[勿助長代購勿提Loreal gp第一頁有懶人包]護膚品化妝品討論區#80

1001 回覆
17 Like 9 Dislike

保濕度都話用機可以睇到
透明質酸都睇到

佢話我鎖唔到水 補得幾好都冇用
睇唔到架 佢叫我二樣一齊試一個月一定有改善 因為我水份度得30幾% 佢話皮膚年齡係35up

保濕度都話用機可以睇到
透明質酸都睇到

睇唔到架 佢叫我二樣一齊試一個月一定有改善 因為我水份度得30幾% 佢話皮膚年齡係35up

有時做呢d好想同ba講 不如你做黎睇下
明明我皮膚ok都會比佢講到一文不值咁

保濕度都話用機可以睇到
透明質酸都睇到

買左就算啦
話唔定有用
呢d BA 講既野都係得啖笑 千萬不能信哂

保濕度都話用機可以睇到
透明質酸都睇到

中學嗰陣我去sasa唔記得買咩
比個呀姨力sell佢地多佣啲野
係咁話我手上嗰樣野唔岩用 我皮膚有咩問題點點點
佢自己紋又多粉底又唔貼 仲要兩截色得好明顯
咁我都唔會話佢啦

可能就咁睇唔覺皮膚有咩問題 用機測多啲數據資訊指出問題
亦都唔可以要求佢地一定要好好皮膚
但有時講野唔洗咁既 你換個方式講 成件事已經好唔同啦
本身唔係白撞既 更加會同你買架喎
大家開心 下次都會搵你買啦

保濕度都話用機可以睇到
透明質酸都睇到

係囉 我呢排都唔覺得好乾 但佢影個個底層又睇到好大分別

保濕度都話用機可以睇到
透明質酸都睇到

中學嗰陣我去sasa唔記得買咩
比個呀姨力sell佢地多佣啲野
係咁話我手上嗰樣野唔岩用 我皮膚有咩問題點點點
佢自己紋又多粉底又唔貼 仲要兩截色得好明顯
咁我都唔會話佢啦

可能就咁睇唔覺皮膚有咩問題 用機測多啲數據資訊指出問題
亦都唔可以要求佢地一定要好好皮膚
但有時講野唔洗咁既 你換個方式講 成件事已經好唔同啦
本身唔係白撞既 更加會同你買架喎
大家開心 下次都會搵你買啦

跟我個個ba幾好 佢都冇逼我買都叫我可以諗下先 同埋好笑容冇黑面 仲要幾詳細講皮膚問題 我去呢間fancl啲ba皮膚都好好啵 好羨慕 基本上專櫃ba皮膚都唔錯 反而sasa啲sales好多都好似皮膚麻麻咁 佢地介紹個啲大部份牌子都未聽過 唔敢試

佢本身冇乜搽開應該幾明顯
4百幾用2個月左右

係咪叫 抗皺眼部精華?
洗唔洗用埋佢隻眼霜?

改左名叫improveyes day
我自己覺得你乾就night
普通就day
但night貴好多
買day 乾既之後加面霜/植物油算

Day同night 成份一樣? (未做功課畀我懶一陣吧

唔同
但只係抗氧化黑眼圈用左唔同野
紋好似加多一個(唔太記得
但真係太貴
除非budget冇乜所謂就試下啦

我覺得bourjois healthy mix好易氧化,用幾個鐘後就暗咗度

想問有邊隻keep得耐又唔黃嘅foundation好推介
有冇人對口罩敏感
戴親口罩第二日訓醒都會出勁多暗粒

我覺得bourjois healthy mix好易氧化,用幾個鐘後就暗咗度

budget 有冇話係幾多?

尋晚經過logon 忍唔住買咗
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/12/07/112107_2e7d49bc0bb51c130cd100b7985a3df8.jpeg[/i]

好在我對呢啲卡通無興趣 如果唔係又放低錢

咩訴求都冇,又唔知咩膚質,好難建議播
暗瘡印去美容院做好定自己買去印產品好?

搽維C既產品
淡印好快

搽維C既產品
淡印好快

有冇英國絲打係到
遲下去英國旅行 想問下倫敦會唔會有sephora
有冇英國絲打係到

英國冇sephora實體店
想睇high end化妝品可以行下House of Fraser同Selfridges
開架化妝品就去Superdrug
同埋London有Fenty beauty,有興趣可以順便去睇埋
有冇英國絲打係到

想睇high end化妝品可以行下House of Fraser同Selfridges
同埋London有Fenty beauty,有興趣可以順便去睇埋

感謝絲打
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/12/07/112107_2e7d49bc0bb51c130cd100b7985a3df8.jpeg[/i]

中意Disney既話真係好難抗拒 ,而且佢有陣薰衣草加燕麥味,聞聞下有啲上癮
比sephora cut單後
唔死心係hqhair買番foreo
又係beautybay買p&j
但唔知幾時到
比sephora cut單後
唔死心係hqhair買番foreo
又係beautybay買p&j
但唔知幾時到

[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/12/07/112107_2e7d49bc0bb51c130cd100b7985a3df8.jpeg[/i][/url]

睇下邊d 卡通
好在唔係鍾意好多卡通人物
如果唔係實跌好多錢
有冇英國絲打係到

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞