係甩到一撻撻或浮粉果種

zoeva眼影係高質

我冇用過專櫃眼影唔識比較,
但Zoeva既掃同眼影都比倒驚喜我

已果斷賣出左Huda盒9格眼影

咁快賣左

佢果種紅我handel唔倒 似唱大戲果種紅色系,不過呢盒始終新品,放喺Carousell 唔駛10分鐘已經有人認頭
想夾colourpop呀 新出個kathleenlights
Tg: heypgone

咁陰毒
之前水x肌有朋友話好好用
仲問有冇人有sasa折可以買
本身想買黎試下 但太多面膜冇左回事
隔一排就話扮日牌 用左爛面真係追唔返
如果有人想夾colourpop
tg 我啦:hahaozil

好想買KL collection 希望買到

我都想買KL collection但仲未有得買...
我又去咗買opera

新一年又係一條好漢

01同05真係好靚
如果有人想夾colourpop
tg 我啦:hahaozil

好想買KL collection 希望買到

我都想買KL collection但仲未有得買...

Cp又出新嘢 冇銀喇

咁陰毒

係呀,最賤就係佢仲claim話咩全天然成份,孕婦都用得。真係勁冇良心
想問有冇絲打black friday 係lf買左野到宜家都未dispatch
我星期六落單到宜家都未郁 係咪正常架?

我已經收到喇 你買左幾多錢 我係滿600

咁陰毒

係呀,最賤就係佢仲claim話咩全天然成份,孕婦都用得。真係勁冇良心

所以真係要買返可信少少既牌子
大把咩瑞士 德國牌子
可能係我唔識野 寧願唔試都好過出事

另外一提 有絲打會上carousell 買野
我有時都會放野 但其實唔係好推大家上去買
我有時望下都幾多假野同好多年前既限量版

咁陰毒

真係有大肚婆信就仆街
做生意做到咁賤格咁無陰德都有

咁陰毒

所以真係要買返可信少少既牌子
大把咩瑞士 德國牌子
可能係我唔識野 寧願唔試都好過出事

另外一提 有絲打會上carousell 買野
我有時都會放野 但其實唔係好推大家上去買
我有時望下都幾多假野同好多年前既限量版

假野?例如邊d?
我唔係好識分,絲打介唔介意講多少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞