[勿助長代購勿提Loreal gp第一頁有懶人包]護膚品化妝品討論區#80

1001 回覆
17 Like 9 Dislike

我用dhc爆哂粒粒 而家用緊無印卸妝油同啫喱都幾好

竟然
絲打易唔易敏感

從不敏感

唔知點解油好多都有爆粒危險性
fancl都聽過有人爆粒
唔好提石油base嗰堆
成日要係爛面中搵啱自己嗰枝

我用過fancl爆咗勁多粉刺,唔用之後即刻冇哂
不過係就係落得幾乾淨嘅

dhc就用過3枝,又係爆咗粉刺,但都冇fancl個咁勁
muji個枝用過1次,敏感,又要講byebye

我用biore個枝卸妝凝露反而冇出過任何粉刺,已經回購咗n枝

有時真係用gel-like既好過
我用orbis感覺都幾好
曾經用shu爛面

講講下對orbis有興趣
但宜家係香港可以係邊到買

好似
9月1退出左香港
宜家應該得台灣/日本買到
睇中左too faced born this way粉底
尋晚仲用左成晚喺YouTube match色
有冇絲用過覺得唔好用 滅下我火

淨係知佢創辦人好黑人憎

好多西人都唔鍾意佢
佢個人搞到連個品牌都無class可言

唔鍾意佢,對呢個品牌完全冇好感

唔鍾意佢+產品
特別是佢改d名
愈來愈 最新有 : glow job

同創辦人一樣膠
真係好似ken doll
想問下仲有無絲打夾colurpop
無卡買唔到
Tg: kagnihc325

用tap&go 啦 自己隨時買都得

淨係知佢創辦人好黑人憎

好多西人都唔鍾意佢

之前too faced同個youtuber 合作出左一個盤,分左俾2間工廠做,a工廠質素勁好,而b工廠質素勁差。too faced 將a工廠出品嘅化妝盤送俾d好出名嘅yotuber blogger,等佢地狂贊件產品,吸引普通人去買,但大多數嘅普通人只用買到質素勁差嘅b工廠,呃左好多人錢。累死唔少youtuber,俾人屌乜9垃圾都推

所以依間公司唔太可靠,老闆都好黑人憎,絲打考慮一下其他品牌啦

dhc應該算幾好
睇下婊姐youtube啲片
佢跟住張麗卿既書ingredients list逐個check
我自己用orbis透明嗰枝都ok
再唔係直接買幸福肌

竟然
絲打易唔易敏感

從不敏感

唔好提石油base嗰堆

不過係就係落得幾乾淨嘅

我用biore個枝卸妝凝露反而冇出過任何粉刺,已經回購咗n枝

曾經用shu爛面

Shu果支落妝油真係世界級 爆瘡專用
唔知係咪同我皮膚唔夾定點

想當年年少無知買過一支

dhc應該算幾好
睇下婊姐youtube啲片
佢跟住張麗卿既書ingredients list逐個check
我自己用orbis透明嗰枝都ok
再唔係直接買幸福肌

竟然
絲打易唔易敏感

從不敏感

唔好提石油base嗰堆

因為多數係礦物油 會塞毛孔

礦物油=石油base
唔洗重覆講多次既
fancl冇礦物油,係合成酯

以前既fancl 唔知
但而家既fancl 無礦物油 岩岩試用完 所以睇到佢寫明
(落妝油)

我有nars orgasm, 因為佢有閃粉,如果本身毛孔粗大會好顯毛孔,我就係咁 蜜桃色仲顯得皮膚黑
我黃皮偏白都覺得搽完唔係幾靚,買其他色好過

Nars Impassioned
Clinique Panay pop

你值得擁有

Impassioned都有諗過 但係睇swatch有似係淡粉紅色 驚唔啱自己膚色 pansy pop唔洗諗 其實我有pw39 搽上臉好怪 哩啲色淨係啱白皮嘅人

兩隻試上面都同肉眼望唔同架
不過唔知你嘅膚色係點
經過counter就去試下上面啦
俾個機會呢兩隻色

絲打有impassioned?
咪色底呀你?
我都心動
利申黃二皮

黃二至三

我試過上手但唔出色
上臉係咪好正?
我見d人形容佢係牛奶粉紅色

我上面太輕手都會冇色
牛奶粉紅色

淨係知佢創辦人好黑人憎

好多西人都唔鍾意佢

d product 都係得個樣 好靚但係quality 真係同開架差唔多尤其是眼影用落仲衰過韓牌,用過咁多樣淨係得born this way fdt 買得過,唔係好明點解estee lauder 會買起佢

明明已經有Benefit係前面做緊差唔多既包裝
曾經買過佢聖誕木馬set
真心一般

其實我覺得佢有d野都ok
Eg 唇彩 born this way fd 唔知有冇記錯, 胭脂 etc
但如果追求偽素顏、平時用開日系粉底既絲打真係可以慳番
因為born this way個妝感幾厚重
想下咁多位絲打
你地去開邊修眉?
有冇男artist 可以介紹?
利申 巴打

淨係知佢創辦人好黑人憎

好多西人都唔鍾意佢

之前too faced同個youtuber 合作出左一個盤,分左俾2間工廠做,a工廠質素勁好,而b工廠質素勁差。too faced 將a工廠出品嘅化妝盤送俾d好出名嘅yotuber blogger,等佢地狂贊件產品,吸引普通人去買,但大多數嘅普通人只用買到質素勁差嘅b工廠,呃左好多人錢。累死唔少youtuber,俾人屌乜9垃圾都推

所以依間公司唔太可靠,老闆都好黑人憎,絲打考慮一下其他品牌啦

呢樣醜聞我記得都發生過係第二個品牌度
D youtuber 未必唔知架
Nikki 都畀人話過
呢招真係幾賤
畀youtuber係一樣野
公開賣既係另一樣野
想下咁多位絲打
你地去開邊修眉?
有冇男artist 可以介紹?
利申 巴打

巴打可以去benefit, mac修
有男BA
你地會舒服d
打電話去book

竟然
絲打易唔易敏感

從不敏感

唔好提石油base嗰堆

不過係就係落得幾乾淨嘅

曾經用shu爛面

Shu果支落妝油真係世界級 爆瘡專用
唔知係咪同我皮膚唔夾定點

想當年年少無知買過一支

好似個個都中過既伏黎
宜家諗返佢成個brand
除左眉筆冇野好咁滯
曾經想入既掃其實makeup secret有入佢間廠既掃仲平好多

淨係知佢創辦人好黑人憎

好多西人都唔鍾意佢

Nikki 都畀人話過
呢招真係幾賤
公開賣既係另一樣野

冇誠信可言

淨係知佢創辦人好黑人憎

好多西人都唔鍾意佢

Nikki 都畀人話過
呢招真係幾賤
公開賣既係另一樣野

冇誠信可言

突然諗起
話唔定sample同枝裝都有分別
不意外

竟然
絲打易唔易敏感

從不敏感

唔好提石油base嗰堆

礦物油=石油base
唔洗重覆講多次既

以前既fancl 唔知
(落妝油)

Ponds黃色個隻好用呀 無爆粒卸得幾乾淨
回購左幾支 最近屎憶痕買左haba卸妝油
報告下先幸福肌
媽媽毛孔超大 一直好困擾佢
為左啲毛孔連fb賣個啲乜鬼水感針定唔知乜鬼野都走去試
(結果比我鬧)
咁我就趁幸福肌紅利到期換左幾包不再孔慌精華同角質面膜返黎
用左幾日不再孔慌精華佢毛孔變得無咁明顯
連無見一排既朋友都話佢毛孔細左
所以已買貨size比佢

角質面膜我仲試緊 諗緊同泥mask點夾好
廢事過度清潔
lm粉底太薄冇咩遮瑕同顏色,有冇粉底睇落去妝感多少少?
我係鼻好乾,t字位毛孔大

報告下先幸福肌
(結果比我鬧)
所以已買貨size比佢

廢事過度清潔

聽之前啲絲講話角質面膜唔差
好想收毛孔啊 燒

淨係知佢創辦人好黑人憎

好多西人都唔鍾意佢

Nikki 都畀人話過
呢招真係幾賤
公開賣既係另一樣野

冇誠信可言

突然諗起
話唔定sample同枝裝都有分別
不意外

等我仲試左born this way粉底試用裝覺得好掂想入手正裝 原來個品牌咁西好彩未入可以慳番
報告下先幸福肌
(結果比我鬧)
所以已買貨size比佢

廢事過度清潔

聽之前啲絲講話角質面膜唔差
好想收毛孔啊 燒

如果你泥mask係冇任何酸既成份
用完角質mask敷會吸到更多油出黎仲乾淨

chanel幾錢 可能用多排lm等夏天都去睇下先,唔該曬
暫時lm係幾潤幾自然又遮到毛孔 但就太自然了
想問絲打們有冇成份安全+唔會致粉刺既卸妝推介

宜家用緊heimish all clean balm就快用完想轉,見佢有成份好似會導致老化/角質化

見curel既有人推,但睇cosdna話佢有隻成份對眼晴唔好,睇其他又隻隻成份都嘛嘛地

係咪真係要用天然油先最安全

我用curel搞到成面粒粒

竟然
絲打易唔易敏感

從不敏感

唔好提石油base嗰堆

礦物油=石油base
唔洗重覆講多次既

以前既fancl 唔知
(落妝油)

呢枝啦

竟然
絲打易唔易敏感

從不敏感

唔好提石油base嗰堆

礦物油=石油base
唔洗重覆講多次既

以前既fancl 唔知
(落妝油)

呢枝啦

重購咗無限次
我喺前面都有提過呢支,不過冇人理我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞