[勿助長代購勿提Loreal gp第一頁有懶人包]護膚品化妝品討論區#80

1001 回覆
17 Like 9 Dislike

咁陰毒
之前水x肌有朋友話好好用
仲問有冇人有sasa折可以買
本身想買黎試下 但太多面膜冇左回事
隔一排就話扮日牌 用左爛面真係追唔返

係呀,最賤就係佢仲claim話咩全天然成份,孕婦都用得。真係勁冇良心

所以真係要買返可信少少既牌子
大把咩瑞士 德國牌子
可能係我唔識野 寧願唔試都好過出事

另外一提 有絲打會上carousell 買野
我有時都會放野 但其實唔係好推大家上去買
我有時望下都幾多假野同好多年前既限量版

假野?例如邊d?
我唔係好識分,絲打介唔介意講多少少

求指點
我都係carousell買過幾次野,好彩無中伏
Cls 一個國際品牌投共投到咁
冇可否認loreal group個滲透做得好好
開架專櫃醫學品牌都有一大堆
出面啲post問有咩護膚品好 好多人都有用緊loreal group啲野
以前我都係自己避免用算 宜加我會叫哂身邊所有人去抵制
不過睇連登都知冇乜用 哩到已經算係一個政治傾向反共嘅論壇 隔離post都係有一班人話只要平理得關政治咩事 其他港女更加唔洗講
出面啲post問有咩護膚品好 好多人都有用緊loreal group啲野
不過睇連登都知冇乜用 哩到已經算係一個政治傾向反共嘅論壇 隔離post都係有一班人話只要平理得關政治咩事 其他港女更加唔洗講

有時話香港人政治冷感真係無得駁
好多人真係主動迎合共產黨
想問下絲打用開咩身體磨沙
想問下絲打用開咩身體磨沙

lush有隻檸檬海鹽幾正
唔記得叫乜
有次入去成間鋪既人都敷哂係手踭
我即刻買左
不過最後擺係香港過期發左毛

雖然有喺隔離post參與討論,但自己一樣L’Oréal group既化妝/護膚品都冇、唔會買亦唔會推介比人,其實好多人個心態係做咩要同自己既利益作對,抵制咁大個集團咪搞到自己選擇變到好少,我唔會批判佢地,佢地有佢地選擇,但自己既立場會堅持
琴晚買colourpop 個陣為左湊夠free shipping
買多左盒kathleen light Dream st. palette
如果有絲想要就tg 我啦我到手之後會原價出售

tg: hahaozil
好似無見人分享過
買左jill stuart cushion 102 號色nude我係乾肌 鼻同額頭有時會乾到甩皮 最近額頭有暗粒問題
遮瑕幾高 不過黑眼圈我本身都用左一深一淺既nars遮 今日唔記得帶碎粉無上到
好潤 潤到塊臉係反光嗰種 但係光澤感嗰種 唔係油光 都好持久 唔覺有點甩妝 聽日試下上埋蜜粉會點(用開CT 蜜粉餅)

另外買左visee xmas eyeshadow palette BR-2
隻紅無想象中咁紅 但d粉好似靚過4色lace嗰盒
聽日上眼試下先

好似無見人分享過
買左jill stuart cushion 102 號色nude我係乾肌 鼻同額頭有時會乾到甩皮 最近額頭有暗粒問題
遮瑕幾高 不過黑眼圈我本身都用左一深一淺既nars遮 今日唔記得帶碎粉無上到
好潤 潤到塊臉係反光嗰種 但係光澤感嗰種 唔係油光 都好持久 唔覺有點甩妝 聽日試下上埋蜜粉會點(用開CT 蜜粉餅)

另外買左visee xmas eyeshadow palette BR-2
聽日上眼試下先

Too faced盒peach palette到咗啦
不過too faced 啲野係咪都要加啲咁假嘅味落去
好中意啲色 好似一年四季都啱用 遲下得閒po swatch上嚟
上次係sephora買野送咗too faced hang over primer嘅sample
尋日試咗 一搽上臉真係好大陣好假嘅椰子味
我覺得冇乜用 幫唔到我hold妝 同埋保濕效果唔明顯 有卡死皮 sofina枝primer都好用過佢
好中意啲色 好似一年四季都啱用 遲下得閒po swatch上嚟
上次係sephora買野送咗too faced hang over primer嘅sample
我覺得冇乜用 幫唔到我hold妝 同埋保濕效果唔明顯 有卡死皮 sofina枝primer都好用過佢

絲打你買左sweet peach定just peachy
好鍾意just peachy既包裝同色但sweet peach都好吸引,揀唔到
Loreal gp貴又有平又有
一個大包圍 同埋好易帶起個trend
身邊仲有大把港女用ysl ga 話好靚
真心唔知邊忽靚
Ysl之前仲驗到水銀超標
買支貴唇膏又假潤又差qc
平既maybelline loreal啲唇膏好多暇"痴"
貴既又唔值咁貴
係既啲色靚 但一定會搵到差唔多色
同埋每個人 唇個底色都唔同都未必搽到嗰個感覺
我覺得唔洗咁在意果啲所謂"網紅"色

絲打你買左sweet peach定just peachy
好鍾意just peachy既包裝同色但sweet peach都好吸引,揀唔到

我買咗sweet peachy啊 上咗妝成個幾鐘仲聞到陣味
Just peachy要搵代購買 太麻煩 不了

咁陰毒
之前水x肌有朋友話好好用
仲問有冇人有sasa折可以買
本身想買黎試下 但太多面膜冇左回事
隔一排就話扮日牌 用左爛面真係追唔返

係呀,最賤就係佢仲claim話咩全天然成份,孕婦都用得。真係勁冇良心

所以真係要買返可信少少既牌子
大把咩瑞士 德國牌子
可能係我唔識野 寧願唔試都好過出事

另外一提 有絲打會上carousell 買野
我有時都會放野 但其實唔係好推大家上去買
我有時望下都幾多假野同好多年前既限量版

假野?例如邊d?
我唔係好識分,絲打介唔介意講多少少

求指點
我都係carousell買過幾次野,好彩無中伏

我自己見過mac dior Chanel canmake etude 假野
但有啲袋都有假

有啲真係假得好似
仲要係比人清兩手野 賣得平你又唔懷疑
都係靠平時睇得多先分到
Mac就最多假 好多東南亞賣假野
通常有勁多隻色係子彈唇膏款
M.a.c 中間冇晒啲點 總之個樣柒柒地
有啲係包款係黑色果款就難分啲
我見到都report左先

都係建議如非必要都唔好上去買
買個假袋都係比人笑兩野
假野放上面 都唔知會唔會爛
之前先有新聞用左假化妝品 有個鬼妹成塊面敏感出水泡
假野唔同平野 平野都可以有好 正正經經咁做出黎
假野用人地個名 比狗屎你用都好 出左事都冇得追
召喚workbitch絲打
有冇用過台灣陳皮既ezskin?或者你對佢既產品有冇性趣?
見好多講成份既blogger都有提過佢d野
感覺唔差
感覺唔差

抗痘凝膠拯救咗我
本身已經用開retinol但仲係會生大粒暗瘡
用咗ezskin抗痘凝膠之後少咗好多
去過香港L'oreal見工 in人嗰堆十個有九個都係大陸人 幾乎所有manager都係 睇埋上面個新聞就明點解咁多 btw佢地每年係大陸開好多intern位
感覺唔差

抗痘凝膠拯救咗我
本身已經用開retinol但仲係會生大粒暗瘡
用咗ezskin抗痘凝膠之後少咗好多

絲打你係去台灣買?
我對佢洗面同落妝好有性趣!
謝謝你
好似無見人分享過

聽日上眼試下先

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞