[勿助長代購勿提Loreal gp第一頁有懶人包]護膚品化妝品討論區#80

1001 回覆
17 Like 9 Dislike

今日放大假last day 又嚟routine 分享
講下自己平時用開既濕粉同碎粉
係真心覺得好用 正野嚟
濕粉係katherinelights 好中意個隻koh gen do aqua foundation
上年睇完佢條片就跟佢買咗
Keep 住用都覺得正既
出嚟既妝感係幾有光澤感而且係skin like finish(我好中意d偽素顏肌效果 望落去好似皮膚好好咁 ) 而且因為算水潤透薄所以上面都係貼既
遮瑕度係中度 可build up 對我嚟講已經好夠 (通常我遮瑕用返nars遮瑕膏)
啱啱買咗第二枝
大愛啊
碎粉係個陣買濕粉時順便買埋既~
不過用用下又覺得好用keep住用到而家
粉質係夠幼細既 細到漂下漂下 同埋真心滑
我乾肌而家呢種天氣用呢隻碎粉都唔覺得乾 用完應該會回購啦
不過應該都有排 佢地d碎粉勁大盒用多至少半年都未必用得完
9 up 完畢

KGD既目標群好似係上年紀人士
日本買好平
買左支畀老媽用
不過用得好就無所謂
我都成日心思思想偷黎用下

agger
快d 試下啦 唔會後悔啊
我呢枝係香港counter買
冇時間去日本

我覺得bourjois healthy mix好易氧化,用幾個鐘後就暗咗度
想求救,有冇用開sf嘅絲打試過payment error?
我send email問過,居然答唔到咩問題
已經一個星期嘞!我想買too faced sweet peach 啊

我試過 最後試咗一個月先俾到錢
有冇面膜係冇咁多營養架?因為我fu完會生粒粒 thx

我以前都係敷完會生粒粒,
所以有段時間好耐都冇敷過。
最近呢一兩年敷返,
呢隻好似冇咩營養所以敷完都冇事,
加上唔貴,就算唔岩用都唔會肉赤~
三隻都有用過~唔覺得有咩太分別

我以前都係敷完會生粒粒,
所以有段時間好耐都冇敷過。
最近呢一兩年敷返,
呢隻好似冇咩營養所以敷完都冇事,
加上唔貴,就算唔岩用都唔會肉赤~
三隻都有用過~唔覺得有咩太分別

thx 無fu好耐 宜家面變到超乾同毛孔勁大 想死
知唔知SASA香水安唔安全

我覺得bourjois healthy mix好易氧化,用幾個鐘後就暗咗度

我乾肌用serum果隻
過左幾個鐘真係會氧化同埋色號都幾黃
但係化完頭兩三個鐘真係好靚
行街畀人問我點解完全冇毛孔咁
(一切都係假象)

同問
見到絲打話同專櫃比淡味好多

我自己就信唔過SASA

廣源良絲瓜植萃水面膜

又平,敷完塊臉好舒服保水,同埋成份單純天然

budget幾多?

$1K

試下synergie revitaleyes
見過好多人隻眼係完全唔同左
雙眼皮lift up返
紋淡左眼袋細左咁

咁強勁 第一次聽到眼紋產品有咁勁既效果

本身冇用過去紋既會好明顯
一枝會見效
但係已經有用既就唔太覺
除非你對皮膚少少變化都有感應

一支見效
很想要
做下功課先

好耐之前有講過
我啊媽日日捽眼又唔搽野
眼周全部係好大既格仔紋+雙眼皮跌哂落黎
用左2個星期見返佢睫毛根部+紋淺左
一個月隻眼皮高返1mm

仆街
窮到褲穿窿先諗到有咩買畀老媽好
唔想佢咁多紋
佢成日呻眼皮好dup
呢個認真要諗下入

係真心覺得好用 正野嚟
濕粉係katherinelights 好中意個隻koh gen do aqua foundation
出嚟既妝感係幾有光澤感而且係skin like finish(我好中意d偽素顏肌效果 望落去好似皮膚好好咁 ) 而且因為算水潤透薄所以上面都係貼既
遮瑕度係中度 可build up 對我嚟講已經好夠 (通常我遮瑕用返nars遮瑕膏)
啱啱買咗第二枝
大愛啊
9 up 完畢

KGD既目標群好似係上年紀人士
日本買好平
買左支畀老媽用
不過用得好就無所謂
我都成日心思思想偷黎用下

agger
快d 試下啦 唔會後悔啊
我呢枝係香港counter買
冇時間去日本

茶上手我覺得幾好
唔知點解好少香港人用/講
可能粉底既選擇太多

同問
見到絲打話同專櫃比淡味好多

咁專櫃梗係最好最安全
唔好貪平得果dd去sasa買
係真心覺得好用 正野嚟
啱啱買咗第二枝
大愛啊
9 up 完畢

碎粉好似有2款 係邊隻

粉底都好吸引

我有黃黑皮嘅朋友搽過stoned rose
我覺得效果麻麻 有啲顯黃

圖是google的
Kissing系列啲色除咗nude色就係好紅好紫
Nude色好易變病樣 如果你朋友中意深色唇膏都可以考慮下啲紅色紫色
得Coachella coral同stoned rose日常啲
但係我覺得兩隻都唔啱黃黑皮
題外話
如果唇乾可以送枝mac lip primer比佢
我嘴唇極乾 你地平時話潤嘅唇膏我都覺得好乾會卡唇紋同死皮 搽完lip primer啲唇膏即刻勁順滑

圖是google的
Nude色好易變病樣 如果你朋友中意深色唇膏都可以考慮下啲紅色紫色
得Coachella coral同stoned rose日常啲
題外話
我嘴唇極乾 你地平時話潤嘅唇膏我都覺得好乾會卡唇紋同死皮 搽完lip primer啲唇膏即刻勁順滑

老實講我覺得ct 全部色都係岩白皮多啲
真係冇邊支話黃皮搽會特別靚

利申有pillow talk + bond girl
兩支都有啲藍調
雖然我都成日用
ct 黎講最出名黃黑皮友好應該得walk of shame 但係佢係matte
好長廢事quote 唔該哂絲打

$1K

試下synergie revitaleyes
見過好多人隻眼係完全唔同左
雙眼皮lift up返
紋淡左眼袋細左咁

咁強勁 第一次聽到眼紋產品有咁勁既效果

本身冇用過去紋既會好明顯
一枝會見效
但係已經有用既就唔太覺
除非你對皮膚少少變化都有感應

一支見效
很想要
做下功課先

好耐之前有講過
我啊媽日日捽眼又唔搽野
眼周全部係好大既格仔紋+雙眼皮跌哂落黎
用左2個星期見返佢睫毛根部+紋淺左
一個月隻眼皮高返1mm

仆街
窮到褲穿窿先諗到有咩買畀老媽好
唔想佢咁多紋
佢成日呻眼皮好dup
呢個認真要諗下入

佢本身冇乜搽開應該幾明顯
4百幾用2個月左右

圖是google的
題外話

老實講我覺得ct 全部色都係岩白皮多啲
真係冇邊支話黃皮搽會特別靚

利申有pillow talk + bond girl
兩支都有啲藍調
雖然我都成日用
ct 黎講最出名黃黑皮友好應該得walk of shame 但係佢係matte

或者直頭唔送唇膏
等香港開counter先慢慢試
乾到中肌送盒airbrush powder
幾多好評
好想試下Aesop 香芹籽系列/其他
有無絲打分享下

買過都ok,無中伏。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞