[勿助長代購勿提Loreal gp第一頁有懶人包]護膚品化妝品討論區#80

1001 回覆
17 Like 9 Dislike
眼影新手

見上面有絲打講visee eyeshadow
想問下如果大地色系 visee 同 kate 大家會點比
原來有2個POST

未到30有眼紋點算
要開夜班
除左休息多D外有冇咩護膚品推介?

budget幾多?

$1K

試下synergie revitaleyes
見過好多人隻眼係完全唔同左
雙眼皮lift up返
紋淡左眼袋細左咁
原來有2個POST

未到30有眼紋點算
要開夜班

budget幾多?

$1K

雙眼皮lift up返
紋淡左眼袋細左咁

workbitch絲打你有冇用過幸福肌支眼精華?
原來有2個POST

未到30有眼紋點算
要開夜班

budget幾多?

$1K

雙眼皮lift up返
紋淡左眼袋細左咁

workbitch絲打你有冇用過幸福肌支眼精華?

我啊媽用
但佢用乜都俾唔出review
synergie推得好開
好推過幸福肌

幸福肌好快吸收
中/油肌應該得
乾肌會用得好肉痛
但計返ml+一次用量
兩枝價錢差唔多

睇成份
黑眼圈/眼袋synergie應該勁啲
眼紋差唔多
抗氧化就幸福肌
眼影新手

大地色點解唔用excel
BTW個人visee>kate
上面miniso嘅掃勁似morphe gun metal系列

又真係一模一樣
仲以為佢終於有次唔抄野
之前冇見過morphe 支掃
我錯 sor

其實morphe 啲掃都唔錯㗎
尤其是elite同gun metal 系列都ok
我自己都有幾枝,佢地啲foundation brush做得唔錯
講緊掃 我襯single day free shipping
係sigma官網買咗枝掃 都大半個月都未送到
但係係untrackable 好驚件貨唔見咗
foreo Luna mini 同mini 2分别大唔大?
平二百幾蚊係咪買得過?

mini 2嘅粒粒面積大d,除此之外都冇咩分別,mini2好似話有多幾個震度揀但其實冇咩用,用黎用去都係嗰一個

用緊luna2 覺得個洗面較到幾大力度都係一樣,不過係洗得好乾淨,背面按摩我會用堅果油去按,但個效果同我用手按無分別。其實我買完有啲後悔無揀GO

咁mini 2最大嘅力度係咪同mini一樣?
同埋如果上網買水貨/外國網買冇保養抵唔抵買?
有冇絲用過保養服務?

用緊mini 2 feel 唔到咁多個力度有咩分別 佢個保養code 好似係跟機,買完上佢個網active 個code 兩年保養+十年壞咗加錢拎去整(記錯屌細力d)
講緊掃 我襯single day free shipping

我13同24號都買左轉 都係慢慢等...

我都喺global free shipping個日買咗
諗住black friday過後應該七國咁亂所以都係慢慢等

我上年black friday買, 等左差唔多一個月
foreo Luna mini 同mini 2分别大唔大?
平二百幾蚊係咪買得過?

mini 2嘅粒粒面積大d,除此之外都冇咩分別,mini2好似話有多幾個震度揀但其實冇咩用,用黎用去都係嗰一個

用緊luna2 覺得個洗面較到幾大力度都係一樣,不過係洗得好乾淨,背面按摩我會用堅果油去按,但個效果同我用手按無分別。其實我買完有啲後悔無揀GO

咁mini 2最大嘅力度係咪同mini一樣?
同埋如果上網買水貨/外國網買冇保養抵唔抵買?
有冇絲用過保養服務?

用緊mini 2 feel 唔到咁多個力度有咩分別 佢個保養code 好似係跟機,買完上佢個網active 個code 兩年保養+十年壞咗加錢拎去整(記錯屌細力d)

姐係我係lf/sf買都可以登記保養?
原來有2個POST

未到30有眼紋點算
要開夜班

budget幾多?

$1K

雙眼皮lift up返
紋淡左眼袋細左咁

咁強勁 第一次聽到眼紋產品有咁勁既效果
上面miniso嘅掃勁似morphe gun metal系列

又真係一模一樣
仲以為佢終於有次唔抄野
我錯 sor

我覺得你個諗法- 淘寶實體店都好有趣
絕對唔係串你
不過無諗過會有人咁諗 而去呢間野度買野
以為去得既都係貪平多

其實講平點解唔去吉之島12蚊店
正好多
質素有保證
而家仲多左幾多野係made in Japan
眼影新手

Excel 果d眼影放哂出黎
驟眼睇好似全部係大地色系咁
唔quote上面了
其實要又平又靚又有品質保證既化妝掃點解唔揀本地牌子Zoay?

我個人覺得先勿論Miniso係支那牌子,佢喺度扮日本野抄人地,個濕尻創辦人仲走出黎惡話係人地抄佢,仲要唔知佢果d掃係乜野毛黎,唔係拎自己塊面黎較飛掛?淨係呢兩個理由已經唔想買啦

Miniso呢個支那牌真係毫無廉恥
抄野開舖開到去日本

仲有
其實佢唔只抄日本野
仲抄香港設計

其實black Friday 上網買野真係要預佢遲
聖誕前到到我就算數
試過等到下一年年頭7、8號左右先收到

聖誕前到到我就算數

又真係一模一樣
仲以為佢終於有次唔抄野
我錯 sor

我覺得你個諗法- 淘寶實體店都好有趣
絕對唔係串你
不過無諗過會有人咁諗 而去呢間野度買野
以為去得既都係貪平多

其實講平點解唔去吉之島12蚊店
正好多
質素有保證
而家仲多左幾多野係made in Japan

其實我係咁岩想買眼影掃又咁岩路過見到又見佢今次Qc 睇落好似ok先試
唔講佢喇我唔買喇唔好再負皮我

12蚊店我都會成日行

聖誕前到到我就算數

所以我都冇期望 慢慢等算 鬼叫自己貪平
眼影新手

我去睇睇先 唔該曬
有冇人夾colourpop

有呀有呀,不過我淨係想買小小野

聖誕前到到我就算數

所以我都冇期望 慢慢等算 鬼叫自己貪平

當拆聖誕禮物買左十支

絲打唔好意思,諗諗下想買urban decay 多啲

有冇絲係Selfridges 買開野可以幫手呀

絲打唔好意思,諗諗下想買urban decay 多啲

有冇絲係Selfridges 買開野可以幫手呀

可以睇下第一頁 記得絲打你平時都有係到傾開無理由唔知urban decay係loreal group掛
如果你想搵人sf幫你買 可以試下去隔離post問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞