[勿助長代購勿提Loreal gp第一頁有懶人包]護膚品化妝品討論區#80

1001 回覆
17 Like 9 Dislike
想問下有冇人試過植眼睫毛 一直好想試 植完對眼真係差好遠
有冇邊間可以推介下 事關成日睇到ig二三百蚊又有,成千蚊又有 唔知去邊間

日式果d應該乾淨穩陣d
大約好似千幾蚊?
如果覺得貴,都唔好揀街邊果d
整完隻眼發炎就 對眼好緊要

買唔到唔洗傷心
我覺得粉質十分麻麻
全部色都有閃粉/珠光
常態品四色果盤都好過佢
除非你有鋪儲限量版化妝品既癮

終於有人講
我見d 架妹swatch完 好似好唔顯色咁
完全燒唔著
都係鍾意佢平時d眼影多d

不過我買左
見到限量就忍唔住

我覺得ok wor
上到眼幾顯色 同埋粉粉灰灰幾好襯
隻隻都唔霧架啦 不過我本身係鐘意閃既眼影 d閃粉唔會太大粒 幾幼細

買完都有啲後悔想放上carousell
明明平時果啲粉質靚咁多
啲顏色中規中矩啦

出面post 睇到

無sauce link
自行斟酌住睇

如果係真 德國
要搵德國牌化妝品護膚品黎買

德國駐華工商總會日前在官方網頁發布聲明,高度關注在華德國企業被施壓要求發展壯大中共黨組織一事。聲明強調外企的經營由外企負責人而非第三方政黨負責,企業無義務也無必要在內部擴張第三方政黨組織。

商會警告如果這一趨勢繼續蔓延,將考慮全面退出和終止在華業務和對華投資計劃。

#黨領導一切
#黨委書記大定董事長大
#有線中國組
有冇勇者敢用miniso 化妝掃

上fb 搵見佢話11月新出
見佢metallic black 好靚個樣又好似幾高級
摸落幾滑
$19.9 一盒買左黎試
洗左未用
有冇勇者敢用miniso 化妝掃

上fb 搵見佢話11月新出
見佢metallic black 好靚個樣又好似幾高級
摸落幾滑
$19.9 一盒買左黎試
洗左未用

上面咁多話抵制中共 你有冇眼睇?

上面咁多話抵制中共 你有冇眼睇?

呢間野,我覺得中共都其次,重點係抄狗
foreo Luna mini 同mini 2分别大唔大?
平二百幾蚊係咪買得過?
唔quote上面了
其實要又平又靚又有品質保證既化妝掃點解唔揀本地牌子Zoay?

我個人覺得先勿論Miniso係支那牌子,佢喺度扮日本野抄人地,個濕尻創辦人仲走出黎惡話係人地抄佢,仲要唔知佢果d掃係乜野毛黎,唔係拎自己塊面黎較飛掛?淨係呢兩個理由已經唔想買啦
唔quote上面了
其實要又平又靚又有品質保證既化妝掃點解唔揀本地牌子Zoay?

我個人覺得先勿論Miniso係支那牌子,佢喺度扮日本野抄人地,個濕尻創辦人仲走出黎惡話係人地抄佢,仲要唔知佢果d掃係乜野毛黎,唔係拎自己塊面黎較飛掛?淨係呢兩個理由已經唔想買啦

miniso 的確買唔落
但請不要吹湊Zoay
quality 好差,用左3次,個柄甩左
miniso 我當佢實體淘寶店
雨潼咁多人買咪都係抄
大家唔鍾意就唔好買miniso 喇
雨潼咁多人買咪都係抄

淘寶好多講到明係仿xx/xx同款
但miniso抄完當自家品牌,完全呃緊消費者,
兩邊都唔好架喇,睇你自己底線
平二百幾蚊係咪買得過?

mini 2嘅粒粒面積大d,除此之外都冇咩分別,mini2好似話有多幾個震度揀但其實冇咩用,用黎用去都係嗰一個
唔quote上面了

Zoay粗用ok ge 對得住佢個價錢
唔quote上面了

Zoay粗用ok ge 對得住佢個價錢

Zoay 掃我都有4支,洗左10幾廿次都仲用得好好地,無甩毛無炸毛,我都只係用12蚊店支洗掃水。絕對對得住個價錢。
平二百幾蚊係咪買得過?

mini 2嘅粒粒面積大d,除此之外都冇咩分別,mini2好似話有多幾個震度揀但其實冇咩用,用黎用去都係嗰一個

用緊luna2 覺得個洗面較到幾大力度都係一樣,不過係洗得好乾淨,背面按摩我會用堅果油去按,但個效果同我用手按無分別。其實我買完有啲後悔無揀GO
有冇人夾colourpop
平二百幾蚊係咪買得過?

用緊luna2 覺得個洗面較到幾大力度都係一樣,不過係洗得好乾淨,背面按摩我會用堅果油去按,但個效果同我用手按無分別。其實我買完有啲後悔無揀GO

咁mini 2最大嘅力度係咪同mini一樣?
同埋如果上網買水貨/外國網買冇保養抵唔抵買?
有冇絲用過保養服務?
雨潼咁多人買咪都係抄

唔好用miniso啦又抄又剩咁
用上面又唔知有冇問題
ecotool都幾好用
又平 仲要質量有保證
原來有2個POST

未到30有眼紋點算
要開夜班
除左休息多D外有冇咩護膚品推介?
上面miniso嘅掃勁似morphe gun metal系列
原來有2個POST

未到30有眼紋點算
要開夜班

上面miniso嘅掃勁似morphe gun metal系列

又真係一模一樣
仲以為佢終於有次唔抄野
之前冇見過morphe 支掃
我錯 sor
原來有2個POST

未到30有眼紋點算
要開夜班

budget幾多?
原來有2個POST

未到30有眼紋點算
要開夜班

budget幾多?

$1K
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞