[勿助長代購勿提Loreal gp第一頁有懶人包]護膚品化妝品討論區#80

1001 回覆
17 Like 9 Dislike
有冇絲打用過瑞士Ärtz Skin
呢排見網上幾多好評 特別係B3同溶黑頭暗粒精華
諗緊入唔入

唔識幫推
呢d天氣個鼻狂甩皮 混合偏乾既秋冬買
有無make up forever 推介

你係想問邊款? 有幾款
好似都幾多絲打用開

睇哂
香港台灣好似真係好鍾意偽素顏
絲打推既2個牌都好平
新手試下無壞
有冇面膜係冇咁多營養架?因為我fu完會生粒粒 thx

廣源良絲瓜植萃水面膜

又平,敷完塊臉好舒服保水,同埋成份單純天然

以前見過卓悅賣支絲瓜水
但都好似唔係間間有 d貨仲舊舊地咁既感覺
面膜就更加唔知了

岩呀
上個禮拜有一日用Bobbi brown蟲草 未到下午已經明顯見到好乾 (係咪叫浮粉?)
之後個日用media 八點上妝,到凌晨差唔多一點返到屋企仲keep得幾好
不過好同意上面話色有啲黃 而且得四隻色色 每隻色相差好大

我用蟲草都係乾 諗住買粉霜會潤啲 先走去買media試下 中伏都唔心痛
希望佢出多啲色 我家姐太白想用都冇得用
大家仲有冇用f牌花水?
我將花水倒落噴樽 但四五日就會變壞
即有啲好似紙巾咁浮下浮下
有冇絲打都有呢個情況
太長唔quote 成功被燒fdt
搵日去望下先

睇哂
香港台灣好似真係好鍾意偽素顏
絲打推既2個牌都好平
新手試下無壞

台灣勁多人話colourpop寄失/盒入面冇貨
搞到我唔敢試

盒入面無貨咁搞笑

可能台灣條shipping route同香港唔同掛
佢地好似經南非所以會俾人開左冇左件貨
有啲想試佢既palette
不過買左nd就斬手唔買
撞正2018 pantone 色

想學乜?
mac muf叫做ba要識化妝所以ok既
Gel liner 呢種
我個人經驗係難保全d
要轉好個蓋
再成個倒轉放先好些少 (以前d 指示咁教)
但最後都係會乾的

試下刮走面果層
睇下下層果d係咪都係咁乾?

唔該絲打

我既mac都係
不過我上哂碎粉先上眼妝
輕輕撥開就ok
呢d天氣個鼻狂甩皮 混合偏乾既秋冬買
有無make up forever 推介

你係想問邊款? 有幾款
好似都幾多絲打用開

唔乾就得
想睇下絲打有無好推介燒埋我

有死皮一定係厚敷lip mask/vasline
第二朝一捽就成塊皮甩
好用既潤唇膏我覺得tatcha/幸福肌都真係潤而唔係一層油
之前有絲打推過tatcha唇膏
可以試下

唇釉乾嘴一定要打底

用過右邊綠色盒粉餅,唔乾,出油後更靚,妝感好自然有光澤

岩呀
上個禮拜有一日用Bobbi brown蟲草 未到下午已經明顯見到好乾 (係咪叫浮粉?)
之後個日用media 八點上妝,到凌晨差唔多一點返到屋企仲keep得幾好

我用蟲草都係乾 諗住買粉霜會潤啲 先走去買media試下 中伏都唔心痛

蟲草我都伏左 以為好潤 一兩個鐘已經浮
想問下 base for乾肌
Rmk make up base
three advance
cdp cream veil
邊樣好d
滋潤度黎講 thanks

大家仲有冇用f牌花水?
我將花水倒落噴樽 但四五日就會變壞
即有啲好似紙巾咁浮下浮下
有冇絲打都有呢個情況

你有無放入雪櫃

岩呀

蟲草我都伏左 以為好潤 一兩個鐘已經浮

邊樣好d

聽聞cdp好正
邊樣好d

聽聞cdp好正

我覺得rmk一啲都唔保濕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞