[勿助長代購勿提Loreal gp第一頁有懶人包]護膚品化妝品討論區#80

1001 回覆
17 Like 9 Dislike
我諗我可以期望太高,我今日收到colourpop 覺得不過爾爾
但價錢取勝囉。。。。。。。。。。。
我諗我可能期望太高,我今日收到colourpop 覺得不過爾爾
我諗我可能期望太高,我今日收到colourpop 覺得不過爾爾

點解咁講 買左啲咩
講起潤唇我黎推介下nivea小藍罐
咁耐以黎我多數都只keep住用vaseline同nivea小藍罐
nivea潤唇用過覺得普通冇再買
但nivea小藍罐比潤唇膏仲好用

cream望落好杰身但上嘴後好水潤,搽落唔似vaseline果種有膜既feel
有時前晚敷完vaseline第二日d死皮起曬出黎
但岩岩捽完死皮後嘴唇都好容易好快乾
呢個時候即刻響小藍罐奶番一大撻cream厚搽落唇度
搽完一陣個嘴唇會漲卜卜 漲卜卜既狀態我自己可以hold到4~5個鐘
唔記得講呢隻搽左都可以軟化死皮,厚搽10分鐘可以刮到大部份死皮
所以平時我會化妝搽唇膏前急救用,唔會卡唇紋
敷過夜保應該冇vaseline咁好,但唔鐘意vaseline果種焗住唇既可以用呢隻
各位絲打不妨試下,萬寧先9蚊定12蚊一盒 用左成年好似冇少過

當然最好既方法係飲多d水 1日8杯真係可以健康好多
順帶一提nivea深藍色支body lotion都好好用
呢種天氣小腿比風吹一日都唔會起乾皮

cream搽嘴會唔會好易食左 好驚陣cream既味 搽木瓜霜就係因為佢好在冇味

超級敏感+乾嘴
好難搵啱用嘅唇膏,試下先
有冇絲打有用開 ipsa 既彩妝 ??
今日去買 skin care BA 太好 被燒
入左呢個 Christmas limited set

有個face powder 2 枝 lip gloss eye gloss 深藍eyeliner
都幾抵咁
我諗我可以期望太高,我今日收到colourpop 覺得不過爾爾

咁既價錢都對得住了

有個face powder 2 枝 lip gloss eye gloss 深藍eyeliner
都幾抵咁

格仔紋又幾得意 set 幾錢

我都覺得幾黑
要輕手d 上

咁既價錢都對得住了

係嘅 但唔會再買,玩下就算
個palette ok,但原來膏狀個啲上眼會好乾。。仆街我本身對眼已經皺過春袋,點用呀大佬
想問下絲打們點知道自己咩膚質
我上網搵過唔同既膚質測試又覺得唔係好準
同埋夏天同而家冬天做個情況又唔同咁點先準
例如我夏天個排唔係話勵出油但塊面成日爆暗瘡
而家可能天氣乾爽返再加埋睇醫生就好左啲
咁我應該以幾時既情況為準去答個啲問題去知自己咩膚質

好多人冬天同夏天膚質會唔同 冇話邊個準咖喎
所以唔同季節係會用唔同護膚品
想瞭解自己嘅膚質最直接嘅方法係去做skin test
不過要忍住唔好比人sell到哈哈

我係經過無張個實驗 以前以為自己油肌,點知前兩年去專櫃試粉底BA話我皮膚乾,果排留意下自己,搽多左cream,真係有少出左油 我覺得用唔同護膚品會感受到自己咩皮膚,我就係非常缺水既乾肌

我成日都想去專櫃到試不過克服唔到咩都唔買就行出黎
我覺得自己好似夏天偏油,冬天偏中性
希望快啲食完藥真正睇到分別
唉屌明明都過曬青春期都係比暗瘡困擾住
望住其他fd成日夜訓都係咁白滑就好羨慕

有成人暗瘡嘛
40幾50都仲有機會有
長期戰爭黎

近排唔知係內分泌失調定轉季敏感,額頭2日內出咗成10粒好細既粒粒,大啲既仲會痛

10粒 聽到都覺得慘
好似太多疑似原因...
不過如果覺得太嚴重
就下決心停哂d護膚野先
直至好番為止

我都係 接近5粒,我覺得係天氣
因為無轉用其他野,除左加多左用油,唔知關唔關事
唔想爛面呀

咁既價錢都對得住了

個palette ok,但原來膏狀個啲上眼會好乾。。仆街我本身對眼已經皺過春袋,點用呀大佬

佢d眼影係咪要有部份用手上會比較好d

我係經過無張個實驗 以前以為自己油肌,點知前兩年去專櫃試粉底BA話我皮膚乾,果排留意下自己,搽多左cream,真係有少出左油 我覺得用唔同護膚品會感受到自己咩皮膚,我就係非常缺水既乾肌

有成人暗瘡嘛
40幾50都仲有機會有
長期戰爭黎

近排唔知係內分泌失調定轉季敏感,額頭2日內出咗成10粒好細既粒粒,大啲既仲會痛

10粒 聽到都覺得慘
好似太多疑似原因...
不過如果覺得太嚴重
就下決心停哂d護膚野先
直至好番為止

我都係 接近5粒,我覺得係天氣
因為無轉用其他野,除左加多左用油,唔知關唔關事
唔想爛面呀

其實香港呢個時候既天氣已經好似叫唔錯?
唔太凍太熱太濕
係乾少少
唔係勁乾
但係咪天氣一轉果下受唔住

我覺得唔算long last
宜家日日用12蚊店brow coat
真係keep成日

都幾抵咁

格仔紋又幾得意 set 幾錢

成 set 580
本身凈係個 face powder 都要 400

好紫喎 黃皮友唔友好
黃皮唔敢買咁sharp既色

咁既價錢都對得住了

佢d眼影係咪要有部份用手上會比較好d

Agger
Super shock我通常手上
同埋一定用眼部打底, 因為cp眼影都幾飛粉
不過以顏色同價錢黎講, 已經好唔錯, 一盤d色又靚又齊
出親新品梗有一樣想買 (唔買眼影就買唇彩......)

好紫喎 黃皮友唔友好

仲未收到呀, 收到話你知, 或者等其他絲打解答
我係黃皮偏白, 但想買紫色試下

好紫喎 黃皮友唔友好

我之前買左呢個 靚到痴線

上網買平過係日本買
我係日本買 5500yen
上網先 hkd 290
想問下絲打們點知道自己咩膚質
我上網搵過唔同既膚質測試又覺得唔係好準
同埋夏天同而家冬天做個情況又唔同咁點先準
例如我夏天個排唔係話勵出油但塊面成日爆暗瘡
而家可能天氣乾爽返再加埋睇醫生就好左啲
咁我應該以幾時既情況為準去答個啲問題去知自己咩膚質

有成人暗瘡嘛
40幾50都仲有機會有
長期戰爭黎

10粒 聽到都覺得慘
好似太多疑似原因...
不過如果覺得太嚴重
就下決心停哂d護膚野先
直至好番為止

無啦啦出真係嚇死我,過咗2日開始謝啦,真係唔知發生咩事

好紫喎 黃皮友唔友好

黃皮用紫tone胭脂好似顯白
所以我好鍾意用canmake個梅子色pw38

好紫喎 黃皮友唔友好

之前clinique個紫胭脂好推架,好似話跟返補色原理,紫色同黃色可以互補,啲絲話用落好粉嫩

好紫喎 黃皮友唔友好

黃皮用紫tone胭脂好似顯白
所以我好鍾意用canmake個梅子色pw38

我又黃又黑用完好暗沉仲老左幾年
CHRISTOPHE ROBIN簡直係油頭救星 用完之後覺得每條頭髮都識呼叫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞