[勿助長代購勿提Loreal gp第一頁有懶人包]護膚品化妝品討論區#80

1001 回覆
17 Like 9 Dislike
暗瘡印去美容院做好定自己買去印產品好?

搽維C既產品
淡印好快

最近先追番po
想問下有冇邊款牌子推薦
我想淡既係水痘印 唔知有冇用

搽維C既產品
淡印好快

我black friday果陣係LF到買野 前兩日收到
但佢寄漏左枝cream俾我
CS到以家都未覆我
有冇絲打試過 最後點
有冇人對口罩敏感
戴親口罩第二日訓醒都會出勁多暗粒

試下布既?
CS到以家都未覆我
有冇絲打試過 最後點

我到依家都未收到件
有無咩天然蘆薈gel好用???
用黎夫下暗瘡

我個人覺得calm down用botani嗰個暗瘡膏
谷出黎就用酸(bha/杏仁酸
work過蘆薈
有冇人對口罩敏感

試下布既?

都可以試下
但其實焗住都好易出粒粒
但工作需要有時都迫住要戴
用黎夫下暗瘡

work過蘆薈

但我睇袁彌明啲片 佢好似話botani暗瘡膏係已經谷咗岀嚟先用嘅?
用左em都三個月想包詳細膠
三個月日日用已經用左大半,我預大約可以用多一個月多啲
效果好好,就算依排乾燥無卡粉

我中性肌無特別用primer
用左moisturizer 就用掃打圈上
基本上finish已經好靚有少少光澤
不過我會再set碎粉如果唔係會甩得好快,特別係流汗
但係set 左粉longevity 會好好多

至於coverage 係偏低
如果皮膚本身平滑,得些少痘印,咁會遮得好好,尤其針清完嘅紅印直情遮得七七八八
但係如果係突出黎,偏深啡,就唔得

正常落妝無生暗粒我覺得無大問題
加上咁嘅價錢真係笑呵呵
我依家用專科卸妝gel

𣎴過我買左bm original 比較到em 粉質相對無咁幼細嘅,未開始用其他唔知
有冇人對口罩敏感

試下布既?

都可以試下
但其實焗住都好易出粒粒

用powder foundation + 布睇下會唔會好啲
一焗就出好煩
用黎夫下暗瘡

work過蘆薈

但我睇袁彌明啲片 佢好似話botani暗瘡膏係已經谷咗岀嚟先用嘅?

有紅有痛有腫有傷口都ok
退紅效果幾好
幾萬用,同蘆薈一樣咁mild
有冇人對口罩敏感

試下布既?

都可以試下
但其實焗住都好易出粒粒

一焗就出好煩

其實我唔係太明焗住就出瘡既原理係點...
有冇人對口罩敏感

試下布既?

都可以試下
但其實焗住都好易出粒粒

一焗就出好煩

我都會架 可能塊面出油又焗住 同埋易生瘡既我成日會形住
CS到以家都未覆我
有冇絲打試過 最後點

未覆你啫
追下佢

LF咁大間野漏左會補番既
唔使咁擔心
用左em都三個月想包詳細膠
三個月日日用已經用左大半,我預大約可以用多一個月多啲
效果好好,就算依排乾燥無卡粉

我中性肌無特別用primer
用左moisturizer 就用掃打圈上
基本上finish已經好靚有少少光澤
不過我會再set碎粉如果唔係會甩得好快,特別係流汗
但係set 左粉longevity 會好好多

至於coverage 係偏低
如果皮膚本身平滑,得些少痘印,咁會遮得好好,尤其針清完嘅紅印直情遮得七七八八
但係如果係突出黎,偏深啡,就唔得

正常落妝無生暗粒我覺得無大問題
加上咁嘅價錢真係笑呵呵
我依家用專科卸妝gel

𣎴過我買左bm original 比較到em 粉質相對無咁幼細嘅,未開始用其他唔知

搞到好想入盒試下
不過屋企一堆粉底未用完

搽維C既產品
淡印好快

但個價錢應該都起碼貴一半?
有冇人對口罩敏感

試下布既?

都可以試下
但其實焗住都好易出粒粒

一焗就出好煩

濕度高角質會代謝唔到甩唔出
溫度高就出油多
其實勤力去角質就會好啲,
但點都係源頭解決最好
有冇人對口罩敏感

試下布既?

都可以試下
但其實焗住都好易出粒粒

一焗就出好煩

本身係咪敏感肌
有冇人對口罩敏感

試下布既?

都可以試下
但其實焗住都好易出粒粒

一焗就出好煩

溫度高就出油多
但點都係源頭解決最好

但吸少左d 污染物唔係會打番個勻咩 特別是香港空氣咁污糟
9估

試下布既?

都可以試下
但其實焗住都好易出粒粒

一焗就出好煩

溫度高就出油多
但點都係源頭解決最好

但吸少左d 污染物唔係會打番個勻咩 特別是香港空氣咁污糟
9估

普通口罩隔唔到pm2.5
都係呼吸系統到入哂血
其實上下礦物粉已經夠隔普通污染物,
而且污染物偏向引起敏感

鋪左咁耐路就係為左賺到一世唔憂做
有冇人對口罩敏感

試下布既?

都可以試下
但其實焗住都好易出粒粒

一焗就出好煩

溫度高就出油多
但點都係源頭解決最好

已經一個星期敷兩次ipsa清潔mask 不過我本身都應該係心情 hormones problem
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞