[勿助長代購勿提Loreal gp第一頁有懶人包]護膚品化妝品討論區#80

1001 回覆
17 Like 9 Dislike
有冇絲打用過cinema secrets嘅遮瑕膏見台妹同以前啲人都推過呢隻
我想遮啲幾深色下嘅暗瘡印同黑眼圈 諗緊makeup forever定呢隻好 唔該晒

諗得muf budget應該ok?
kevyn aucoin sensual skin enhancer
coverage仲好過muf

想問下佢做粉底表現點

揀錯色

如果做concealer嘅話絲打有冇啲細支嘅遮瑕掃推薦?
KA遮眼底乾唔乾

如果本身好乾會
因為佢厚身
但有做好保濕就冇乜野
我自己覺得用手/sponge會好啲
用掃有機會太厚,除非用圓頭掃,唔好用扁掃

想問有無用gel liner既絲打
上眼線膠個陣成日會甩好細既粒粒出黎 係咪太乾?
佢又唔係溶 係上個陣已經甩一粒粒
搞到眼肚好污糟
係咪應該買過一罐?求解決方法
感謝 我用個隻係mac既

[im]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/12/11/202155_79e8eea80ab490312c26ff2ddbf16a79.jpg[/img]

想問有無用gel liner既絲打
上眼線膠個陣成日會甩好細既粒粒出黎 係咪太乾?
佢又唔係溶 係上個陣已經甩一粒粒
搞到眼肚好污糟
係咪應該買過一罐?求解決方法
感謝 我用個隻係mac既

Gel liner 呢種
我個人經驗係難保全d
要轉好個蓋
再成個倒轉放先好些少 (以前d 指示咁教)
但最後都係會乾的

試下刮走面果層
睇下下層果d係咪都係咁乾?

台灣勁多人話colourpop寄失/盒入面冇貨
搞到我唔敢試

盒入面無貨咁搞笑

係啊 啱啱返貨
買咗支5號好正
Media個粉霜好好用
今日成日甩都冇甩仲要唔乾
仲要極平

阿媽超乾肌
佢話一般般,ok咁
我估一般乾肌其實ok - 唔錯 值得入黎試下
但好似佢又大年紀皮膚乾到不得了就唔好試
有冇面膜係冇咁多營養架?因為我fu完會生粒粒 thx

廣源良絲瓜植萃水面膜

又平,敷完塊臉好舒服保水,同埋成份單純天然

有冇sis識點分正貨/水貨化妝品同護膚品? 係咪有手機app可以check到件貨係咪真野?

觀塘駱駝漆成日有化妝品/護膚品開倉,價錢幾平, 但好怕買到假野用到爛面

Media個粉霜好好用
仲要極平

阿媽超乾肌
佢話一般般,ok咁

我都係見佢80幾?大約 買黎試下 未用過粉霜 驚好厚
但出黎效果又幾好 幾自然 幾個鐘後出少少油會變奶油肌啲fd 但佢啲色偏黃
建議大家買白一度 同埋做好妝前保濕就一定冇死
我個人經驗係難保全d
要轉好個蓋
但最後都係會乾的

試下刮走面果層

唔該絲打
Media個粉霜好好用
仲要極平

阿媽超乾肌
佢話一般般,ok咁

但出黎效果又幾好 幾自然 幾個鐘後出少少油會變奶油肌啲fd 但佢啲色偏黃

岩呀
上個禮拜有一日用Bobbi brown蟲草 未到下午已經明顯見到好乾 (係咪叫浮粉?)
之後個日用media 八點上妝,到凌晨差唔多一點返到屋企仲keep得幾好
不過好同意上面話色有啲黃 而且得四隻色色 每隻色相差好大

Media個粉霜好好用
仲要極平

阿媽超乾肌
佢話一般般,ok咁

好似仲平左
我都嫌佢色度少
不過呢皮係日本粉底既通病 無計

廣源良絲瓜植萃水面膜

以前見過卓悅賣支絲瓜水
但都好似唔係間間有 d貨仲舊舊地咁既感覺
面膜就更加唔知了
我個人經驗係難保全d
要轉好個蓋
但最後都係會乾的

試下刮走面果層

唔該絲打

唔好客氣 大家都中過伏 明既
呢d天氣個鼻狂甩皮 混合偏乾既秋冬買
有無make up forever 推介
有冇絲打用過瑞士Ärtz Skin
呢排見網上幾多好評 特別係B3同溶黑頭暗粒精華
諗緊入唔入

廣源良絲瓜植萃水面膜

以前見過卓悅賣支絲瓜水
但都好似唔係間間有 d貨仲舊舊地咁既感覺
面膜就更加唔知了

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞