[勿助長代購勿提Loreal gp第一頁有懶人包]護膚品化妝品討論區#80

1001 回覆
17 Like 9 Dislike

已正皮
有冇絲打有方法令眼周肌膚冇咁黃?
白皮 就算遮咗都仲好明顯

因為嗰到係薄左所以會易黃左
只用用紫色corrector先

咁有冇治本既補救方法?

抗氧化既野搽
但唔好expect好快就得
一係睇中醫睇下關唔關事
鐘意食紅蘿蔔又有機會

唔該晒你!
但我唔食紅蘿蔔既 應該唔關事
等我物色下有冇眼部抗氧產品啱用先
或者workbitch絲你有冇推介?

仲有前排用eyecream生咗啲油脂粒 有冇方法可以快啲整走佢?
想講下mask,
我平日唔多敷mask
頂多dmc/mud mask清下,再用eminence stone crop鎮靜下(呢個正野,易紅乾肌暗瘡油肌都啱用)

唔知係轉季定有兩日成20個鐘先卸妝+上星期冇時間用dmc
我平時唔點生粉刺(或者應該話得一兩粒好易沖完涼就唧到)既額頭突然爆十幾粒唧唔到既粉刺,
唧左2-3日+mud mask都冇用,
又冇時間dmc
又爆左勁毒石頭瘡4粒,
得2粒唧到少少

突然諗起beauty ranking個moa co2 mask
即刻敷,
敷完會firm(本身冇乜蘋果肌,法令位有少少細紋,明顯lift up左)+毛孔收左
有啲粉刺浮左上面就唧埋,貼暗瘡貼就訓
今日起身額已經平哂,
石頭瘡又細粒左

呢隻真心幾正,
諗返之前我有係香港買一大pack
不過前2個月係香港既時候敷左次
on99冇15分鐘就洗
成30分鐘先洗搞到過兩日成塊面甩皮
好似人地做矽針咁
所以俾我潛意識遺忘左
好用過雨僑隻鉑金co2,又易用啲

中至油肌暗瘡粉刺肌可以一戰
而且一次幾貴下
但敷乜搽乜都好似收唔到啲粉刺可以試下(我前日搽bm blemish remedy active ingredient係硫都冇用)
乾肌唔sure會唔會太刺激

有性趣 係咪淨係得beauty ranking 有賣?
有冇絲打有方法令眼周肌膚冇咁黃?
白皮 就算遮咗都仲好明顯

因為嗰到係薄左所以會易黃左
只用用紫色corrector先

咁有冇治本既補救方法?

抗氧化既野搽
但唔好expect好快就得
一係睇中醫睇下關唔關事
鐘意食紅蘿蔔又有機會

唔該晒你!
但我唔食紅蘿蔔既 應該唔關事
等我物色下有冇眼部抗氧產品啱用先
或者workbitch絲你有冇推介?

仲有前排用eyecream生咗啲油脂粒 有冇方法可以快啲整走佢?

幸福肌就貴啲
Ordinary有三枝抗氧化
平好多

油脂粒synergie枝Luciderm幫到手
想講下mask,
我平日唔多敷mask
頂多dmc/mud mask清下,再用eminence stone crop鎮靜下(呢個正野,易紅乾肌暗瘡油肌都啱用)

唔知係轉季定有兩日成20個鐘先卸妝+上星期冇時間用dmc
我平時唔點生粉刺(或者應該話得一兩粒好易沖完涼就唧到)既額頭突然爆十幾粒唧唔到既粉刺,
唧左2-3日+mud mask都冇用,
又冇時間dmc
又爆左勁毒石頭瘡4粒,
得2粒唧到少少

突然諗起beauty ranking個moa co2 mask
即刻敷,
敷完會firm(本身冇乜蘋果肌,法令位有少少細紋,明顯lift up左)+毛孔收左
有啲粉刺浮左上面就唧埋,貼暗瘡貼就訓
今日起身額已經平哂,
石頭瘡又細粒左

呢隻真心幾正,
諗返之前我有係香港買一大pack
不過前2個月係香港既時候敷左次
on99冇15分鐘就洗
成30分鐘先洗搞到過兩日成塊面甩皮
好似人地做矽針咁
所以俾我潛意識遺忘左
好用過雨僑隻鉑金co2,又易用啲

中至油肌暗瘡粉刺肌可以一戰
而且一次幾貴下
但敷乜搽乜都好似收唔到啲粉刺可以試下(我前日搽bm blemish remedy active ingredient係硫都冇用)
乾肌唔sure會唔會太刺激

有性趣 係咪淨係得beauty ranking 有賣?

其實係佢自家出
本身諗住試玩下
點知效果神奇地好
Cp同kathleenlight合作新出果個palette 同lip set好靚!
https://youtu.be/rWxMBqaBWRI
除左粒藍色少機會用
其實色都好靚
想問頸紋可以點搞
我啲紋好深
沖完濕 補完濕會淡啲
但去到中午就會好現好黑 好似好汚糟咁

我呢一個月每晚做好補濕之後搽retinol上頸,橫向咁卒,感覺好似淡左1-2成,但記住用完第2朝一定要搽防曬
Cp同kathleenlight合作新出果個palette 同lip set好靚!
除左粒藍色少機會用
其實色都好靚

佢頭5隻同尾2嗰隻色都好岩我口味
全部都係玫瑰金
尾二隻highlight
但係佢有三隻藍調 好似唔岩黃皮用
醫生返黎喇
想問之前話media 眉筆好似dior 眉筆咁好用
係邊支 可唔可以俾埋圖
media 好多款眉筆
可唔可以推介下沙漠肌碎粉
想有少少光澤感既
筆直專櫃級 不過唔好cdp咁貴
就用完muf
唔該哂
除左粒藍色少機會用
其實色都好靚

我都想買colourpop
但唔夠$50usd 有冇人想夾?
Workbitch 絲講開mask 我都想分享

我中性肌,乾燥個時就變混乾
但係我好易生粉刺所以唔中意用paper mask

尋晚自己用雪過嘅ejg gel mask 之後針清,再用肌研個透明質酸paper mask,今朝塊面靚過剝殻雞蛋

Workbitch 絲eminence 好唔好用

ejg gel mask 邊到有得買
近排發掘到隻日本洗頭水tamanohada幾好用 ,我油性頭皮,頭髮好易笠,所以中意用啲洗完覺得爽啲既洗頭水。呢隻用落好易起泡,清潔同控油能力幾強,用完係真係成日都唔會笠,但又唔會太乾
而且啲香味真係好正!我買咗4 號桅子花味,清香勁好聞,強推啊
頭髮易笠既絲打試下
借圖
咁既樣

近排發掘到隻日本洗頭水tamanohada幾好用 ,我油性頭皮,頭髮好易笠,所以中意用啲洗完覺得爽啲既洗頭水。呢隻用落好易起泡,清潔同控油能力幾強,用完係真係成日都唔會笠,但又唔會太乾
而且啲香味真係好正!我買咗4 號桅子花味,清香勁好聞,強推啊
頭髮易笠既絲打試下
借圖
咁既樣

絲打響邊度買㗎
有冇絲打用礦物粉會好似我咁?
上一層 皮膚啱色
上多一層諗住遮好啲 點解好似黃咗咁嘅嘅
都係乖乖地用番遮瑕膏啦

揀錯色 ?

氧化都會
我又係一上得多就黑

我都係
有無人試過everyday minerals溝Bare minerals咁用 我驚粉質唔同
因為我一隻買白咗一隻會氧化
頭髮易笠既絲打試下
借圖
咁既樣

絲打響邊度買㗎
頭髮易笠既絲打試下
借圖
咁既樣

絲打響邊度買㗎

time sqaure facesss 裹面有間賣日本野既
Workbitch 絲講開mask 我都想分享

我中性肌,乾燥個時就變混乾
但係我好易生粉刺所以唔中意用paper mask

尋晚自己用雪過嘅ejg gel mask 之後針清,再用肌研個透明質酸paper mask,今朝塊面靚過剝殻雞蛋

Workbitch 絲eminence 好唔好用

ejg gel mask 邊到有得買

除左粒藍色少機會用
其實色都好靚

全部都係玫瑰金

Matte隻藍應該用唔到
但另外嗰兩隻應該唔太黃太蜜糖色都用到
隻綠綠地色 蜜糖膚色用係下眼尾都應該好靚
除左粒藍色少機會用
其實色都好靚

我都想買colourpop
但唔夠$50usd 有冇人想夾?

最近臉頰乾到甩皮 search ordinary 抗氧化產品時睇到Hyaluronic Acid 2% + B5,唔知好唔好用?
平時皮膚好容易會敏感同乾

Alpha Lipoic Acid Solution 5%我睇佢配方冇水 會唔會搽眼會生油脂粒?Ascorbyl Glucoside Solution 12%呢隻會唔會係最合適既?
最近臉頰乾到甩皮 search ordinary 抗氧化產品時睇到Hyaluronic Acid 2% + B5,唔知好唔好用?

Alpha Lipoic Acid Solution 5%我睇佢配方冇水 會唔會搽眼會生油脂粒?Ascorbyl Glucoside Solution 12%呢隻會唔會係最合適既?

Hyaluronic Acid 2% + B5我覺得普普通通,
佢比較黏笠,上完有d似上左層膜o係臉上

反而佢支NMF cream上完臉真係有滲倒入
皮膚內既感覺
除左粒藍色少機會用
其實色都好靚

全部都係玫瑰金

Matte隻藍應該用唔到
但另外嗰兩隻應該唔太黃太蜜糖色都用到
隻綠綠地色 蜜糖膚色用係下眼尾都應該好靚

藍色當眼線幾正
我成日都咁上
普通earthtone眼影即刻唔同左

ala用propandiol好快吸
唔會有乜問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞