[勿助長代購勿提Loreal gp第一頁有懶人包]護膚品化妝品討論區#80

1001 回覆
17 Like 9 Dislike
有冇絲打有用開 ipsa 既彩妝 ??
今日去買 skin care BA 太好 被燒
入左呢個 Christmas limited set

有個face powder 2 枝 lip gloss eye gloss 深藍eyeliner
都幾抵咁

格仔紋又幾得意 set 幾錢

成 set 580
本身凈係個 face powder 都要 400

都叫幾抵
有冇絲打知邊到有得買orbis嘅產品現貨,啲專櫃執晒好唔方便

日本買都好似唔方便(應該網購郵購多)何況香港

Lululun 當年一出果時買過
記得好平下
無咩感覺
但包裝堅係垃圾
幾塊放埋一齊咁都得 唔太喜歡
CHRISTOPHE ROBIN簡直係油頭救星 用完之後覺得每條頭髮都識呼叫

想知絲用左咩???? 都係油頭

尋日用完, 用一毫子咁大已經夠全個頭 但我髮量少, 不過油頭應該都係頭髮幼唔多髮啦我估?

尋日用完,今日同聽日都會感覺到個頭冇咁易出油

之後可能太後日就慢慢再回復返平時既油量咁囉,
因為我個頭真係好多油,好撚臭,好驚人聞到

可能一般油可以KEEP得好D

絲打係天生油頭?

我仲有盒眼影,好靚 唔捨得掉
呢個牌子quality勁好
嗰時計過唇膏斷g計,佢好似仲貴過shiseido啲專櫃

頭先google過應該係2015年正式收檔
但感覺上唔知點解好似好耐冇見過

2015年先收檔? 好傷心喎咁...
岩岩SEARCH左原來佢同INTEGRATE唔同公司, 我之前以為係因為佢地撞左所以先收檔

屌, 我真係好鍾意Lavshuca個胭脂,佢入面個HIGHLIGHT我覺得係咁多開架BRAND入面最好既, 仆街..

佢有個漸變胭脂好靚又平
所以宜家推suqqu 冇咩感覺
個色靚我會買 但已經唔會因為漸變覺得好靚
好似話係日本銷情一般 定位又近就摺左
但kanebo 勁多副線都差過lavsuca

SUQQU係咪真係好好用?

我都好想買suqqu blush
有冇人滅火/升溫

CHRISTOPHE ROBIN簡直係油頭救星 用完之後覺得每條頭髮都識呼叫

尋日用完, 用一毫子咁大已經夠全個頭 但我髮量少, 不過油頭應該都係頭髮幼唔多髮啦我估?

絲打係天生油頭?

但呢隻洗頭水要配返同牌子嘅髮膜先得
如果之前用茶樹油燙傷咗 依家有個粉粉地淺啡印 可以點先快啲退 成兩個星期啦

絲打係天生油頭?

我無研究啲髮膜,有乜功用?

我啲頭髮好幼好少,我諗呢類髮質嘅都係臭油頭
如果之前用茶樹油燙傷咗 依家有個粉粉地淺啡印 可以點先快啲退 成兩個星期啦

掉左枝油,用喜療疤

但我會等佢自己退算

佢啲香味算調得ok
但係都係不了
神仙水叫做油肌用幾好
其他skincare mark up太高

用抗氧化野
ordinary嗰3枝/左旋維c都得

絲打係天生油頭?

我無研究啲髮膜,有乜功用?

我啲頭髮好幼好少,我諗呢類髮質嘅都係臭油頭

都係令啲頭髮柔順返咁
我用呢隻海鹽洗頭水洗完超乾,頭髮會打結,要用埋同牌子髮膜先柔順返
不過只會搽落耳仔以下嘅頭髮

用抗氧化野

掉左枝油,用喜療疤

但我會等佢自己退算

如果個傷口仲有啲痕痕地 同中間有啲粉色 係咪已經埋咗口 可以搽去疤或左旋維c

用抗氧化野

掉左枝油,用喜療疤

但我會等佢自己退算

如果個傷口仲有啲痕痕地 同中間有啲粉色 係咪已經埋咗口 可以搽去疤或左旋維c

仲粉粉地不如做好保濕同防曬先啦

用抗氧化野

掉左枝油,用喜療疤

但我會等佢自己退算

防曬同保濕都有呀 同埋我一直搽支b5修復膏 但覺得成個星期都係咁嘅樣 慢到我唔知有無好過

用抗氧化野

掉左枝油,用喜療疤

但我會等佢自己退算

其實望落變粉紅已經7788
但仲痕既話用c會太刺激
你宜家盡可能做好保濕
而且ordinary既嗰三枝應該會啱你啲
貴既就幸福肌三倍抗氧
但真係好貴

用抗氧化野

掉左枝油,用喜療疤

但我會等佢自己退算

防曬同保濕都有呀 同埋我一直搽支b5修復膏 但覺得成個星期都係咁嘅樣 慢到我唔知有無好過

其實摸落平滑唔會痛搽野唔會乸既就係已經埋左口,
直接買支除疤膏啦 修復膏呢d感覺唔夠勁
我通常一開始先搽除疤膏,等d新皮有番厚度再搽淡印美白既product
除疤呢d唔可以急真係要慢慢黎
同埋運動多d血液流通多d去印都會快

利申:之前生水痘成身都係水痘啡色疤印,
之後起勢搽除疤膏+美白個幾月先淡7成 準備吃埋維c

有好多眼精華/霜都可以令紋淺啲

我好懶 平時冇戴眼鏡當睇唔到
Btw點解中女絲每次講野都有一個負皮

想買胭脂 手頭上有一樣色嘅canmake pw38 three05 想買隻其他色 睇中咗Clinique cola pop Nars dolce vita 同orgasm 上面絲打推嘅suqqu都好燒 不過nars嗰兩隻會唔會黃黑皮唔友好
絲打們有冇其他胭脂推介

不過Nars同suqqu嘅價錢都好唔友好

想買胭脂 手頭上有一樣色嘅canmake pw38 three05 想買隻其他色 睇中咗Clinique cola pop Nars dolce vita 同orgasm 上面絲打推嘅suqqu都好燒 不過nars嗰兩隻會唔會黃黑皮唔友好
絲打們有冇其他胭脂推介

Mars sephora有細size 不過就要搵人買
黃黑皮最好要試上面 查得唔好會變賓賓
中過唔少伏

絲打們有冇其他胭脂推介

我有nars orgasm, 因為佢有閃粉,如果本身毛孔粗大會好顯毛孔,我就係咁 蜜桃色仲顯得皮膚黑
我黃皮偏白都覺得搽完唔係幾靚,買其他色好過
有冇絲打一起夾sf 郵費😁

我有興趣 留tg?

絲打們有冇其他胭脂推介

Clinique cheek pop好多隻色都正,黃皮用ginger/cola都好靚,有好subtle既光澤

絲打們有冇其他胭脂推介

我有nars orgasm, 因為佢有閃粉,如果本身毛孔粗大會好顯毛孔,我就係咁 蜜桃色仲顯得皮膚黑
我黃皮偏白都覺得搽完唔係幾靚,買其他色好過

Nars Impassioned
Clinique Panay pop

你值得擁有

前日到左
尋晚用完 個鼻滑左
希望用落去對我啲暗粒有改善
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞