[勿助長代購勿提Loreal gp第一頁有懶人包]護膚品化妝品討論區#80

1001 回覆
17 Like 9 Dislike

Suqqu唔啱乾肌 好似係

咁bb蟲草同covermark草本呢?
我見多人推依2個,但又無比較

Bb用過 睇你有幾乾 普通乾肌加打好底應該ok
沙漠表示過左陣乾塘哂
Sq價錢唔值 之前爬過下文
寧願推介你用rmk好過 或者嬌蘭 ysl精華粉底

ysl就不要用了

點解既 我仲諗住入手tim 唔夠潤定點
因為rmk用完想轉

絲打 睇第一版 ysl係loreal group咖
如果想討論loreal group可以去隔離post

sorry

絲打唔使灰,仲有好多好用既brand既。依度好多絲有好多分享
有無人會好似我咁 一擠暗瘡黑頭粉刺一大力啲/擠多兩下 個忽塊皮已經起左離左肉好似水泡咁 穿左都係流水出黎成塊皮已經搣得出黎

咁樣係咪啲皮薄得滯 點先可以養返厚

有時係遺傳,絲打唔好擠啦,怕你皮薄好易留疤。

試下用面膜之類起黑頭?代替物理擠壓

好少可喎
同地區 sogo n time square 西到上宇宙
有無人會好似我咁 一擠暗瘡黑頭粉刺一大力啲/擠多兩下 個忽塊皮已經起左離左肉好似水泡咁 穿左都係流水出黎成塊皮已經搣得出黎

就算無擠都會留疤呀 我又手賤忍唔到 擠少兩日已經見到塊面好污糟

就算唔擠 到啲瘡謝左都會見到有印...
我有用lactic acid 10%同bha
但黑頭粉刺就唔係好清到

Btw我用Azelaic acid當暗瘡膏用+去印 堅work
已用第3枝

但黑頭粉刺就唔係好清到

Btw我用Azelaic acid當暗瘡膏用+去印 堅work
已用第3枝

Azelaic acid姐係skinoren?

但黑頭粉刺就唔係好清到

已用第3枝

你skin care有冇用其他有矽既野?
我之前用curel隻面霜
keep住有一兩粒暗瘡同埋keep住有明顯黑頭 又係搞完佢又有
停用左之後感覺毛孔冇咁易塞
想問有冇絲打black friday 係lf買左野到宜家都未dispatch
我星期六落單到宜家都未郁 係咪正常架?
最近皮膚好穩定所以無咩特別,但都分享下朝早俾中性/混乾

1. foreo 支 morning yogurt 意外地好用,買洗面機送既,諗住唔好浪費,但係用得幾好 潤得黎唔笠

2. cosrx aha/bha clarifying treatment toner, 韓牌但係歐美好受歡迎,所以我都係iherbs 入左支試,一試不得了,平一半但係同ipsa clearup lotion 好似,明顯清暗粒之餘,都會生少左,勁過pixi,但係無to 咁strong, 可以試下

3. leven rose water, 都係iherbs 買既玫瑰花水,同melvita差唔多但係平一半呀又係,我覺得幾好 好補水,差唔多朝朝都會濕fu

4. 都係caudalie sos serum

5. 都係estee lauder 個anti-aging cream ,想轉origins 試下但係網上好似買唔到,weekend再研究下

到化妝啦

6. em 2w 用得好開心,用佢支掃打圈上,finish好靚

7. lm 碎粉定妝,用左三年幾,終於就黎用完 諗緊試唔試kvd 好

8. bobbibrown 打鼻影,打眼影,打緊下巴兩邊

9. 跟住眼線loveliner mascara mjmj 都係咁無變過,加潤唇膏

噴埋香水朝早咁樣返工真係好舒服,又唔洗用好多時間,又覺得好清新,做眼鏡娘對眼又唔澀,正

唔識唧都會
用紙巾包實手指唔好係指甲用力
係手指頭,用陰力
同埋粒瘡有冇膿可以唧都要學睇

但黑頭粉刺就唔係好清到

已用第3枝

石頭瘡垃撚圾
唔唧都有印,面頰位直頭變凹洞
唧就快啲好
想問有無人買左foreo又出左貨?佢官網話一個工作天就會出貨 但我上星期買到依家都未有消息
hqhair send左個email嚟話black friday太多單所以慢左
72小時內會發貨
lf都應該係一樣情況?
好耐冇追post
留個靚名push下
hqhair send左個email嚟話black friday太多單所以慢左
72小時內會發貨
lf都應該係一樣情況?

第一次係lf買野嚇左嚇

就算無擠都會留疤呀 我又手賤忍唔到 擠少兩日已經見到塊面好污糟

沖完涼用黑頭棍(兩邊有圈果隻)刮下,會比有手擠溫和啲
最近皮膚好穩定所以無咩特別,但都分享下朝早俾中性/混乾

1. foreo 支 morning yogurt 意外地好用,買洗面機送既,諗住唔好浪費,但係用得幾好 潤得黎唔笠

2. cosrx aha/bha clarifying treatment toner, 韓牌但係歐美好受歡迎,所以我都係iherbs 入左支試,一試不得了,平一半但係同ipsa clearup lotion 好似,明顯清暗粒之餘,都會生少左,勁過pixi,但係無to 咁strong, 可以試下

3. leven rose water, 都係iherbs 買既玫瑰花水,同melvita差唔多但係平一半呀又係,我覺得幾好 好補水,差唔多朝朝都會濕fu

4. 都係caudalie sos serum

5. 都係estee lauder 個anti-aging cream ,想轉origins 試下但係網上好似買唔到,weekend再研究下

到化妝啦

6. em 2w 用得好開心,用佢支掃打圈上,finish好靚

7. lm 碎粉定妝,用左三年幾,終於就黎用完 諗緊試唔試kvd 好

8. bobbibrown 打鼻影,打眼影,打緊下巴兩邊

9. 跟住眼線loveliner mascara mjmj 都係咁無變過,加潤唇膏

噴埋香水朝早咁樣返工真係好舒服,又唔洗用好多時間,又覺得好清新,做眼鏡娘對眼又唔澀,正

lm碎粉我仲有好大罐 但個蓋口位就爛咗。近排天氣乾爽,都唔使用碎粉,唔知幾時先用得哂

EM對於油肌既我出油既地方會浮粉浮得好勁
反而剩係上兩邊臉,腮位呢d冇出油既地方可以hold倒成日
而家剩係上冇出油既位,用黎遮番d暗瘡印

paula choice?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞