[勿助長代購勿提Loreal gp第一頁有懶人包]護膚品化妝品討論區#80

1001 回覆
17 Like 9 Dislike

唔知點解油好多都有爆粒危險性
fancl都聽過有人爆粒
唔好提石油base嗰堆
成日要係爛面中搵啱自己嗰枝

因為多數係礦物油 會塞毛孔

礦物油=石油base
唔洗重覆講多次既
fancl冇礦物油,係合成酯

以前既fancl 唔知
但而家既fancl 無礦物油 岩岩試用完 所以睇到佢寫明
(落妝油)

Ponds黃色個隻好用呀 無爆粒卸得幾乾淨
回購左幾支 最近屎憶痕買左haba卸妝油

呢枝啦

重購咗無限次
我喺前面都有提過呢支,不過冇人理我

呢支真心好好用 敏感肌表示無限回購
報告下先幸福肌
媽媽毛孔超大 一直好困擾佢
為左啲毛孔連fb賣個啲乜鬼水感針定唔知乜鬼野都走去試
(結果比我鬧)
咁我就趁幸福肌紅利到期換左幾包不再孔慌精華同角質面膜返黎
用左幾日不再孔慌精華佢毛孔變得無咁明顯
連無見一排既朋友都話佢毛孔細左
所以已買貨size比佢

角質面膜我仲試緊 諗緊同泥mask點夾好
廢事過度清潔

聽之前啲絲講話角質面膜唔差
好想收毛孔啊 燒

如果你泥mask係冇任何酸既成份
用完角質mask敷會吸到更多油出黎仲乾淨

遲啲入埋貨size先

礦物油=石油base
唔洗重覆講多次既

以前既fancl 唔知
(落妝油)

呢枝啦

重購咗無限次

用左超過十支
app又同我覆左2次
屎忽痕買左楝secret key,好大陣酒精味。。。

礦物油=石油base
唔洗重覆講多次既

以前既fancl 唔知
(落妝油)

呢枝啦

重購咗無限次

用左超過十支

超好用 用咗5,6支
不過好貴好心痛

前排cyber monday已經買左轉
今次淨係想買Kathleen lights lip set 同少少野
儲唔夠50索性唔買

前排cyber monday已經買左轉
今次淨係想買Kathleen lights lip set 同少少野
儲唔夠50索性唔買

以前既fancl 唔知
(落妝油)

呢枝啦

重購咗無限次

用左超過十支

超好用 用咗5,6支
不過好貴好心痛

你地通常係邊度買?有無絲打試過係日本樂天買?
好似平好多

以前既fancl 唔知
(落妝油)

呢枝啦

重購咗無限次

用左超過十支

超好用 用咗5,6支
不過好貴好心痛

好似平好多

我試過
真係平好多

呢枝啦

重購咗無限次

用左超過十支

超好用 用咗5,6支
不過好貴好心痛

好似平好多

我試過
真係平好多

但樂天運費好貴。。你地用官方定點

呢枝啦

重購咗無限次

用左超過十支

超好用 用咗5,6支
不過好貴好心痛

好似平好多

我試過
真係平好多

但樂天運費好貴。。你地用官方定點

趁做緊免運費活動嘅時候買多幾支
我用官方EMS

呢枝啦

重購咗無限次

用左超過十支

超好用 用咗5,6支
不過好貴好心痛

好似平好多

總之千祈千祈唔好係屈人寺買
貴到戇鳩
係日本ad+都唔值咁貴
我每次去日本都入幾set

呢枝啦

重購咗無限次

用左超過十支

超好用 用咗5,6支
不過好貴好心痛

好似平好多

總之千祈千祈唔好係屈人寺買
貴到戇鳩
係日本ad+都唔值咁貴
我每次去日本都入幾set

宜家即刻上樂天睇先

我落妝用freshel按摩霜,其實一大罐有排用,都滿意,係我太粗魯會入眼

幾想買呢支
但個價錢
屎忽痕買左楝secret key,好大陣酒精味。。。

平平地
有用就用住先

竟然
絲打易唔易敏感

從不敏感

唔好提石油base嗰堆

礦物油=石油base
唔洗重覆講多次既

以前既fancl 唔知
(落妝油)

Haba 卸妝油咩表現 比較少見人用

竟然
絲打易唔易敏感

從不敏感

唔好提石油base嗰堆

我用過fancl爆咗勁多粉刺,唔用之後即刻冇哂
不過係就係落得幾乾淨嘅

dhc就用過3枝,又係爆咗粉刺,但都冇fancl個咁勁
muji個枝用過1次,敏感,又要講byebye

我用biore個枝卸妝凝露反而冇出過任何粉刺,已經回購咗n枝

有時真係用gel-like既好過
我用orbis感覺都幾好
曾經用shu爛面

Shu果支落妝油真係世界級 爆瘡專用
唔知係咪同我皮膚唔夾定點

想當年年少無知買過一支

好似個個都中過既伏黎
宜家諗返佢成個brand
除左眉筆冇野好咁滯
曾經想入既掃其實makeup secret有入佢間廠既掃仲平好多

果時用dhc咁平都無問題
反而shu 會咁

幾想買呢支
但個價錢

我都用梗
用完既清爽度同按梗既香味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞