[勿助長代購勿提Loreal gp第一頁有懶人包]護膚品化妝品討論區#80

1001 回覆
17 Like 9 Dislike
講起潤唇我黎推介下nivea小藍罐
咁耐以黎我多數都只keep住用vaseline同nivea小藍罐
nivea潤唇用過覺得普通冇再買
但nivea小藍罐比潤唇膏仲好用

cream望落好杰身但上嘴後好水潤,搽落唔似vaseline果種有膜既feel
有時前晚敷完vaseline第二日d死皮起曬出黎
但岩岩捽完死皮後嘴唇都好容易好快乾
呢個時候即刻響小藍罐奶番一大撻cream厚搽落唇度
搽完一陣個嘴唇會漲卜卜 漲卜卜既狀態我自己可以hold到4~5個鐘
唔記得講呢隻搽左都可以軟化死皮,厚搽10分鐘可以刮到大部份死皮
所以平時我會化妝搽唇膏前急救用,唔會卡唇紋
敷過夜保應該冇vaseline咁好,但唔鐘意vaseline果種焗住唇既可以用呢隻
各位絲打不妨試下,萬寧先9蚊定12蚊一盒 用左成年好似冇少過

當然最好既方法係飲多d水 1日8杯真係可以健康好多
順帶一提nivea深藍色支body lotion都好好用
呢種天氣小腿比風吹一日都唔會起乾皮

我仲有盒眼影,好靚 唔捨得掉
呢個牌子quality勁好
嗰時計過唇膏斷g計,佢好似仲貴過shiseido啲專櫃

頭先google過應該係2015年正式收檔
但感覺上唔知點解好似好耐冇見過

2015年先收檔? 好傷心喎咁...
岩岩SEARCH左原來佢同INTEGRATE唔同公司, 我之前以為係因為佢地撞左所以先收檔

屌, 我真係好鍾意Lavshuca個胭脂,佢入面個HIGHLIGHT我覺得係咁多開架BRAND入面最好既, 仆街..

佢有個漸變胭脂好靚又平
所以宜家推suqqu 冇咩感覺
個色靚我會買 但已經唔會因為漸變覺得好靚
好似話係日本銷情一般 定位又近就摺左
但kanebo 勁多副線都差過lavsuca

SUQQU係咪真係好好用?

我都好想買suqqu blush
有冇人滅火/升溫

咁耐以黎我多數都只keep住用vaseline同nivea小藍罐

cream望落好杰身但上嘴後好水潤,搽落唔似vaseline果種有膜既feel
搽完一陣個嘴唇會漲卜卜 漲卜卜既狀態我自己可以hold到4~5個鐘
唔記得講呢隻搽左都可以軟化死皮,厚搽10分鐘可以刮到大部份死皮
敷過夜保應該冇vaseline咁好,但唔鐘意vaseline果種焗住唇既可以用呢隻
各位絲打不妨試下,萬寧先9蚊定12蚊一盒 用左成年好似冇少過

cream搽嘴會唔會好易食左 好驚陣cream既味 搽木瓜霜就係因為佢好在冇味

你用開邊隻潤唇膏呀? 市面上好多潤唇膏都係假潤

花蕾膏 瞓前用 起身都仲潤

依支真係超好用,又平

Just bought in Watson!!!
$10.9 only chi sin

cream搽嘴會唔會好易食左 好驚陣cream既味 搽木瓜霜就係因為佢好在冇味

嘩呢罐嘢小心搽出界 會生暗粒

嘩呢罐嘢小心搽出界 會生暗粒

會溶之後跣出界 用好少好少搽手好正
我叫澳洲朋友幫我買一支 佢話買一大樽送比我話抵啲咁大樽
可以用到世界末日
esprique 我好鍾意
又唔貴
D野平均質素都唔錯
https://youtu.be/Nk5yOFCsNeE
Kylie套掃真係......
睇落好cheap
https://youtu.be/Nk5yOFCsNeE
Kylie套掃真係......
睇落好cheap

Elf 果d仲靚過佢
想問下絲打們點知道自己咩膚質
我上網搵過唔同既膚質測試又覺得唔係好準
同埋夏天同而家冬天做個情況又唔同咁點先準
例如我夏天個排唔係話勵出油但塊面成日爆暗瘡
而家可能天氣乾爽返再加埋睇醫生就好左啲
咁我應該以幾時既情況為準去答個啲問題去知自己咩膚質

好多人冬天同夏天膚質會唔同 冇話邊個準咖喎
所以唔同季節係會用唔同護膚品
想瞭解自己嘅膚質最直接嘅方法係去做skin test
不過要忍住唔好比人sell到哈哈

我係經過無張個實驗 以前以為自己油肌,點知前兩年去專櫃試粉底BA話我皮膚乾,果排留意下自己,搽多左cream,真係有少出左油 我覺得用唔同護膚品會感受到自己咩皮膚,我就係非常缺水既乾肌

我成日都想去專櫃到試不過克服唔到咩都唔買就行出黎
我覺得自己好似夏天偏油,冬天偏中性
希望快啲食完藥真正睇到分別
唉屌明明都過曬青春期都係比暗瘡困擾住
望住其他fd成日夜訓都係咁白滑就好羨慕

有成人暗瘡嘛
40幾50都仲有機會有
長期戰爭黎

佢啲set妝好抵 不過香港kose好似主打賣雪肌精咁,買彩妝冇乜人理
之前佢係咁氹我買blush
但我屋企太多,所以冇買
Btw用緊maquillage d blush

!!!!!!!!!!!!!!!
我個日試左上手,橙色一流呀 100蚊好想買
不過因為D色真係好大路,屋企好似已經有差唔多既野...

100蚊咁平???

呢個呀嘛

呢個blush正呀又平 我剩買芯冇買佢個盒
上次用完竟然有女sales問我用咩blush話靚

日本買?

香港kose d櫃都有

想問下
香港Kose 既esprique算唔算齊貨
下次番黎想去望下

有冇人用過呢樽野
Dklm 15g 成800舊幾水

!!!!!!!!!!!!!!!
我個日試左上手,橙色一流呀 100蚊好想買
不過因為D色真係好大路,屋企好似已經有差唔多既野...

100蚊咁平???

呢個呀嘛

日本買?

香港kose d櫃都有

想問下
下次番黎想去望下

麻麻地齊
啲ba做雪肌精生意多

100蚊咁平???

呢個呀嘛

日本買?

香港kose d櫃都有

想問下
下次番黎想去望下

麻麻地齊
啲ba做雪肌精生意多

Thanks
雪肌精名氣係大d既 仲有結衣bb做代言
但講質素同esprique 好似差不多

有冇人用過呢樽野

搵笨feel
雖然skii啲野算幾好用

有冇人用過呢樽野

搵笨feel

我未仔細研究
不過見佢咁勁攞2017大獎
同埋屋企有盒試用放係度封塵
就問下睇下有冇人用過 問下review

早排用過佢支神仙水,認真無感覺
唔知係咪試用裝太少既關係

有冇人用過呢樽野

搵笨feel

我未仔細研究

Sk2要長用佢先work
咁既價錢我寧願cdp

有冇人用過呢樽野

搵笨feel

我未仔細研究

Sk2要長用佢先work
咁既價錢我寧願cdp

長用 那有錢
成日覺得買skii= 幫佢畀龐大既廣告費

依支真係超好用,又平

點呀點呀 覺得點呀

我係經過無張個實驗 以前以為自己油肌,點知前兩年去專櫃試粉底BA話我皮膚乾,果排留意下自己,搽多左cream,真係有少出左油 我覺得用唔同護膚品會感受到自己咩皮膚,我就係非常缺水既乾肌

有成人暗瘡嘛
40幾50都仲有機會有
長期戰爭黎

近排唔知係內分泌失調定轉季敏感,額頭2日內出咗成10粒好細既粒粒,大啲既仲會痛

有成人暗瘡嘛
40幾50都仲有機會有
長期戰爭黎

近排唔知係內分泌失調定轉季敏感,額頭2日內出咗成10粒好細既粒粒,大啲既仲會痛

10粒 聽到都覺得慘
好似太多疑似原因...
不過如果覺得太嚴重
就下決心停哂d護膚野先
直至好番為止

依支真係超好用,又平

點呀點呀 覺得點呀

幾好用
我上3ce前用佢打底,唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞