[勿助長代購勿提Loreal gp第一頁有懶人包]護膚品化妝品討論區#80

1001 回覆
17 Like 9 Dislike
有冇人夾colourpop

有呀有呀,不過我淨係想買小小野

絲打唔好意思,諗諗下想買urban decay 多啲

有冇絲係Selfridges 買開野可以幫手呀

Ud L'Oréal group
原來有2個POST

未到30有眼紋點算
要開夜班
除左休息多D外有冇咩護膚品推介?

budget幾多?

$1K

試下synergie revitaleyes
見過好多人隻眼係完全唔同左
雙眼皮lift up返
紋淡左眼袋細左咁

咁強勁 第一次聽到眼紋產品有咁勁既效果

本身冇用過去紋既會好明顯
一枝會見效
但係已經有用既就唔太覺
除非你對皮膚少少變化都有感應

可以睇下第一頁 記得絲打你平時都有係到傾開無理由唔知urban decay係loreal group掛
如果你想搵人sf幫你買 可以試下去隔離post問

哇屌,差啲中伏,好彩絲你提一提我
今日放大假last day 又嚟routine 分享
講下自己平時用開既濕粉同碎粉
係真心覺得好用 正野嚟
濕粉係katherinelights 好中意個隻koh gen do aqua foundation
上年睇完佢條片就跟佢買咗
Keep 住用都覺得正既
出嚟既妝感係幾有光澤感而且係skin like finish(我好中意d偽素顏肌效果 望落去好似皮膚好好咁 ) 而且因為算水潤透薄所以上面都係貼既
遮瑕度係中度 可build up 對我嚟講已經好夠 (通常我遮瑕用返nars遮瑕膏)
啱啱買咗第二枝
大愛啊
碎粉係個陣買濕粉時順便買埋既~
不過用用下又覺得好用keep住用到而家
粉質係夠幼細既 細到漂下漂下 同埋真心滑
我乾肌而家呢種天氣用呢隻碎粉都唔覺得乾 用完應該會回購啦
不過應該都有排 佢地d碎粉勁大盒用多至少半年都未必用得完
9 up 完畢
講緊掃 我襯single day free shipping
係sigma官網買咗枝掃 都大半個月都未送到
但係係untrackable 好驚件貨唔見咗

我13同24號都買左轉 都係慢慢等...

我都喺global free shipping個日買咗
諗住black friday過後應該七國咁亂所以都係慢慢等

我上年black friday買, 等左差唔多一個月

其實black Friday 上網買野真係要預佢遲
聖誕前到到我就算數
試過等到下一年年頭7、8號左右先收到

所以我都冇期望 慢慢等算 鬼叫自己貪平

之前我買 好似係independence day
等咗成個幾月都無
最後問cs 就用快啲嘅速遞重新寄過俾我
我睇ptt啲人都話sigma成日都寄失
所以絲打你地過咗佢個expected time就去問下啦
原來有2個POST

未到30有眼紋點算
要開夜班

budget幾多?

$1K

雙眼皮lift up返
紋淡左眼袋細左咁

一枝會見效
但係已經有用既就唔太覺

一支見效
很想要
做下功課先

可以睇下第一頁 記得絲打你平時都有係到傾開無理由唔知urban decay係loreal group掛
如果你想搵人sf幫你買 可以試下去隔離post問

哇屌,差啲中伏,好彩絲你提一提我

仲有,ud好搵笨
仲搵笨過香港mac
Ud美加平時經常減價,20、25%、優惠裝咩都有
最近仲一減就50%
正價買真係喊出聲
今日放大假last day 又嚟routine 分享
講下自己平時用開既濕粉同碎粉
係真心覺得好用 正野嚟
濕粉係katherinelights 好中意個隻koh gen do aqua foundation
上年睇完佢條片就跟佢買咗
Keep 住用都覺得正既
出嚟既妝感係幾有光澤感而且係skin like finish(我好中意d偽素顏肌效果 望落去好似皮膚好好咁 ) 而且因為算水潤透薄所以上面都係貼既
遮瑕度係中度 可build up 對我嚟講已經好夠 (通常我遮瑕用返nars遮瑕膏)
啱啱買咗第二枝
大愛啊
碎粉係個陣買濕粉時順便買埋既~
不過用用下又覺得好用keep住用到而家
粉質係夠幼細既 細到漂下漂下 同埋真心滑
我乾肌而家呢種天氣用呢隻碎粉都唔覺得乾 用完應該會回購啦
不過應該都有排 佢地d碎粉勁大盒用多至少半年都未必用得完
9 up 完畢

KGD既目標群好似係上年紀人士
日本買好平
買左支畀老媽用
不過用得好就無所謂
我都成日心思思想偷黎用下
講緊掃 我襯single day free shipping

聖誕前到到我就算數

等咗成個幾月都無

個人感覺官網通常係伏d...
等到咁上下覺得唔妥,追下無損失

聖誕前到到我就算數

等咗成個幾月都無

Single day 個round岩岩到左喇
好耐冇上過水
估唔到第二個化妝post
睇大沛用corrector 都想買ben nye
工人姐姐就走 想買支唇膏比佢做禮物
想問有無推介 諗緊mac

我見啲工人姐姐通常都鐘意紅唇
如果捨得俾多小小錢 可以睇下dior 999
原來有2個POST

未到30有眼紋點算
要開夜班

budget幾多?

$1K

雙眼皮lift up返
紋淡左眼袋細左咁

一枝會見效
但係已經有用既就唔太覺

一支見效
很想要
做下功課先

好耐之前有講過
我啊媽日日捽眼又唔搽野
眼周全部係好大既格仔紋+雙眼皮跌哂落黎
用左2個星期見返佢睫毛根部+紋淺左
一個月隻眼皮高返1mm

有冇話咩budget邊類色?

我反而覺得 工人姐姐鍾意好pink嘅唇膏
試過係carousell賣benefit兩色唇膏 pink thrills
個賣家話好鍾意呢啲粉紅色

Around200都ok呀
但佢少化妝 買紅又驚佢唔擦
其他色又好顯黃
不過又覺得佢幾貪靚 所以先話買唇膏

聖誕前到到我就算數

等咗成個幾月都無

個人感覺官網通常係伏d...
等到咁上下覺得唔妥,追下無損失

聽完你哋講淆淆地
咁真係要密切mon住先得

Around200都ok呀
但佢少化妝 買紅又驚佢唔擦
其他色又好顯黃
不過又覺得佢幾貪靚 所以先話買唇膏

around 200 mac又真係會多啲選擇,如果可以俾多少少可以考慮nars, 都係240 到
如果少化妝可以買啲豆沙色, 素顏都可以用, nars我推dolce vita, mac 就brick o la 都好靚
用緊everyday minerals今日比fd讚個妝好貼
多得絲打們介紹
有無人上唔到ulta嘅網啊
我由black Friday 開始到依家都上唔到個網
有無人上唔到ulta嘅網啊
我由black Friday 開始到依家都上唔到個網

要用vpn架
想求救,有冇用開sf嘅絲打試過payment error?
我send email問過,居然答唔到咩問題
已經一個星期嘞!我想買too faced sweet peach 啊
Too faced sweet peachy swatch
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞