[勿助長代購勿提Loreal gp第一頁有懶人包]護膚品化妝品討論區#80

1001 回覆
17 Like 9 Dislike
有咩平價美白好推介 想搽頸

買c粉直接溝花水
T字位出油好勁有冇咩primer推介?個個話sofina嗰隻好用我用完爆油
同埋我眼都溶得好勁有冇eyeliner介紹?love liner係咪好用?
Thxthx

nars pore n shine/勁啲就becca ever matte
好似冇乜見過人講bareminerals唇妝
今日買set 送左gen nude系列matte liquid lip sample
送左#BO$$ 色無伏
上嘴感覺同味道都似ct matte
texture 係mousse 狀
swatch 上手超級creamy超好推
聞落係朱古力味
first impression 幾好

送上三張google 圖

全部色都好靚

我有枝gen nude lipstick
strip係我mlbb 超靚又潤

之前買set都送左呢兩隻,仲未用,好期待
想問下沙漠肌有咩碎粉推介
要防水好少少 都大汗
如果柔焦更佳
終於就用完muf想轉下牌子
筆直 專櫃都可以
但係貴婦牌就唔好了 cdp個d
驚買左唔岩好蝕
唔該哂咁多位
依排開始轉季,想轉粉底
本身乾肌,有3隻心水,有無人用過比d意見
suqqu cream fdt
Bobbi brown 蟲草
Covermark草本

唔該各位

Suqqu唔啱乾肌 好似係

咁bb蟲草同covermark草本呢?
我見多人推依2個,但又無比較

Bb用過 睇你有幾乾 普通乾肌加打好底應該ok
沙漠表示過左陣乾塘哂
Sq價錢唔值 之前爬過下文
寧願推介你用rmk好過 或者嬌蘭 ysl精華粉底

Ordinary v c
記得溝面霜查 就咁查有d乾

呢支野好結下...
T字位出油好勁有冇咩primer推介?個個話sofina嗰隻好用我用完爆油
同埋我眼都溶得好勁有冇eyeliner介紹?love liner係咪好用?
Thxthx

nars pore n shine/勁啲就becca ever matte

呢支野好結下...

呢支野好結下...

我未試過那 不過乾乾地
通常滴一兩滴溝面霜查
依排開始轉季,想轉粉底
Covermark草本

唔該各位

沙漠表示過左陣乾塘哂

ysl就不要用了
有冇絲打 推介一下有咩skincare 聖誕套裝係出色? 想買套比女朋友做聖誕禮物

Fresh好唔好用?
我咩都唔識
依排開始轉季,想轉粉底
Covermark草本

唔該各位

沙漠表示過左陣乾塘哂

ysl就不要用了

用緊guerlain 24k 同covermark
前者coverage 高啲 long lasting 啲 浸味香啲
後者要做好保濕先得 出油後好靚 但都keep 到十個鐘左右 同埋夏天用係死路一條
利申 乾肌
依排開始轉季,想轉粉底
Covermark草本

唔該各位

沙漠表示過左陣乾塘哂

ysl就不要用了

點解既 我仲諗住入手tim 唔夠潤定點
因為rmk用完想轉
有冇絲打 推介一下有咩skincare 聖誕套裝係出色? 想買套比女朋友做聖誕禮物

Fresh好唔好用?
我咩都唔識

Fresh 一般 唔值咁既價
護膚品買錯唔會用
要夾岩膚質 佢平時用咩

Fresh好唔好用?
我咩都唔識

Fresh 一般 唔值咁既價
護膚品買錯唔會用
要夾岩膚質 佢平時用咩

我聽過佢係敏感肌膚 我係日本買過啲無添加抗敏面膜佢都話岩用
依排開始轉季,想轉粉底
Covermark草本

唔該各位

沙漠表示過左陣乾塘哂

ysl就不要用了

因為rmk用完想轉

絲打 睇第一版 ysl係loreal group咖
如果想討論loreal group可以去隔離post
依排開始轉季,想轉粉底
Covermark草本

唔該各位

沙漠表示過左陣乾塘哂

ysl就不要用了

因為rmk用完想轉

絲打 睇第一版 ysl係loreal group咖
如果想討論loreal group可以去隔離post

sorry
絲打們覺得elegance 個蜜粉餅買唔買得過 突然燒著左 同cdp碎粉邊隻好

爬過文 都話控油 但我冬天乾肌夏天混乾 唔知岩唔岩用 同埋好貴 驚買左返黎唔岩用
絲打們覺得elegance 個蜜粉餅買唔買得過 突然燒著左 同cdp碎粉邊隻好

爬過文 都話控油 但我冬天乾肌夏天混乾 唔知岩唔岩用 同埋好貴 驚買左返黎唔岩用

Elegance個蜜粉餅我燒著左好耐
但手頭上仲有幾個專櫃蜜粉餅/碎粉未用完
睇中左IV,等個mufe用到hit pan我就買

呢支野好結下...

我未試過那 不過乾乾地
通常滴一兩滴溝面霜查

The ordinary vc23我有用呀
成日無貨有啲難買 先上黎問

Workbitch絲打我有諗過 但咁溝好似好流質
未上頸已經滴曬落手到既感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞